موضوعات داغ: # استان سیستان و بلوچستان # مرز # اروپا # شادی # رئیس جمهور # نرخ بهره بین بانکی # آینده بازار مسکن # اجاره بها مسکن

کشاورزان در معرض بحران کم آبی

یک مقام مسئول گفت: بارش‌های فروردین نسبت به نرمال ۳۰ درصد کاهش داشته و با ادامه این روند، کشاورزی کشور به‌ویژه کشت دیم با بحران جدی روبرو خواهد شد.

به گزارش تجارت نیوز، احد وظیفه رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور  با اشاره به وضعیت بارش‌های نوروز ۱۴۰۴، گفت: تا روز جمعه (۱۵ فروردین)، میزان بارندگی در کشور حدود ۱۹ میلی‌متر بوده که این عدد نسبت به نرمال، حدود ۷ میلی‌متر کمتر است؛ به عبارت دیگر حدود ۳۰ درصد کاهش نسبت به میانگین بلندمدت فروردین را تجربه کرده‌ایم.

وی افزود: با توجه به اینکه کشور در نیمه دوم سال گذشته نیز با کم‌بارشی مواجه بوده، این کاهش بارش‌ها نتوانسته کسری پیشین را جبران کند، بلکه حتی شرایط را تشدید کرده است.

وظیفه با اشاره به استان‌هایی که بیشترین کاهش بارش را داشته‌اند، گفت: استان‌هایی مانند هرمزگان، سیستان و بلوچستان و آذربایجان شرقی بیشترین درصد منفی بارندگی را به خود اختصاص داده‌اند. به طور کلی، تقریباً در تمام مناطق کشور شاهد کمبود بارش هستیم. برای نمونه، استان‌هایی مانند لرستان و چهارمحال و بختیاری حدود ۵۰ درصد و استان تهران حدود ۳۸ درصد کاهش بارش نسبت به نرمال داشته‌اند.

وی ادامه داد: اگر این روند ادامه یابد، تابستانی خشک و بحرانی پیش‌رو خواهیم داشت. کشور به آب نیاز دارد و در بسیاری از مناطق که به منابع آبی مانند دریا دسترسی ندارند، امکان جبران کمبود از طریق شیرین‌سازی هم وجود ندارد.

رئیس مرکز ملی اقلیم تصریح کرد: نخستین بخش‌هایی که از این کم‌بارشی‌ها آسیب می‌بینند، بخش کشاورزی به‌ویژه کشت دیم است. از سوی دیگر، کشاورزی آبی نیز با مشکل مواجه خواهد شد، زیرا مخازن سدها به اندازه کافی پُر نیستند و این می‌تواند تولیدات کشاورزی را تحت تأثیر قرار دهد.

وی افزود: سفره‌های زیرزمینی کشور نیز در سال‌های اخیر به دلیل برداشت‌های بی‌رویه افت کرده‌اند و در صورت ادامه کم‌بارشی، احتمال تشدید پدیده فرونشست زمین در مناطق بحرانی وجود دارد.

وظیفه گفت: لازم است کشاورزان با نهایت دقت و صرفه‌جویی در مصرف آب، اقدام به آبیاری کنند. آب شرب در اولویت قرار دارد و کشاورزی باید با دقت و مدیریت بالا پیش برود. برخی کشت‌ها عملاً دیگر امکان‌پذیر نیست و محدودیت‌ها باید اعمال شود.

وی تاکید کرد: در مناطقی مانند بوشهر، جنوب فارس، هرمزگان، جنوب ایلام و آذربایجان شرقی، به دلیل کاهش شدید بارندگی و شرایط بد منابع آبی، کشت محصولات کشاورزی به‌شدت آسیب‌دیده و باید محدود شود. بهره‌برداری بهینه از سهمیه آب موجود و توجه به اولویت‌های مصرف، امری ضروری برای عبور از این بحران است.

وظیفه در پایان گفت: با توجه به پیش‌بینی‌ها، سال آبی جاری از نظر تأمین آب، سال سختی برای کشور خواهد بود و لازم است تمامی بخش‌ها، به‌ویژه کشاورزان، به توصیه‌های کارشناسان هواشناسی و منابع آب توجه جدی داشته باشند.

منبع: مهر

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی