به گزارش تجارت نیوز، طلای جهانی به سیاستهای آمریکا چشم دوخته است. از آنجا که دونالد ترامپ اعلام کرده تعرفههای ۲۵ درصدی بر واردات از مکزیک و کانادا و ۱۰ درصدی بر کالاهای چینی اعمال خواهد کرد، بازارها در ابتدای هفته با احتیاط عمل کردند. از این رو طلا از جریانهای امن سرمایهگذاری سود برد و روز دوشنبه در محدوده مثبت بسته شد. این روند در حالی اتفاق افتاد که دلار آمریکا در برابر ارزهای اصلی تقویت شده است.
همچنین روز سهشنبه، دادههای اقتصادی نشان داد که فرصتهای شغلی (JOLTS) در آمریکا به ۷.۶ میلیون در دسامبر کاهش یافته است. این عدد کمتر از پیشبینی هشت میلیون واحدی بازار بود و به دلار فشار آورد. همزمان، رشد بازارهای سهام آمریکا موجب تضعیف بیشتر دلار شد و مسیر افزایش بیشتر طلا را هموار کرد.
افت بازده اوراق خزانهداری آمریکا و رکوردشکنی طلا
روز چهارشنبه، اسکات بسنت، وزیر خزانهداری آمریکا، اعلام کرد که تمرکز اصلی دولت بر کاهش بازده اوراق ۱۰ ساله خزانهداری است و قصدی برای تغییر نرخ بهره فدرال رزرو ندارند.
بازده اوراق ۱۰ ساله آمریکا در واکنش به این اظهارات نزدیک به دو درصد افت کرد و به ۴.۴ درصد رسید. این رقم کمترین سطح از ۱۸ دسامبر محسوب میشود. همزمان، طلا از این وضعیت بهره برد و با عبور از مرز دو هزار و ۸۸۰ دلار، سقف تاریخی جدیدی ثبت کرد.
در کنار این تحولات، شاخص مدیران خرید بخش خدمات (ISM Services PMI) از ۵۴ واحد در دسامبر به ۵۲.۸ واحد در ژانویه کاهش یافت که نشانهای از کندی فعالیتهای اقتصادی در این بخش دارد.
با نبود دادههای اقتصادی مهم، طلا روز پنجشنبه دچار اصلاح نزولی شد. اما در ساعات معاملاتی آمریکا، بسنت بار دیگر اعلام کرد که دولت آمریکا نگرانی خاصی در مورد مسیر سیاستهای پولی فدرال رزرو ندارد.
چشمانداز تورمی و سخنان پاول؛ رویدادهای کلیدی هفته آینده
روزهای سهشنبه و چهارشنبه هفته آینده، جروم پاول رئیس فدرال رزرو، گزارش 6 ماهه سیاست پولی را در کنگره ارائه خواهد کرد. اظهارات او درباره وضعیت اقتصاد آمریکا و مسیر احتمالی سیاستهای پولی، میتواند بر انتظارات نرخ بهره تاثیرگذار باشد و نوساناتی در بازار طلا ایجاد کند.
همچنین در روز چهارشنبه، اداره آمار کار آمریکا (BLS) دادههای شاخص قیمت مصرفکننده (CPI) را برای ژانویه منتشر خواهد کرد.
طبق ابزار FedWatch CME بازارها تنها ۱۵ درصد احتمال کاهش ۲۵ واحد پایهای نرخ بهره در نشست ماه مارس را در نظر گرفتهاند. اگر تورم هسته (Core CPI) در ماه ژانویه تنها ۰.۱ درصد یا کمتر افزایش یابد، میتواند فشار فروش بر دلار را تشدید کند و مسیر رشد طلا را هموار سازد. اما در صورت ثبت رشد ۰.۲ درصدی یا بیشتر، انتظارات برای حفظ نرخ بهره در سطح فعلی تقویت خواهد شد و طلا ممکن است با فشار فروش مواجه شود.
همچنین، سرمایهگذاران تحولات سیاسی آمریکا را زیر نظر خواهند داشت. وزارت بازرگانی چین در واکنش به تعرفههای جدید اعلام کرده است که اقدامات متقابل را در دستور کار دارد، اما تاکید کرده که به حل اختلافات از طریق مذاکره نیز تمایل دارد.
اگر این خوشبینی درباره کاهش تنشهای تجاری حفظ شود، طلا احتمالا افت محدودی خواهد داشت. در مقابل، هر گونه نشانهای از کاهش تنشهای ژئوپلیتیکی، مانند پیشرفت در مذاکرات اسرائیل و فلسطین یا جنگ اوکراین، میتواند فشار نزولی بر قیمت XAU/USD ایجاد کند.
تحلیل تکنیکال طلا؛ اصلاح مقطعی یا ادامه روند صعودی؟
از دیدگاه تکنیکال، شاخص قدرت نسبی (RSI) در نمودار روزانه به محدوده اشباع خرید رسیده و طلا در نزدیکی سقف کانال صعودی هفت هفتهای خود قرار دارد. این موضوع نشان میدهد که احتمال اصلاح نزولی در کوتاهمدت وجود دارد.
در صورت افت قیمت، اولین سطح حمایتی در محدوده دو هزار و ۸۳۵ دلار (میانه کانال صعودی) قرار دارد و پس از آن، 2790 دلار (حمایت استاتیک و کف کانال صعودی) بهعنوان سطح کلیدی بعدی مطرح است. شکست این حمایت میتواند فشار فروش را افزایش دهد و طلا را به 2765 دلار، جایی که میانگین متحرک ساده ۲۰ روزه (SMA) قرار دارد، برساند.
در سمت صعودی، مقاومت کلیدی در محدوده 2880 تا 2882 دلار (سقف کانال صعودی و رکورد تاریخی) قرار دارد. در صورت تثبیت قیمت بالای این محدوده، سطح 2900 دلار بهعنوان مقاومت روانی بعدی مطرح خواهد شد. در صورت شکست این سطح، هدف بعدی در محدوده 3000 دلار تعیین خواهد شد.