موضوعات داغ: # آمریکا # خلیج فارس # ارزش دلاری بورس # پیش بینی بازارها # بیت کوین # ارزش معاملات بورس # افت شاخص بورس # قیمت مصالح
وحید محمودی، اقتصاددان در برنامه مقتصاد تجارت‌نیوز:

فقرزایی به جای فقرزدایی

عماد صدر 19 اردیبهشت 1404 ساعت 20:00
سیاست‌های اقتصادی در ایران برخلاف ادعاهای موجود به فقر دامن می‌زنند و حتی بسیاری از سیاست‌هایی که هدف فقرزدایی دارند به فقرزایی منجر می‌شوند.

به گزارش تجارت نیوز، نابرابری و فقر در ایران به بحرانی همه‌گیر تبدیل شده و هفت دهک از جامعه به یارانه دولت برای امرار معاش نیاز دارند.

وحید محمودی، اقتصاددان:

یکی از ریشه‌های اصلی نابرابری در ایران که بر توزیع درآمدها اثر دارد، تورم است. تورم ساختار توزیع را به هم می‌زند. این تورم قدرت خرید خانوارهای طبقه پایین را بهم می‌زند. قبلا هم گفتم که در کشور ما طبقه متوسط متاسفانه نابود شده است. در حال حاضر 70 درصد جامعه ما به یارانه و حمایت نیاز دارند. دولت اخیرا اعلام کرده که قصد دارد یارانه دهک 8، 9 و 10 را حذف کند.

سخنگوی دولت هم گفته که نمی‌دانیم که بعد از حذف یارانه این دهک‌ها چه اتفاقی رخ می‌دهد. این یعنی سطح محرومیت و آسیب‌پذیری آنقدر بالا رفته که سیاست‌گذار حتی نسبت به دهک 8 و 9 و 10 هم نگران است. ما چه کردیم؟ ما همه مملکت را فقیر کردیم.

این چه هنری است؟ این چه حکمرانی‌ای است؟ این چه مدیریتی است؟ چرا یک کشور باید به این روز دچار شود؟ کجای دنیا 7 دهک به کمک نیاز دارند؟ این نوع سیاست‌ها که ما در حوزه رفاهی داریم، زاینده فقر هستند. این سیاست‌ها باعث زایش فقر می‌شوند. این سیاست‌ها فقرزدا نیستند بلکه فقرزا هستند. اینکه حجم فقر و محرومیت روزبه‌روز در کشور ما افزایش پیدا می‌کند به دلیل همین سیاست‌ها است.

متن و ویدیو کامل گفتگو با وحید محمودی را اینجا بخوانید.

نظرات
آخرین اخبار