موضوعات داغ: # آیفون # آیفون 16 # اپل # اینفوگرافی # شرایط وام ازدواج # مبلغ وام ازدواج # ارز # بیت کوین
«تجارت‌نیوز» گزارش می‌دهد:

گلایه‌‌ ها از آلودگی هوای خوزستان/ اعلام آمار مرگ‌های منتسب به آلاینده‌های هوا در استان

آلودگی هوای خوزستان

آلودگی هوای خوزستان، خبری است که در همه فصل‌ها و بسیاری از روزهای سال تکرار می‌شود اما برای شهروندان این استان، موضوعی عادی نیست. آنها سال‎هاست که با همه وجود خود این معضل را احساس می‌کند. آلودگی هوای اهواز این روزها، بار دیگر، آمار مراجعات به بیمارستان‌ها را به ویژه در کودکان زیر 6 سال افزایش داده و گلایه شهروندان را در پی داشته است.

به گزارش تجارت نیوز، امروز ۲۹ بهمن ۱۴۰۳، کیفیت هوای پنج شهر خوزستان در شرایط آلوده برای همه یا گروه‌های حساس قرار دارد.

تعدادهای شهرهای آلوده این استان در برخی از روزهای اخیر بیشتر بوده است؛ به گونه‌ای که روز 20 بهمن اعلام شد  خوزستان از این نظر آلوده‌ترین استان کشور است. وضعیت آلودگی هوای خوزستان، به قیمت تهدید سلامتی و حتی جان مردم تمام می‌شود اما گویی پایانی بر آن نیست.

افزایش مراجعه شهروندان به بیمارستان‌ها

خرمشهر، آبادان، رامهرمز، گتوند، هندیجان و هویزه، از جمله شهرهای استان هستند که در روزهای مختلف سال با چالش آلودگی هوا مواجه می‌شوند. اما در این میان اهواز شرایط ویژه‌ای دارد. ایرنا در این مورد گزارش داده است که مرکز استان خوزستان در سال گذشته هیچ روزی را با هوای پاک تجربه نکرد.

آلودگی هوای اهواز در ماه‌های اخیر به حدی رسیده که تعداد مراجعان به برخی بیمارستان‌های این شهر‌ به طور چشمگیری افزایش یافته است. میثم معزی، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز روز گذشته، این خبر را اعلام کرد. به گفته او، آلودگی هوا، در حالت کلی مراجعه افراد را به مراکز درمانی، به ویژه در کودکان زیر ۱۲ سال و مخصوصا اطفال زیر ۶ سال، بیشتر می‌کند.

افزایش ۳۰ درصدی آمار مراجعات تنفسی به مراکز درمانی در سال

آنگونه که ایرنا گزارش داده بود، این مقام مسئول از عدم همکاری شرکت‌های آلاینده منطقه، برای کاهش آلودگی هوای خوزستان انتقاد کرد. به گفته او، آمار مراجعات تنفسی به مراکز درمانی در این استان، سالیانه 30 درصد افزایش می‌یابد.

معزی، فعالیت صنایع آلاینده، از جمله نفت، گاز، پتروشیمی، فولاد و نیشکر را در این استان، در بالا بودن میزان آلایندگی نقاط شهری و روستایی موثر دانسته بود.

نقش وزارت نفت و صنایع آلاینده در آلودگی هوای خوزستان

کارشناسان و شهروندان این استان، سال‌هاست نسبت به نقش برخی وزارتخانه‌ها، دستگاه‌های دولتی و صنایع، در چالش‌های محیط زیستی و آلودگی هوای خوزستان انتقاد دارند.

محمدجواد اشرفی، سرپرست اداره‌کل حفاظت محیط زیست این استان، چندی پیش اذعان کرد که خوزستان از نظر مسائل محیط زیستی، پرچالش‌ترین استان کشور محسوب می‌شود و از نظر آلودگی هوا نیز شهرت جهانی پیدا کرده است.

او موضوع فلر‌های نفتی و بازیابی گاز‌های همراه نفت را یکی از عوامل مهم در آلودگی هوای خوزستان دانست و گفت که وزارت نفت، کم‌کاری‌های بسیار زیادی در عمل به تعهدات خود در این زمینه داشته است (خبرگزاری صدا و سیما).

پیش از این نیز به علی طهماسبی، کنشگر محیط زیست خوزستان، در گفت‌وگو با تجارت‌نیوز، وزارت نفت را یکی از مسئولان اصلی آلودگی هوای خوزستان دانسته بود. به گفته او، مسئولیت این وزارتخانه به تداوم مشعل‌سوزی و خشکی هورالعظیم بازمی‌گردد که آن را به کانون گردوغبار تبدیل کرده است.

البته، چندی پیش، وزارت نفت نیز مسئولیت خود را در این زمینه پذیرفت. محسن پاک‌نژاد، وزیر نفت ادغان کرد که حاصل فعالیت‌های این وزارتخانه، تخریب محیط‌زیست خوزستان بوده است.  او خشک شدن تالاب‌ها و آلودگی هوا و زمین را ثمره فعالیت وزارت نفت در خوزستان دانست (تسنیم).

تشکیل ۱۸۰ پرونده برای صنایع آلاینده

علاوه بر دستگاه‌های دولتی، صنایعی که به مسئولیت‌های اجتماعی خود عمل نکرده‌اند یا جانمایی اشتباهی داشته‌اند نیز در آلودگی هوای خوزستان نقش پررنگی دارند. آتش زدن مزارع از سوی شرکت کشت و صنعت نیشکر و فعالیت شرکت کرین بلک در اهواز، از جمله مثال‌هایی است که در این زمینه مطرح می‌شود.

اما موضوع فقط به همین موارد مربوط نیست؛ به گونه‌ای که مسئولان محیط زیست این استان، از تشکیل ۱۸۰ پرونده برای صنایع آلاینده خبر داده‌اند.

آلودگی هوای خوزستان؛ مسئول مرگ 20 درصد فوتی‌های استان

با وجودی که مسئولان کشوری و محلی سال‌هاست که اذعان دارند آلودگی هوای خوزستان چالش جدی در این استان است و وعده‌های زیادی را نیز برای حل آن مطرح کرده‌اند، مردم خوزستان همچنان «هوا» ندارند.

شرایط به گونه‌ای است که اخیرا پژمان‌ بختیاری‌نیا، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز اعلام کرده که از هر پنج مرگ‌ در این کلانشهر یک مورد منتسب به آلودگی هوا است.

به گفته او، اهواز در حدود چهار سال اخیر به طور متوسط یکهزار مورد مرگ منتسب به آلودگی هوا داشته است که اگر متوسط مرگ و میر را در این کلانشهر پنج هزار نفر در نظر بگیریم از هر پنج مرگ یک مورد مربوط به آلودگی هوا بوده؛ به عبارت دیگر ۲۰ درصد از مرگ و میرهای شهر اهواز منتسب به آلودگی هوای ناشی از ذرات معلق کمتر از 2.5 میکرومتر است.

او البته مدعی شد که آمار سرطان در استان خوزستان از متوسط کشوری پایین‌تر است (ایرنا).

روزنامه اعتماد نیز سال گذشته به نقل از فرخنده شفیعی، کارشناس بهداشت هوای مرکز بهداشت خوزستان، مرگ‌های منتسب به آلودگی هوا در سال 1399 در این استان را دو هزار و 482 مورد اعلام کرد.

گلایه‌های شهروندان از تداوم آلودگی هوای خوزستان

در این میان، اهالی این استان انتقادات جدی به وضعیت موجود دارند. گروهی از مخاطبان تجارت‌نیوز گلایه‌های خود را در این زمینه مطرح کرده‌اند. برخی از این نظرها را در ادامه می‌خوانید.

  • سال هاست که هوای خوزستان آلوده است، هیچ کاری انجام نشده و مطمئنم در آینده هم انجام نخواهد شد. سرطانها و بیماریهای ریوی بالا رفته.
  • مسئولین محترم استان، خواهشا پیگیری کنید صنایع از اهواز خارج شوند، فقط آلایندگیش سهم مردم شده.
  • برای کربن بلاک پارسال گفتند ۳ سال دیگر جابه جا می شود. الان باگذشت یکسال هم می‌گویند ۳ سال! احتمالا این سه سال ها، تا سالها ادامه پیدا می کند.
  • شما مسول سلامتی مردم هستید. بعضی شرکت ها در همه جا هزاران هکتار را قبل از برداشت آتش زده اند، برین شب اطراف شهر ببینید چه آتشی به پا شده.
  • ما که مجبوریم با این آلودگی هوا بریم سر کار ولی بچه هامون چه گناه دارند تو این هوای باید باید برن مدرسه؟ چرا فکری برا آلودگی هوای خوزستان نمیکنن؟
  • شما بیا هوای خوزستان رو ببین. همینجا تو شوشتر و اهواز، هوا از بس پر از گرد و غبار هست ما حتی تا سر خیابون هم نمی‌توانیم بریم چه برسه به مدرسه!

برای اطلاعات بیشتر، مطالعه سه گزارش داستان پر آب چشم آلودگی هوا در خوزستان، عوامل آلودگی هوای خوزستان همچنان پا برجاست و وزارت نفت با محیط زیست خوزستان چه کرد؟ پیشنهاد می‌شود.

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی