به گزارش تجارت نیوز، خطر جنگ هستهای و افزایش انگیزههای تهاجمی رهبران یک تهدید جدی برای جهان است. پیشرفت فناوری منجر به تولید سلاحهای هستهای پیچیده و مخرب شده است. نمونههایی از این پیشرفتها، موشکهای مافوق صوت هستند.
تصویر بالا قدرتهای هستهای جهان را بر اساس دادههای فدراسیون دانشمندان آمریکایی نشان میدهد. تعداد دقیق سلاحهای هستهای هر کشور یک راز ملی و محفوظ است، بنابراین تخمینهای ارائهشده در اینجا با عدم قطعیت قابلتوجهی همراه هستند.
قدرتهای هستهای
با وجود کاهش تعداد سلاحهای هستهای از زمان جنگ سرد، اسلحهخانههای هستهای جهانی همچنان قابلتوجه باقی ماندهاند.
ایالات متحده و روسیه بهتنهایی حدود ۸۸ درصد از سلاحهای هستهای جهان و ۸۴ درصد از کلاهکهای آماده استفاده نظامی را در اختیار دارند. این دو کشور در مجموع بیش از ۱۰ هزار کلاهک هستهای دارند.
یک مطالعه در سال ۲۰۱۸ نشان میدهد که ۱۰۰ سلاح هستهای میتواند «حد عملی» برای اسلحهخانه هر کشوری باشد.
در حالی که ایالات متحده در حال کاهش اسلحهخانه هستهای خود است، روسیه، چین، هند، پاکستان و کره شمالی در حال افزایش تعداد کلاهکهای هستهای خود هستند.
از میان کلاهکهای موجود در اسلحهخانههای نظامی، حدود ۳,۹۰۴ کلاهک با نیروهای عملیاتی (بر روی موشکها یا پایگاههای بمبافکن) مستقر شدهاند. از این تعداد، حدود ۲ هزار و ۱۰۰ کلاهک متعلق به ایالات متحده، روسیه، بریتانیا و فرانسه در وضعیت آمادهباش بالا قرار دارند و آماده استفاده در کوتاهترین زمان هستند.
هشدار ترامپ به ناتو
ترامپ پیش از این تهدید کرده بود که پیمان ناتو را نقض و حمایت نظامی ایالات متحده را تنها به متحدانی که سهم مناسبی از تولید ناخالص داخلی خود را به هزینههای دفاعی اختصاص دهند، محدود خواهد کرد.
حتی بدون حضور ایالات متحده، فرانسه و بریتانیا اسلحهخانههای بزرگ هستهای را در ناتو دارند و توانایی بازدارندگی استراتژیک این اتحاد را حفظ میکنند.
کاهش اسلحهخانههای هستهای جهانی
با وجود توانایی جهان برای ایجاد تخریب گسترده، ذخایر سلاحهای هستهای در چند دهه گذشته بهطور قابلتوجهی کاهش یافتهاند. از زمان جنگ سرد، ذخیره اسلحهخانههای جهانی از اوج حدود ۷۰ هزار و ۳۰۰ کلاهک در سال ۱۹۸۶ به حدود ۱۲ هزار و ۳۳۱ کلاهک در آغاز سال ۲۰۲۵ کاهش یافتهاند.