به گزارش تجارتنیوز، روز گذشته نشست خبری احسان خاندوزی، سخنگوی اقتصادی دولت برگزار شد. احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد روز گذشته گفت که در دولت سیزدهم مثل دولتهای قبل نگاه ابزاری و کوتاه مدت به بورس نداریم و استفاده ابزاری دولتهای قبل از بورس، آسیبهای زیادی را به مردم و کلیت بازار زد.
سخنگوی اقتصادی دولت ادامه داد: شرایط بازار سرمایه مخصوصا از خرداد ماه مقبول نیست! تلاش ما این است که در کنار کمیسیون اقتصادی مجلس بتوانیم به یک توافق مشترک برای اثرگذاری در سودآوری شرکتهای بورسی برسیم و بازار ابهام نداشته باشد. بودجه ۱۴۰۲ باید با پیامهای امیدوارکننده برای بازار سرمایه همراه باشد.
چرا بورس ریخت؟
با وجود این صحبتهای سخنگوی دولت چرا بورس در این مدت روند نزولی داشته است؟ در وهله اول وزارت اقتصاد عقیده دارند که دولت سیزدهم به وعدههای خود عمل کرده و علت ریزش بازار عملی نشدن وعدهها نیست! اما بررسیهای تجارتنیوز نشان میدهد که بخش عمدهای از وعدههای بورسی دولت سیزدهم درخصوص بورس عملی نشده است.
دولت سیزدهم ۱۲ مرداد ماه شروع به کار کرد و شاخص در زمان روی سطح یک میلیون و ۳۷۵ هزار واحدی بود و اکنون به محدوده یک میلیون و ۲۰۰ هزار واحدی رسیده است. در این مدت سیاستهای دولت باعث شد که بورس روند نزولی به خود بگیرد وارد محدوده جدید شود. یعنی در یک سال و اندی اخیر دولت سیزدهم به جای ترمیم بورس با اعمال سیاستهای جدید باعث شد که بازار سرمایه روند نزولی به خود بگیرد و نوعی اعتماد سهامداران نسبت به بازار سهام کاهش یابد.
دولت در این مدت با فروش اوراق سود بسیار زیادی از بورس کسب کرده پس چگونه میگوید که همانند دولتهای نگاه ابزاری به بورس نداشتیم!
مصوبههای جدید و فروش اوارق و عدم تحقق وعدهها نیز از راهکاری استفاده از بورس است. با بررسی روند بورس در یکسال و دو ماه اخیر میتوان گفت که دولت سیزدهم نیز به نوبه خود نگاه ابزاری به بازار سرمایه داشته و همین نگاهها و عدم حمایت باعث شده که بورس روند نزولی به خود بگیرد.
به هر ترتیب دولت سیزدهم باید عملکرد اقتصادی خود را در حوزه بورس بررسی و تقویت کند تا بازار سرمایه جانی دوباره برای رشد شاخص و جبران زیانها داشته باشد.
سهامدار بلند مدتی که سهامش از ۹۴۰تومان در طول ۲سال رسیده به قیمت ۱۴۰ تومان و زندگیش برباد رفته هیچ موقع وارد بازار سرمایه نمی شود و نخواهد شد حتی اگر شاخص به ۱۰ ملیون واحد هم برسد.
کاربر عزیز فقط برنده است به همراه دوستانش باید در این بورس تغییراتی صورت گیرد سه سال از وقتش گذشته
نباید نگاه ابزاری به بورس داشت و در این مورد حرف وزیر درست است چه فایده که با ورود نقدینگی بیش از حد به بورس رشدی کاذب داده شود که بعد با خروج نقدینگی بورس ریزش زیادی را متحمل شود پس اگر شاخص بر مبنای عملکرد شرکت ها و رفتار سهام داران، شکلی معقول به خود بگیرد چنین شاخصی ارزنده تر است حال این شاخص هر عددی می خواهد باشد، باشد، چرا؟
زیرا شاخص واقعی باعث اعتماد سرمایه گذاران و ورود پول های هوشمند می شود ضمن این که سرمایه گذار هم باید دید واقعی به بورس پیدا کند یعنی اکثریت با خرید سهم حداقل سهام داری شش ماه تا یک سال به بالا داشته باشند. (سهام داری کوتاه مدت فست فودی وار نه سودی برای سهام دار دارد نه فایده ای برای شرکت).
به به چه بورسی. گفتید توهین نکن. حالا این خوبه
نمیدونم چی باید بگم، چندین سال خارج از ایران زندگی می کردم، برگشتم و سرمایم را گذاشتم تو کار تولیدی اما مجوز برا هیچ کاری بهم ندادن، آوردمش توی بازار سرمایه ولی داراییم از ۱۰۰ رسید به ۸ ، یعنی ۹۲ درصد ضرر. قضاوت با انسانها.
من از بورس سر در نمیارم ولی با تبلیغ مقامات وارد این بازار شدم و الان می بینم سهامی مثل کروی را تا ۷۰۰۰تومان بالا بردن و امروز رسوندن به ۱۵۰۰ تومان،من چطور میتوانم دلسوز دولت باشم و به اون اعتماد کنم و این را ظلم بزرگ به مردم میدانم