موضوعات داغ: # پاکستان # هند # اجاره بها مسکن # ارزش معاملات بورس # عرضه کالا در بورس کالا # صنایع بورس # افزایش قیمت مسکن # استراتژی‌های بورس

افزایش هزینه‌های دفاعی می‌تواند صنایع فلز-محور اتحادیه اروپا را تقویت کند

تولید فولاد
طرح کمیسیون اروپا برای افزایش هزینه‌های دفاعی و همچنین برنامه‌های سرمایه‌گذاری زیرساختی آلمان، به همراه کاهش نرخ بهره بانک‌های مرکزی، از عوامل کلیدی هستند که می‌توانند بخشی از تأثیر تعرفه‌های وارداتی آمریکا بر اقتصاد و صنعت تولیدی منطقه یورو را جبران کنند.

به گزارش تجارت نیوز، بر اساس گزارش بانک چندملیتی ING، «تولید کل دفاعی در اتحادیه اروپا ممکن است تا سال ۲۰۳۰ تا پنج برابر افزایش یابد.»

انتظار می‌رود افزایش تولید صنعتی منطقه یورو از ابتکار کمیسیون برای آزادسازی ۶۵۰ میلیارد یورو (۷۳۷ میلیارد دلار) ناشی شود – مشروط به اینکه کشورهای عضو ۱.۵ درصد اضافی از تولید ناخالص داخلی خود را به بخش دفاع اختصاص دهند – که موجب افزایش میانگین بودجه‌های دفاعی اتحادیه اروپا به ۳.۵ درصد از تولید ناخالص داخلی خواهد شد.

علاوه بر برنامه ۱۵۰ میلیارد یورویی وام‌های دفاعی اروپایی، کمیسیون اروپا در حال بررسی انتقال ۳۹۲ میلیارد یورو از بودجه سیاست انسجام (Cohesion Policy) به سمت تقویت توان دفاعی کشورهای عضو است.

این بانک تأکید کرد که هزینه‌های دفاعی اتحادیه اروپا پیش‌تر نیز در حال افزایش بوده و طی چهار سال گذشته بیش از ۳۰ درصد رشد کرده و به ۱.۸ درصد تولید ناخالص داخلی رسیده است. تولید داخلی تجهیزات نظامی مانند جنگنده‌ها، کشتی‌های جنگی، زیردریایی‌ها و تانک‌ها به یکی از معدود زیربخش‌های صنعتی در حال رشد اتحادیه اروپا تبدیل شده که پس از داروسازی در رتبه دوم قرار دارد. با این حال، سایر بخش‌های تولیدی محلی به دلیل ظرفیت تولید پایین و استراتژی‌های دفاعی ناهماهنگ، رشد چندانی نداشته‌اند.

در نتیجه، از زمان تهاجم روسیه به اوکراین، تقریباً ۸۰ درصد از قراردادهای دفاعی اتحادیه اروپا به شرکت‌های غیراروپایی واگذار شده است. طبق گزارش ING، واردات سلاح‌های عمده در سراسر اروپا بین دوره‌های ۲۰۱۵–۲۰۱۹ و ۲۰۲۰–۲۰۲۴ رشد ۱۵۵ درصدی داشته است.

به باور ING، اگر اتحادیه اروپا استانداردهای دفاعی هماهنگ وضع کند، سرمایه‌گذاری‌های مشترک صنعتی را تقویت کرده و از فناوری‌ها و ظرفیت‌های دو منظوره شرکت‌هایی که قبلاً فقط بر بازار غیرنظامی متمرکز بودند بهره‌برداری بهتری کند، تولید دفاعی این منطقه می‌تواند به‌شدت افزایش یابد و در بلندمدت تا ۵۰ درصد نیازهای نظامی اتحادیه از منابع داخلی تأمین شود.

تعداد فزاینده‌ای از تولیدکنندگان اروپایی نیز هم‌اکنون به دنبال ورود به تولید محصولات نظامی هستند. شرکت هلندی VDL قصد دارد از کارخانه سابق خودروسازی برای تولید تجهیزات دفاعی استفاده کند. شرکت آلمانی Rheinmetall علاقه‌مند به برخی تأسیسات شرکت فولکس‌واگن است. شرکت فرانسوی-آلمانی KNDS اخیراً یک کارخانه واگن‌سازی را از Alstom خریداری کرده تا تولید تانک‌ها را افزایش دهد. شرکت هوافضای ایتالیایی Leonardo نیز در حال بررسی تولید پهپاد با همکاری شرکت Baykar ترکیه است.

در حال حاضر، صنعت دفاعی اتحادیه اروپا عمدتاً در آلمان، فرانسه و ایتالیا متمرکز است، اما هیچ‌کدام از بزرگ‌ترین شرکت‌های دفاعی اتحادیه در میان ۱۰ بازیگر برتر جهانی قرار ندارند.

ING در این‌باره گفت: «درآمد تسلیحاتی Airbus و Leonardo در سال ۲۰۲۳ به‌ترتیب حدود ۱۳ و ۱۲.۵ میلیارد یورو بوده، در حالی که شرکت آمریکایی Lockheed Martin بیش از ۶۰ میلیارد یورو از تسلیحات درآمد داشته است؛ این رقم برای بزرگ‌ترین شرکت بریتانیایی، BAE Systems، حدود ۳۰ میلیارد یورو بوده است.»

با این حال، ING پیش‌بینی می‌کند که سهم بخش دفاعی در تولید صنعتی اتحادیه اروپا می‌تواند از ۰.۵٪ در سال ۲۰۲۴ به ۲.۵٪ در سال ۲۰۳۰ افزایش یابد و به بازسازی مورد انتظار صنعت اروپا کمک کند.

در مارس، مجلس فدرال آلمان (Bundestag) اصلاحیه‌ای را در قانون اساسی تصویب کرد که اجازه ایجاد صندوقی ۵۰۰ میلیارد یورویی برای سرمایه‌گذاری زیرساختی در طول ۱۲ سال آینده را فراهم می‌کند. این سرمایه‌گذاری شامل انرژی پاک و حمل‌ونقل می‌شود و خبری مثبت برای بخش‌های تولیدی اتحادیه اروپا، به‌ویژه فولاد و صنایع متالورژی به‌طور کلی، تلقی می‌شود.

منبع: فولاد نیوز

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی