به گزارش تجارت نیوز، قیمت دلار در هفته چهارم تیر از سطح ۸۶ هزار تومان آغاز شد و تا سقف ۹۰ هزار تومان پیشروی کرد، اما در نهایت با دخالت بانک مرکزی و سیاستهای مداخلهای، در سطح ۸۸ هزار و ۳۰۰ تومان به کار خود پایان داد.
به نظر میرسد مهمترین عامل بازدارنده در برابر جهش قیمت دلار، افزایش عرضه دلار توسط بانک مرکزی است که توانسته رشد تقاضای ناشی از ریسکهای سیاسی را به صورت مقطعی مهار کند.
مکانیزم ماشه قلب دلار را هدف گرفته!
گفتنی است فضای روانی بازار در آستانه تحولات سیاسی مهمی مانند احتمال فعالسازی مکانیزم ماشه و ادامهدار بودن چالشهای دیپلماتیک میان ایران و آمریکا، بهشدت متأثر از اخبار و شایعات است. این ریسکهای سیاسی باعث شده تقاضای احتیاطی برای دلار در بازار آزاد افزایش یابد، اما با توجه به مداخلات بانک مرکزی، رشد قیمت دلار محدود باقی مانده و از سوی دلالان ارز نیز، با احتیاط زیادی نوسانگیری میکنند.
پیش بینی قیمت دلار
برای هفته پیشرو، انتظار میرود بازار ارز همچنان در حالت آمادهباش باقی بماند. اگرچه در صورت ادامه سیاستهای ارزپاشی، دامنه نوسان قیمت دلار میتواند کنترل شود، اما هرگونه خبر رسمی یا غیررسمی درباره تشدید تحریمها یا توقف کامل برقراری مذاکرات، میتواند باعث خروج بازار از تعادل فعلی و حرکت به سمت سطوح قیمتی بالاتر شود. از این رو، نوسان محدود، همراه با فشار خرید از سوی بازیگران ریسکگریز، محتملترین سناریو برای هفته ابتدایی مرداد است.
پیش بینی قیمت طلا و سکه
گفتنی است قیمت طلا و سکه روز پنجشنبه ۲۶ تیر به دلیل افت قیمت اونس جهانی طلا با کاهش همراه شد. با این حال، افزایش ریسکهای سیاسی تقاضای فیزیکی برای سکه را افزایش داد و همین امر موجب بالا رفتن قیمت حباب سکه شد. در لحظه نگارش این گزارش قیمت اونس جهانی طلا حدود ۱۹ دلار افزایش یافته و با رقم ۳۳۵۹ دلاری در حال معامله است.
در صورت تثبیت رشد ارزش در معاملات طلای جهانی و رشد قیمت دلار در روز شنبه، قیمت طلا و سکه در ابتدای هفته با فشار خرید روبرو خواهد شد و احتمال بازگشت قیمتها به سطوح بالاتر وجود دارد. با فرض ثبات نرخ ارز در محدوده فعلی، افزایش اونس جهانی میتواند جبرانکننده کاهش روزهای گذشته باشد. در عین حال، وجود تقاضای احتیاطی به دلیل شرایط سیاسی کشور، ممکن است حباب سکه را بیش از پیش افزایش دهد.
در مجموع ترکیب ابهامات و بلاتکلیفیهای سیاسی، افزایش قیمت اونس جهانی طلا و کنترل نسبی قیمت دلار توسط بانک مرکزی، فضای بازار ارز و طلا در هفته آینده را نوسانی، پرریسک و در عین حال فرصتساز برای نوسانگیران حرفهای نشان میدهد. رفتار بازار در روز شنبه، بهخصوص در ساعتهای ابتدایی، میتواند جهت کلی حرکت قیمتها در هفته آینده را مشخص کند.
قیمت قطعات سکه نزولی شد
قیمت سکه امامی پنجشنبه ۲۶ تیر با افت ۳۰۰ هزار تومانی روی رقم ۷۹ میلیون ۵۰۵ هزار تومانی ایستاد. قیمت سکه بهار آزادی با کاهش ۱۶۰ هزار تومانی در کانال ۷۲ میلیون تومانی عقبنشینی کرد و روی رقم ۷۲ میلیون و ۱۶۰ هزار تومانی معامله شد.
گفتنی است قیمت نیمسکه کاهش ۲۰۰ هزار تومانی داشت و با رقم ۴۳ میلیون تومانی معامله شد. ربع سکه در سطح ۲۵ میلیون تومانی ایستاده و کاهش ۲۰۰ هزار تومانی داشت و سکه گرمی بدون تغییر قیمت روی رقم ۱۴ میلیون و ۶۰۰ هزار تومانی معامله شد.
قیمت طلای دست دوم به کانال ۶ میلیونی برگشت
قیمت طلا نیز روز پنجشنبه کاهشی شد. هر مثقال طلای ۱۸ عیار با افت ۲۱۰ هزار تومانی با رقم ۳۰ میلیون و ۶۶۹ هزار تومانی معامله شد. هر گرم طلای ۱۸ عیار با کاهش ۴۶ هزار تومانی در محدوده هفت میلیون و ۸۱ هزار تومانی بسته شد. قیمت طلای دست دوم نیز با رقم ۶ میلیون و ۹۸۷ هزار تومانی معامله شد.
گزارشهای بیشتر را در صفحه طلا و ارز بخوانید.