خبر مهم:

کد مطلب: ۷۳۸۶۷۴

دلار ارزان می‌شود؟

دلار ارزان می‌شود؟

در سال آینده دلار نخواهد توانست ارزش خود را ارتقا دهد اما به خاطر تلاش‌هایی که برای پایداری این ارز صورت پذیرفته است، این اسکناس قدرت خود را حفظ می‌کند.

به گزارش تجارت‌نیوز ، دلار در سال آینده می‌تواند ارزش خود را حفظ کند.

دلار در ۲۰۲۲ به بالاترین ارزش حدود دو دهه اخیر رسید. اگرچه بسیاری انتظار دارند در ۲۰۲۳ با معکوس شدن سیاست پولی فدرال رزرو دلار تضعیف شود، نظرسنجی اخیر رویترز نتایج متفاوتی را نشان می‌دهد.

در سالی که گذشت افزایش نفس‌گیر ارزش دلار آمریکا، ارزهای خارجی دیگر را زیر پا گذاشت. نگهداری یا خرید دلار یکی از معدود معاملاتی بود که در سال گذشته برای سرمایه‌گذاران در سراسر جهان سود داشت. اگرچه دلار در هفته‌های اخیر کاهش را تجربه کرده است، اما نگرانی‌های مربوط به رکود ممکن است آن را در سال ۲۰۲۳ قوی نگه دارد.

اسکناس آمریکایی در اوج ماه سپتامبر پس از افزایش ۲۰ درصدی در برابر سبدی از ارزها، به بالاترین سطح خود در نزدیک به دو دهه گذشته رسید. این سودها تا به امروز تقریباً نصف شده‌اند. زیرا سرمایه‌گذاران تصور می‌کنند که افزایش نرخ بهره فدرال رزرو که به تقویت دلار آمریکا کمک کرد، قرار است کند شود.

در حالی که افزایش نرخ سود در آمریکا یک کاتالیزور کلیدی برای تقویت دلار بود، عوامل دیگری هم نقش داشتند. سرمایه‌گذاران به سمت دلار - مقصدی محبوب در زمان‌های نااطمینانی - هجوم آوردند تا از نوسانات بازارها ناشی از افزایش تورم جهانی، افزایش قیمت‌های انرژی و تهاجم روسیه به اوکراین در امان بمانند.

دیگر عامل افزایش جذابیت دلار، قدرت نسبی اقتصاد ایالات متحده در دورانی بود که ترس از بحران انرژی به بازارهای اروپا ضربه زد و سیاست‌های سختگیرانه کنترل کرونا به رشد چین لطمه زد.

دلار جذاب باقی می‌ماند

دلار حتی با وجود آنکه اخیرا بخشی از رشد خود را از دست داد، همچنان در مسیر ثبت بهترین سال خود از ۲۰۱۴ میلادی قرار دارد. بررسی‌های بخش تحقیقات جهانی بانک آمریکا از مدیران صندوق‌های سرمایه‌گذاری نشان داد دلار در ماه نوامبر برای پنجمین ماه متوالی پرمعامله‌ترین بازار بود و تعداد شرکت‌کنندگان در این نظرسنجی هم رکورددار بودند. مشارکت‌کنندگان گفتند ارز ایالات متحده آمریکا بیش از حد ارزشگذاری شده است.

با این حال، نظرسنجی رویترز از ۶۶ استراتژیست ارزهای خارجی نشان می‌دهد که دلار در حدود یک سال آینده در سطوح فعلی خود معامله خواهد شد. چراکه آن‌ها انتظار دارند که سیاست‌های انقباضی بانک‌های مرکزی جهان به رشد اقتصادی کشورها آسیب برساند و جذابیت دلار را به عنوان پناهگاه امن سرمایه‌گذاران بار دیگر تقویت کند.

دلار برای مردم کشورهای دیگر

درک نوسانات دلار برای سرمایه‌گذاران مهم است، زیرا مسیر همه چیز را از درآمد شرکت‌ها گرفته تا قیمت مواد خام مثل نفت و طلا تغییر می‌دهد.

برای آمریکا، دلار قوی‌تر باعث می‌شود رقابت‌پذیری محصولات صادرکنندگان آمریکایی در مقابل محصولات سایر کشورها کمتر شود و در عین حال به شرکت‌های چندملیتی آمریکایی که نیاز به تبدیل درآمدهای خود به دلار دارند، آسیب می‌رساند. نایک، آی‌بی‌ام و پلتفرم‌های متا (اینستاگرام، فیس‌بوک و واتس‌اپ) از جمله طیف وسیعی از شرکت‌هایی بودند که نسبت به افزایش ارزش دلار در سال جاری هشدار دادند. به گفته تام لی، سرپرست تحقیقات Fundstrat Global Advisors، افزایش ارزش دلار حدود ۸ درصد از بازدهی شاخص S&P در سال ۲۰۲۲ کاست.

برای مردم سایر نقاط جهان، دلار قوی‌تر قیمت نفت و سایر کالاهای دلاری را با گران‌تر کردن آن‌ها برای خریداران خارجی تحت فشار قرار می‌دهد. همچنین برای شرکت‌های خارجی و دولت‌هایی که به دلار وام گرفته‌اند، پرداخت بدهی سخت‌تر می‌شود.

و در حالی که دلار قوی می‌تواند قیمت کالاها و خدمات را برای مصرف‌کنندگان آمریکایی کاهش دهد، ارز سایر کشورها را تضعیف می‌کند که تشدید تورم در باقی جهان را به همراه دارد. صندوق بین‌المللی پول در ماه اکتبر تخمین زد که به طور متوسط هر ۱۰ درصد تقویت دلار یک درصد به تورم جهانی می‌افزاید.

سال 2023 و ارزش دلار

نشانه هایی وجود دارد که نگاه معامله‌گران در مورد دلار ممکن است تغییر کند؛ از جمله آن‌ها خوش‌خیم شدن تورم آمریکاست. شاخص قیمت مصرف‌کننده ایالات متحده در ماه میلادی پیشین کمتر از پیش‌بینی کارشناسان ظاهر شد و شاخص دلار را سه‌شنبه گذشته با افت ۲ درصدی به زیر مرز ۱۰۴ واحد رساند.

ادامه افت دلار ممکن است به توانایی فدرال رزرو در مهار تورم (لازم برای تسهیل سیاست پولی در نهایت) بستگی داشته باشد. فدرال رزرو در جلسه دو روز پیش خود، با افزایش نرخ بهره به میزان تنها ۰.۵ واحد درصد، سرعت رشد نرخ بهره را کاهش داد.

در درازمدت، نگرانی‌های اقتصادی ممکن است به عنوان محرک دلار ظاهر شوند. هر چند نزدیک به ۸۰ درصد از استراتژیست‌هایی که در نظرسنجی رویترز شرکت کردند، گفتند که با توجه به چشم‌انداز سیاست‌های پولی، فرصت کمی برای افزایش ارزش دلار وجود دارد. بنابراین، احتمالا دلار در ۲۰۲۳ به نوسان حوالی سطوح فعلی ادامه دهد. هم‌اکنون شاخص دلار آمریکا در سطح ۱۰۴.۶ واحد قرار دارد.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

  • ناشناس

    یک راه حلی دارم
    باید واحد پول رسمی کشور رو به دلار تغییر دهیم و دلار چاپ کنیم و حقوق ها به دلار باشه و قیمت کالا ها هم به دلار باشه بعد خود آمریکا اجازه نخواهد داد که ارزش دلار بیاد پایین چون دلار واحد پول خودشونه
    سوم اینکه تحریم ها هم بی اثر خواهد شد

  • ناشناس

    تنها کشوری که اقتصاد آن از طریق افزایش دلار زیان می بیند ابتداء کشور و ملت ایران هست و بعبارتی جنگ اقتصادی امریکا علیه ایران هست و قطعا” این افزایش دلار که از دوهفته پیش شروع شده بیشتر در ایران خودنمایی میکند درسته الان محور افزیش قیمت دلار هم اکنون دست دلال هاست امر وقت دلال در قیمت دلار هنر نمایی میکند ودر قبال مسئولین وانمود خونسردی میکنند بدان داره یک اتفاق درسطح اقتصاد کشور رخ میدهد واین اتفاق برنامه کشور امریکاست که توسط عوامل اجرایی کشور امریکا کسی نیست بجزء دلالان مسئولین اقتصادی مملکت جنانچه زیرک و کارکشته می بودن قبل از خبر بودن دلالان موضوع را پیشگیری میکردن اما متاسفانه مسئولین بواسطه عملیات دلالان باخبر میشوند ازاین‌موضوع بسیار حاد میشود کشورهای دیگه‌مثل ایران عمل نمیکنند هر کسی در نطم اقتصادی اخلال ایجاد بکند با تنبیع شدید مواجع خواهد شد چه کشوری دلال میتواند برای تیم اقتصاد دولت چالش ایجاد کند قطعا” فقط ایران این رویکرد دلالان ناشی از عدم توانایی وزیر و تیم دولت و قوه قضایی هست همیشه پیشگیری بهتراز مچ گیری هست وقتی دولت مردان خواب باشند دلالان عملیات تخریبی را در امر اقتصادی انجام دادن بازسازی اقدامات تخریبی هزینه بر خواهد شد بعضی تصور میکنند بازی های دلالان ناشی از چراغ سبز برای به سرانجام رساندن برنامه های خود دولت مردان هست تا از این شرایط هم سود ببرد و هم تقصیر کاستی ها را بی اندازد زمین دلالان فقط بازنده اینگونه بازی ها ملت هستند