موضوعات داغ: # نمایشگاه کتاب # پاکستان # ترامپ # هند # بازارخودرو # قیمت خودرو # هندوستان # آمریکا
«تجارت‌نیوز» از پنجمین بازار باز سال جاری گزارش می‌دهد:

سفارش بانک‌ها در بازار باز روی مرز رکوردشکنی/ وام‌گیری بیش از 400 هزار میلیارد تومانی بانک‌ها در بازار شبانه

سفارش بانک‌ها در بازار باز روی مرز رکوردشکنی/ وام‌گیری بیش از 400 هزار میلیارد تومانی بانک‌ها در بازار شبانه
بانک‌ها در بازار باز این هفته با افزایش سه هزار و 190 میلیارد تومانی ثبت سفارش ریپو نسبت به هفته پیش به رکورد خود در این بازار نزدیک شدند. از سمتی دیگر نیز رقم وام‌گیری بانک‌ها در بازار شبانه با افزایش مجدد وارد کانال 400 هزار میلیارد تومانی شد.

به گزارش تجارت نیوز، بانک مرکزی به تازگی با انتشار گزارشی در وب‌سایت رسمی خود جدیدترین آمار و ارقام از بازار باز و بازار بین بانکی در هفت روز منتهی به 15 اردیبهشت‌ماه سال جاری را منتشر کرد.

گزارش بانک مرکزی حاکی از آن است که در هفته سوم اردیبهشت‌ماه 1404، تعداد 21 بانک و موسسه اعتباری غیربانکی در بازار باز شرکت کردند و موضع عملیاتی بانک مرکزی بر توافق بازخرید بود. همچنین در جریان این بازار حداقل نرخ توافق بازخرید و مدت توافق بازخرید مانند حراج‌های قبلی به ترتیب در 23 درصد و هفت روز باقی ماند.

از سوی دیگر، بانک‌ها در جریان بازار بین بانکی این هفته نیز رقمی بین 76 هزار تا 93 هزار میلیارد تومان اعتبار از بانک مرکزی دریافت کردند.

بازار باز 15 اردیبهشت

فاصله هزار میلیاردی سفارش بانک‌ها با رکورد تاریخی در بازار باز

با استناد به آمار بانک مرکزی، بانک‌ها در جریان پنجمین بازار باز سال جاری رقم 379 هزار و 230 میلیارد تومان ریپو ثبت سفارش کردند که این رقم نسبت به هفته گذشته افزایش بیش از سه هزار میلیارد تومانی را تجربه کرد.

همچنین این رقم فقط هزار و 400 میلیارد تومان از رکورد تاریخی بانک‌ها در بازار باز که مربوط به اولین حراج سال جاری می‌شود، فاصله داشت. لازم به ذکر است که در جریان پنج حراج برگزار شده در طی سال جاری، رقم ثبت سفارش ریپو توسط بانک‌ها از 376 هزار میلیارد تومان پایین‌تر نیامده که حاکی از تب بالای نقدینگی بانک‌ها و استقراض‌ آنها از بانک مرکزی است.

بانک مرکزی به 71 درصد از درخواست بانک‌ها پاسخی نداد

از سمتی دیگر بانک مرکزی با تکرار وام‌دهی 270 هزار میلیارد تومانی مانند هفته گذشته، به بیش از 109 هزار میلیارد تومان از سفارش بانک‌ها پاسخی نداد؛ به عبارتی دیگر 71 درصد از درخواست بانک‌ها در پنجمین حراج بازار باز سال جاری بی‌پاسخ باقی ماند.

لازم به ذکر است که رقم وام‌دهی بانک مرکزی در سال جدید از 290 هزار میلیارد تومان بیشتر نشده است؛ این در حالی است که رقم سفارش بانک‌ها در سال جدید همواره بیش از 370 هزار میلیارد تومان بوده که شکاف بین درخواست بانک‌ها به نقدینگی و وام‌دهی بانک مرکزی را نشان می‌دهد.

همچنین در جریان این هفته رقم 271 هزار و 180 میلیارد تومان ریپو سررسید شده توسط بانک‌ها به منابع بانک مرکزی بازگشت.

رقم استقراض بانک‌ها در بازار شبانه وارد کانال 400 همتی شد

در قسمت دیگری از گزارش منتشر شده، بانک مرکزی به وضعیت اعتبارگیری قاعده‌مند بانک‌ها در بازار بین بانکی پرداخته است. طبق آمار این بخش، بانک‌ها و موسسات اعتباری غیر بانکی در هفت روز منتهی به 15 اردیبهشت‌ماه سال جاری مجموع 404 هزار و 700 میلیارد تومان اعتبار از بانک مرکزی دریافت کردند که این رقم نیز نسبت به هفته‌های گذشته، با افزایش همراه بود.

همچنین در جریان این هفته مبلغ 404 هزار و 10 میلیارد تومان به منابع بانک مرکزی از طریق بازار شبانه برگشت.

برای مطالعه بیشتر صفحه بانک و بیمه در تجارت‌نیوز را دنبال کنید.

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی