موضوعات داغ: # ارز تک نرخی # سیاست ارزی # قیمت حبوبات # آینده اقتصاد ایران # اخبار برجام # مقتصاد # LM Arena # ماوریک

یک سناریوی خوش‌بینانه از وضعیت بورس را بخوانید

با عقب‌نشینی گروه‌‌های بزرگ، کوچک‌ترها نمایش بهتری را نشان دادند. علاوه بر اینکه بازار سهام در سال گذشته نسبت به تورم و بازارهای موازی جا ماند؛ در بطن بازار سهام نیز نمادهای کوچک نسبت به نمادهای بزرگ و شاخص‌‌ساز عملکرد ضعیفی را ثبت کردند.

به گزارش تجارت نیوز، فشار فروش در جریان معاملات روز گذشته حاکی از یک نکته مهم است. تعرفه‌‌های تجاری که دونالد ترامپ برای کشورهای دنیا وضع کرده است، اقتصاد جهان را با شوک همراه کرده است. به طوری که به‌‌رغم رشد قیمت طلای جهانی، کاهش بهای نفت موجی از ترس را در میان معامله‌‌گران داخلی نیز ایجاد کرده است. با توجه به چشم‌‌انداز ضعیف اقتصاد، احتمال سرایت رکود به ایران، همراه با رشد قیمت دلار و انتظارات تورمی، وجود دارد. به‌ویژه اینکه بورس تهران با تعدد ریسک‌‌های سیاسی نیز دست به گریبان است و عملا به دلیل فضای نااطمینانی حاکم بر وضعیت متغیرهای اثرگذار معامله‌گران تمایل چندانی برای ورود پول خود به بازار مذکور ندارند.
از سویی در میان تنش‌‌های لفظی میان تهران و واشنگتن، بورس تهران تنها حامی خود یعنی وزیر اقتصاد را نیز از دست داده است. از این رو سرمایه‌گذاران چشم‌انداز مشخصی نسبت به آینده مهم‌ترین متغیرهای اقتصادی ندارند. بنابراین در شرایطی که بازارهای رقیب از منظر قیمتی در سطوح تاریخی قرار دارند؛ بورس در مسیر تنزل حرکت خواهد کرد. بر اساس اظهارات تحلیلگران همزمان با کاهش قیمت نفت در کنار رشد قیمت دلار و طلا، اگر قیمت دلار توافقی وارد فاز صعودی قدرتمند نشود؛ کار بازار سهام سخت خواهد شد. با توجه به اینکه شرکت‌های صادرات‌محور تحت‌تاثیر تحولات قیمتی کامودیتی‌‌ها قرار دارند؛ رخدادهای بین‌المللی اثرات مهمی بر روند بورس تهران برجای خواهد گذاشت. البته در یک سناریوی خوش‌بینانه می‌توان بیان کرد که با خروج پول ازصنایع دلاری، امکان ورود پول به سمت صنایع کوچک‌تر وجود دارد.

در دو روز اخیر نیز همین اتفاق رخ داد. با عقب‌نشینی گروه‌‌های بزرگ، کوچک‌ترها نمایش بهتری را نشان دادند. علاوه بر اینکه بازار سهام در سال گذشته نسبت به تورم و بازارهای موازی جا ماند؛ در بطن بازار سهام نیز نمادهای کوچک نسبت به نمادهای بزرگ و شاخص‌‌ساز عملکرد ضعیفی را ثبت کردند. بازدهی ۲۳.۵ درصدی شاخص کل در ۱۴۰۳ در حالی رقم خورد که شاخص هموزن در حدود ۷‌درصد بازدهی را به دست آورده است. ازاین‌رو فرصت به وجود آمده می‌تواند به نفع نمادهای کوچک و متوسط بازار تمام شود.جریان تقاضا به سمت گروه‌‌های سیمانی و بانکی طی روز یکشنبه نشان داد؛ در روزهای آینده لیدری بازار با تغییرات مهمی مواجه خواهد شد. بازی «تک سهم‌‌ها» در مقطع کنونی با ریسک بالایی همراه است. اما آنچه مبرهن است اینکه ورود پول حقیقی به گردونه معاملات سهام راه پر پیچ و خمی را در پیش دارد. در معاملات روز یکشنبه شاهد بازگشت پول به صندوق‌های طلا نیز بودیم.

ریزش روز شنبه صندوق‌های مذکور به نظر می‌رسد بیشتر حاکی از جو زودگذر حاکم بر بازار بوده است . با بررسی شرایط بازارهای موازی و رشد مجدد نرخ طلا درمی‌یابیم که اصلاح صندوق‌های طلا ادامه‌دار نخواهد بود. در معاملات یکشنبه، دلار به نوسان افزایشی ادامه داد. بعد از رشد قابل توجهی که در سال گذشته در قیمت اسکناس آمریکایی تجربه شد، در سال جدید قیمت دلار فعلا جهت خود را صعودی اعلام کرده است.

منبع: دنیای اقتصاد

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی