کد مطلب: ۱۵۲۷۷۷

گزارش بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی نفت

گزارش بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی نفت

نمایندگان مجلس شورای اسلامی صلاحیت بیژن نامدار زنگنه وزیر پیشنهادی نفت را بررسی کردند.

مجلس شورای اسلامی پس از بررسی صلاحیت وزیران پیشنهادی آموزش و پرورش، ارتباطات و فناوری اطلاعات، اطلاعات، امور اقتصادی و دارایی، امور خارجه، بهداشت و درمان و تعاون، کار و رفاه اجتماعی، جهاد کشاورزی، دادگستری، دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، راه و شهرسازی، صنعت معدن و تجارت، فرهنگ و ارشاد اسلامی و کشور صلاحیت وزیر پیشنهادی نفت را بررسی کرد.

به گزارش تجارت‌نیوز، بیژن نامدار زنگنه ۶۵ ساله کارشناسی ارشد مهندسی عمران دارد، وزارت نفت (سه دوره)، وزارت نیرو (دو دوره)، وزارت جهاد سازندگی (دو دوره) و معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را در کارنامه کاری خود دارد.

در بررسی صلاحیت وزیران پیشنهادی ابتدا مخالفان و موافقان به بیان سخن می‌پردازند، سپس وزیر پیشنهادی از خود دفاع می‌کند.

ابطحی: چرا شبانه قرارداد چینی‌ها را فسخ کردید؟

نماینده مردم خمینی‌شهر در مجلس گفت: چرا در سال ۹۲ پول خوراک پتروشیمی‌ها را به ارز مبادله‌ای گرفتید، در حالی که پیشتر در خارج از کشور دریافت می‌کردید؟ چرا شبانه قرارداد چینی‌ها را فسخ کردید و الان مجبور شدید همان قراردادها را با آنان منعقد کنید؟

سیدمحمدجواد ابطحی در مخالفت با وزیر پیشنهادی نفت، با قرائت فرازهایی از سخنان بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران در جمع دولت شهید رجایی، گفت: کاری به مسائل فنی وزارت نفت ندارم. تضاد منافع در بحث کسب‌وکار و مدیریت استراتژیک را داریم. می‌گوییم وقتی مدیریت دولتی و خصوصی در یک جایی با هم یکسان شد، فساد می‌آورد.

این عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس ادامه داد: این مسئله بحث مفصلی دارد. گره اصلی فسادهای نهادینه‌شده عدم توجه به تعارض منافع است. اصل ۱۴۱ قانون اساسی رئیس‌جمهور و معاونان و کارکنان رئیس‌جمهور را از داشتن دو شغل برحذر می‌داند. از جمله مدیریت عامل و هیات‌مدیره انواع شرکت‌های خصوصی. باشگاه اندیشه‌ورزان نفت و نیرو را داریم. آقای زنگنه بفرمایید خودتان، معاونان و رئیس‌دفتر شما در این باشگاه چه می‌کنید؟ این باشگاه موسسه‌ای خصوصی است که در سال ۹۴ تاسیس شده است. تصمیمات راهبردی وزارت نفت در این باشگاه گرفته می‌شود. باید تکلیف مشخص شود. این مسئله تعارض منافع ایجاد می‌کند. آقایان می‌توانند باشگاه بزنند ولی آنجا نروند. تهمت نمی‌زنم اما نباید عضو این باشگاه باشید.

این عضو فراکسیون اصولگرایان ولایی گفت: اینکه وزیر گفت، جای گروهبان‌ها نیست باید بگوییم آقای زنگنه شما ۲۸ ساله بودید که معاون وزیر ارشاد بودید و ۳۰ ساله شدید، وزیر شدید. شما از کی ژنرال شدید؟ آقای زنگنه باید به مجلس می‌آمدید و نماینده می‌شدید. کی به بچه‌ها میدان داده شده مدیر اجرایی شوند؟ جوانان الان چه کنند؟ فارغ‌التحصیلان نفت پشت در هستند.

خادمی: جلوی استخدام نمایندگان مجلس در وزارت نفت را بگیرید

نایب‌رئیس کمیسیون انرژی مجلس گفت: رئیس‌جمهور و رئیس مجلس و رئیس قوه قضاییه لطفا جلوی این مفسده و رانت دو طرفه یعنی استخدام نمایندگان مجلس در وزارت نفت را بگیرید. اگر امید به استخدام‌ها نبود آن وقت وزیران پیشنهادی بهتر صداقت موافقان و مخالفان واقعی خود و تعداد آرای واقعی خود را مشاهده می‌کردند.

هدایت‌الله خادمی در مخالفت با وزیر پیشنهادی نفت: طی چهار سال گذشته ده‌ها بار در رسانه‌ها مطرح شد که وزارت نفت ۵۰ میلیارد دلار بدهکار است؛ یعنی ۵۰ میلیارد دلار وام بدون بهره‌برداری اجرایی کردن پروژه‌های اساسی به وزارت نفت داده شده است، یعنی ۵۰ میلیارد دلار فاینانس داخلی بدوه بهره که جای تقدیر و تشکر دارد.

نماینده مردم ایذه و باغملک در مجلس با بخشی از این منابع مالی فازهای ۱۲، ۱۵ و ۱۶ پارس جنوبی تا شهریور ۹۲، ۹۳ درصد پیشرفت، فازهای ۱۷ و ۱۸، ۸۵ درصد و فازهای ۱۹، ۲۰ و ۲۱ بیش از ۶۶ درصد پیشرفت فیزیکی داشتند و یک سال پس از حضور حضرتعالی با همت شما و همکارانتان تکمیل و باعث شد برداشت از مخازن مشترک پارس جنوبی برای اولین بار برابر یا بیشتر از قطر شود. پس این فاینانس داخلی چه اشکالی داشته است؟ مردم محروم و بی‌کس شهرستان‌های ایذه و باغملک با عبور ۲۰۰ کیلومتر رودخانه کارون در دل خود بیش از ۲۰ سال است که آب شرب ندارد. ۲۰ سال است که همه دولت‌ها آمدند و رفتند و نتوانستند ۳۰۰ میلیون دلار فایناس داخلی یا خارجی دهند تا مردم مجبور به کوچ نشوند. امیدوارم با دست مبارکتان بهره‌برداری از این پروژه را کلنگ‌زنی کنید.

وی آمار اعلام شده تولید و صادرات نفت قبل و بعد از تحریم را بزرگ‌نمایی دانست و خطاب به مردم مدعی شد: به عنوان یک کارمند وزارت نفت با ۳۰ سال سابقه و ده‌ها سال مدیرعاملی شرکت‌های نفتی و نایب‌رئیسی کمیسیون انرژی مجلس خدمت شما عرض می‌کنم افزایش تولید نداشته بلکه برگشت به تولید را داشته‌ایم. کاملا با آن فرق دارد. اگر بخواهیم موضوع را ساده توضیح دهیم دقیقا مثل این است که تصمیم گرفته‌ایم به مسافرت بروید شیر آب و گاز را می‌بندید، پس از بازگشت از مسافرت شیر آب و گاز را باز می‌کنید، همین. گرچه برای اینکه چاه‌ها صدمه نبینند و از تولید نیفتند، تولید چرخشی از چاه‌ها خواهیم داشت که کاری روتین است که در شرایط عادی هم انجام می‌شود.

نماینده مردم ایذه و باغملک در مجلس گفت: جناب مهندس، فرمودید در سال ۹۴ در بنزین خودکفا می‌شویم اما روزانه ۱۰ میلیون لیتر بنزین وارد می‌شود، گفتید مدیریت مصرف سوخت را سامان می‌دهید اما نه تنها سامان ندادید که میزان مصرف بنزین به بیش از ۸۰ میلیون لیتر در روز رسید، گفتید تا سال ۹۶ و در شرایط تحریم می‌توانید تولید نفت و میعانات گازی را به ۵.۷ میلیون بشکه برسانید ولی نشد، گفتید پرونده پارس جنوبی را در پایان دولت یازدهم می‌بندید ولی نبستید، گفتید ژنرال‌ها را جایگزین گروهبان‌ها می‌کنید، ضمن ایراد به این ادبیات که در صنعت جایگاهی ندارد و از فرد بزرگی مثل شما انتظار نمی‌رود اما هر شش معاون و قائم‌مقام شما استعفا دادند و رفتند.

نماینده مردم چالوس: زنگنه ۲۶ سال تجربه وزارت را با خود همراه دارد

نماینده مردم چالوس در مجلس شورای اسلامی گفت: قرار است از وزیری صحبت کنیم که پنج سال در وزارت جهاد، ۹ سال در وزارت نیرو و ۱۲ سال در وزارت نفت حضور داشته است و ۲۶ سال تجربه وزارت را با خود همراه دارد و ۹ بار از مجلس رای اعتماد گرفت.

قاسم احمدی لاشکی در موافقت با وزیر پیشنهادی نفت خاطرنشان کرد: تولید روزانه نفت خام ما در مدت چهار سال اخیر یک میلیون و ۲۷۰ هزار بشکه افزایش یافته و میزان صادرات دو برابر شد. همین‌طور ۹ هزار روستا از نعمت گاز بهره‌مند شدند.

وی افزود: توسعه حوزه دریای خزر و انطباق عملکرد وزارت نفت با برنامه‌ها و اسناد بالادستی بر اساس گزارش معاونت نظارت مجلس در برنامه‌ها و عملکرد آقای زنگنه برگ زرین و افتخارآمیزی را رقم زده که همراهی و انطباق با سیاست‌های رهبری در حوزه نفت و گاز این کارنامه را درخشان‌تر می‌کند.

احمدی لاشکی در خصوص قرارداد توتال، گفت: آنچه که از جلسه‌های ۱۱ ساعته با مسئول کمیسیون انرژی و جلسات متعدد با رئیس کمیسیون برنامه و بودجه و مسئولان نظارتی مجلس دریافتم، هیچ مغایرتی با قانون در قرارداد توتال وجود ندارد و مسئولان حقوقی کشور نیز مهر تاییدی بر این قرارداد زدند.

لاهوتی: بعد از حادثه بزرگ برجام، به صادرات ۲.۵ میلیون بشکه نفت رسیدیم

نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی گفت: در شرایطی که تولید نفت وضع بحرانی داشت و باید با ذره‌بین به دنبال مشتریان نفتی می‌گشتیم، بعد از حادثه بزرگ برجام و به همت تیم مذاکره‌کننده و وزارت نفت به صادرات ۲.۵ میلیون بشکه نفت رسیدیم.

مهرداد لاهوتی به عنوان موافق برنامه‌های پیشنهادی وزیر نفت خاطرنشان کرد: در پارس جنوبی عملکرد وزارت نفت عملکرد درخشانی بود و پنج فاز از ۱۱ فاز در این دوره چهار ساله به بهره‌برداری رسید و در حالی که سال‌ها آرزوی تولید نفت و گاز همسنگ قطری‌ها را داشتیم، امروز بیش از قطر تولید داریم.

وی افزود: گازرسانی به سیستان و بلوچستان که به یک آرزو تبدیل شده بود، محقق شد و سیستان امروز از نعمت گاز برخوردار است. همچنین همه شهرستان‌ها از نعمت گاز در سطح کشور در حال حاضر بهره می‌برند و در تولید محصولات پتروشیمی نیز ۲۴ درصد رشد داشتیم.

لاهوتی با بیان اینکه با روند طی شده تا پایان سال ۹۶ به خودکفایی در تولید بنزین می‌رسیم، گفت: تولید بنزین با کیفیت و مطابق با استانداردها و سوخت سبز در کشور آغاز شده و به سمت خودکفایی در محصولی استراتژیک پیش می‌رویم که همیشه یکی از ابزارهای فشار و تحریم بود.

انارکی: جذب سرمایه‌گذاری و توسعه میادین مشترک متناسب با اهداف برنامه توسعه نیست

یک عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با انتقاد از وارادات بنزین به کشور علاوه بر داشتن منابع نفتی و گازی گفت که جذب سرمایه‌گذاری و توسعه میادین مشترک متناسب با اهداف برنامه پنجم نبوده است.

احمد انارکی به عنوان مخالف وزیر پیشنهادی نفت با بیان اینکه ابهامات و سوالاتی در برنامه پیشنهادی زنگنه وجود دارد گفت:‌ باید قراردادهای نفتی مبتنی بر جذب سرمایه‌گذاری خارجی برای توسعه میادین نفتی و گازی به خصوص میادین مشترک باشد که به نظر می‌رسد این انتظار به خوبی برآورد نشده است؛ به طوری که جذب سرمایه‌گذاری و توسعه میادین مشترک متناسب با اهداف برنامه پنجم نیست.

