به گزارش تجارت نیوز، کشورها بهشدت در هوش مصنوعی سرمایهگذاری میکنند تا خود را برای آیندهای که ممکن است با امروز بسیار متفاوت باشد آماده کنند. از سال ۲۰۱۳ تا ۲۰۲۴، ایالات متحده تقریباً نیم تریلیون دلار سرمایهگذاری خصوصی در هوش مصنوعی جذب کرده است. سه کشور بعدی در این رتبهبندی عبارتاند از: چین (۱۱۹ میلیارد دلار)، بریتانیا (۲۸ میلیارد دلار) و کانادا و اسرائیل (هر کدام ۱۵ میلیارد دلار).
سرمایهگذاری بیشتر در هوش مصنوعی معمولاً به معنای تقویت اکوسیستمهای نوآوری است که میتواند استعدادهای برتر را جذب و تحقیقات پیشگامانهای را تقویت کند که رشد اقتصادی بلندمدت را به همراه دارد.
اینفوگرافی بالا از دادههای گزارش شاخص هوش مصنوعی ۲۰۲۵ استفاده میکند تا نشان دهد کدام کشورها بیشترین سرمایهگذاری را در هوش مصنوعی انجام دادهاند.
اعداد موجود در این اینفوگرافی نمایانگر کل سرمایهگذاری خصوصی کشورها در هوش مصنوعی طی سالهای ۲۰۱۳ تا ۲۰۲۴ هستند و به میلیارد دلار آمریکا بیان شدهاند. کشورهایی که کمتر از یک میلیارد دلار سرمایهگذاری کردهاند در دسته «باقی جهان» قرار گرفتهاند.
بر اساس این دادهها، تقریباً نیم تریلیون دلار برای هوش مصنوعی در ایالات متحده جمعآوری شده است. این مقدار بیشتر از کل سرمایهگذاری سایر کشورها در جهان است (۴۷۱ میلیارد دلار در مقابل ۲۸۹ میلیارد دلار).
فعالیت استارتآپهای هوش مصنوعی
گزارش شاخص هوش مصنوعی ۲۰۲۵ همچنین دادههایی درباره تعداد شرکتهای هوش مصنوعی جدید تأمین مالیشده از سوی کشورها ارائه میدهد. به طور کلی، سرمایهگذاری بیشتر منجر به تاسیس شرکتهای بیشتری میشود.
بر اساس این اعداد، ایالات متحده بهوضوح پیشرو در تاسیس شرکتهای جدید هوش مصنوعی است. تنها در سال ۲۰۲۴، تعداد ۱,۰۷۳ شرکت هوش مصنوعی در این کشور تأمین مالی شدند.
حوزههای تمرکز هوش مصنوعی
از سال ۲۰۱۳ تاکنون، جهان بیش از ۷۵۰ میلیارد دلار برای پروژههای هوش مصنوعی جمعآوری کرده است. تقسیم سرمایهگذاری خصوصی در هوش مصنوعی بر اساس حوزههای تمرکز نشان میدهد کدام بخشها بیشترین سرمایه را در سال ۲۰۲۴ جذب کردهاند.
بخشهایی که بیشترین سرمایه را جذب کردهاند «زیرساخت»، «تحقیق» و «حکمرانی هوش مصنوعی» بودهاند که به دلیل سرمایهگذاریهای کلان شرکتهایی مانند OpenAI، Anthropic، و xAI در ساخت برنامههای کاربردی هوش مصنوعی بوده است.