وی ادامه داد: چرا در شرایطی که همسایه‌های ما با سرعت در حال توسعه و برداشت از میادین مشترک هستند از سرمایه‌های در گردش مردم در صنعت نفت استفاده نمی‌شود.

انارکی ادامه داد: یکی از بندهای برنامه پیشنهادی آقای زنگنه جذب سرمایه‌گذاری از کشورهای خارجی برای کسب درآمد است. سوال این است آیا قرار است این درآمد محدود به چند کشور شود؟ همچنین معلوم نیست که قرار است امنیت اقتصادی سرمایه‌گذاران را تامین کرد؛ از طرف دیگر به موضوع مشارکت بخش خصوصی در این سند اشاره شده که افکار عمومی خاطره خوشی از حضور بخش خصوصی در فروش نفت ندارند.

وی با اشاره به برنامه زنگنه برای تاسیس شرکت‌های غیردولتی جهت سرمایه‌گذاری در فعالیت‌های اکتشاف و توسعه و بهره‌برداری از میادین مشترک گفت: آیا بهتر نیست به جای تاسیس شرکت‌های جدید، شرکت‌های فعلی را توانمند کرده و از آن‌ها حمایت شود؟

نماینده رفسنجان همچنین با انتقاد از واردات بنزین گفت:‌ جای تاسف است که با داشتن منابع نفت و گاز هنوز واردکننده بنزین هستیم؛ حال اینکه می‌توان با تبدیل نفت خام از فرآورده‌های آن استفاده کرد؛ همچنین با توسعه منابع پایین‌دستی پتروشیمی می‌توان ضمن کسب بیشترین ارزش افزوده، اشتغال‌زایی نمود.

قره‌خانی: زنگنه سایه تهدید گازی ترکمنستان را از سر ایران برداشت

نماینده مردم علی‌آباد کتول در مجلس شورای اسلامی گفت که بیژن زنگنه در دوران وزارت نفت دولت یازدهم سایه تهدید گاز ترکمنستان را از سر ایران برداشته است.

اسدالله قره‌خانی در موافقت با وزیر پیشنهادی نفت گفت:‌ باورم این بود که در این مرحله از معرفی وزرا نیاز به سخنرانی در موافقت با وزیر پیشنهادی نفت وجود نداشته باشد چرا که کارنامه ۲۶ ساله دوره وزارت ایشان به ویژه طرح‌های بزرگ دولت یازدهم قوی‌ترین سند گویای سلامت و شایستگی ایشان در دولت دوازدهم است ولی به دلیل طرح برخی از مسائل ضروری دیدم در موافقت با آقای زنگنه صحبت کنم.

وی افزود: در زمستان سال ۹۶ دولت ترکمنستان با آمدن موج سرما به شمال با قطع گاز باج خواهی افزایش قیمت کرد، و موفق شد در زمستان ۹۵ مجددا با قطع گاز باج‌خواهی کند اما آقای زنگنه با نمایدنگان جلسه گذاشت و برای عبور از بحران طلب همکاری کرد و نهایتا با بهره‌برداری از خطوط گاز دامغان، ساری و نکا سایه شوم تهدید گاز ترکمستان در زمستان برای همیشه از بین رفت.

قره‌خانی اضافه کرد:‌ رسیدن به ظرفیت برابر با قطر آرزوی دست‌نیافتنی بود که تبدیل به عقده حقارت شده بود. سهم ایران از پارس جنوبی ۲۸۰ میلیون متر مکعب گاز در روز بوده که با افتتاح فازهای مختلف پارس جنوبی به ۵۷۵ میلیون مترمکعب گاز در روز برابر با قطر افزایش پیدا کرد.

این نماینده مجلس یادآور شد:‌ وقتی برجام با دیپلماسی تیم مذاکره‌کننده به نتیجه رسید، آقای زنگنه گفت توان افزایش صادرات از یک میلیون به دو میلیون بشکه را داریم و در زمان کوتاهی فراتر از دو میلیون صادر کردیم. همچنین توطئه دیگری برنامه‌ریزی شد و می‌خواستند با طرح فریز نفتی و کاهش سهم نفت در کویت ما را بی‌بهره کنند اما بعد از برجام جمع کثیری از شرکت‌های بزرگ و کوچک بین‌المللی به منظور مشارکت در سرمایه‌گذاری نفت و گاز به ایران سرازیر شدند.

نادری: زنگنه با درایت موفق به حفظ و تثبیت سهم ایران در اوپک شد

نماینده مردم پاوه در مجلس شورای اسلامی ضمن دفاع از عملکرد بیژن زنگنه در وزارت نفت دولت یازدهم گفت که وی با درایت موفق به حفظ و تثبیت سهم ایران در اوپک شد.

شهاب نادری به عنوان موافق وزیر پیشنهادی نفت به اظهارات نماینده ایذه اشاره کرد و گفت:‌ متاسفانه مجلس را متهم به رانت‌خواری کردند من ضمن رد اظهارات مطرح شده می گویم که نمایندگان خالصانه در مورد کابینه ورود کردند و طرح مطالبی ناشی از بیکار شدن ایشان در حفاری شمال و مسائل شخصی از تریبون مجلس شایسته نیست.

وی افزود:‌ آقای زنگنه تمام عمرش را در شرایط دفاع مقدس، سازندگی و شرایط حاصل از تحریم گذرانده. او مردی از تبار کرمانشاه و فردی نام آشنا در توسعه و آبادانی است که به اذعان مراجع قضایی از سلامت برخوردار است و ظرفیت بالای مدیریتی وی و ۲۶ سال سابقه حضور وی در وزارتخانه لقب شیخ‌الوزرایی به وی داده‌اند.

نادری ادامه داد: در زمان دفاع مقدس و زیر بمباران صدام ایشان نگذاشت صادرات نفت قطع شود. همچنین قیمت نفت را کاهش دادند اما مدیریت و تجربه آقای زنگنه باعث شد سهم ایران از اکو اضافه شود. مهندس زنگنه چهره نام‌آشنای عرصه سازندگی و دارای قدرت بالای چانه‌زنی و تاثیرگذاری در عرصه بین‌المللی است که اقدامات شایسته‌ای در بازار نفت و گاز جهان انجام داده و با درایت و زیرکی موفق به حفظ و تثبیت سهم ایران در اوپک شده در حالی که کشورهای دیگر موظف به کاهش سهم خود بوده‌اند.

نادری از نمایندگان خواست با رای قاطع بیژن زنگنه را که در دولت مقام معظم رهبری هم وزیر بوده به عنوان وزیر نفت دولت دوازدهم انتخاب کنند.

پس از اظهارات موافقان و مخالفان وزیر پیشنهادی نفت از برنامه‌هایش دفاع کرد.

زنگنه: عقل سیاسی دارم / مذاکره راه حل مسائل کشور است نه مخاصمه / دست ظریف را می‌بوسم

وزیر پیشنهادی نفت با بیان اینکه ما سومین ذخایر نفت دنیا را در اختیار داریم، گفت: عقد قراردادهای جدید نفتی را با هدف توسعه میدان‌ها، جذب سرمایه‌گذاری خارجی و ایجاد اشتغال انجام خواهیم داد.

بیژن نامدار زنگنه وزیر پیشنهادی نفت در دفاع از برنامه‌های خود برای کابینه دوازدهم، گفت: در کشور ما هنگامی که از نفت صحبت می‌کنیم فقط یک کالا نیست. نفت و وزارت نفت دارای ابعاد اقتصادی، سیاسی، سیاست خارجی و بازرگانی خارجی است و در مسیر توسعه اقتصادی غیر متکی به نفت و صنعت پتروشیمی نیستیم. ضمن اینکه بودجه کشور مستقیم و غیرمستقیم به نفت وابسته است.

وی تصریح کرد: این اهمیت سبب شده تا دشمنان در برخورد با جمهوری اسلامی ایران بیش از هر موردی به اعمال تحریم‌ها و اشکال‌تراشی علیه صنعت نفت پافشاری کنند. صنعت نفت و مجاهدان آن خط مقدم جبهه مبارزه با دشمن هستند.

منبع: ایسنا

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.