موضوعات داغ: # قیمت سکه # پیش بینی بازارها # بازار سرمایه # قیمت طلا # اربعین # الهه حسین نژاد # قیمت مصالح # قیمت مصالح ساختمانی

راه دشوار وزیر جدید در بخش مسکن

راه دشوار وزیر جدید در بخش مسکن
براساس گزارش‌های منتشر شده از جلسه رای اعتماد وزیر پیشنهادی رییس‌جمهور در حوزه راه و ساختمان، آقای مهندس اسلامی، کار خود را با سه هدف اساسی توسعه زیر ساخت‌ها در حوزه حمل و نقل، رفع مشکلات صنعت ساختمان، به ویژه مسکن مهر و لزوم هماهنگی بیشتر با دستگاه‌ها و نهادهای دخیل و متولی در این امر آغاز کردند.

براساس گزارش‌های منتشر شده از جلسه رای اعتماد وزیر پیشنهادی رییس‌جمهور در حوزه راه و ساختمان، اسلامی، کار خود را با سه هدف اساسی توسعه زیر ساخت‌ها در حوزه حمل و نقل، رفع مشکلات صنعت ساختمان، به ویژه مسکن مهر و لزوم هماهنگی بیشتر با دستگاه‌ها و نهادهای دخیل و متولی در این امر آغاز کردند. از این رو، به نظر می‌رسد که سه رکن اعلامی از سوی وزیر محترم راه و شهرسازی، شاه بیت مشکلات اصلی کشور در حوزه راه و شهرسازی در شرایط فعلی باشد.

به گزارش تجارت‌نیوز، اما به نظر می‌رسد،‌ متولی جدید وزارت راه و شهرسازی مشکلات عدیده‌ای را در پیش رو داشته باشد، چرا که رکود موجود کشور، زمینه سرمایه‌گذاری دولت در پروژه‌های حمل و نقل و عمرانی را تا حد چشمگیری کاهش داده و نیاز فعلی کشور به ساخت 4.5 میلیون واحد مسکونی، همتی والا و برنامه‌ای مدون و اجرایی را مطالبه می‌کند.

از طرفی نمی توان این واقعیت را نادیده گرفت که بخشی از ناوگان حمل نقل شهری چه در حوزه خطوط ریلی و راه‌های شهری و بین شهری و چه در بخش صنایع هوایی دچار فرسودگی شده‌اند و همین امر موجبات اتلاف وقت و هزینه و تلفات جانی و مالی جاده‌ای و هوایی را دوچندان کرده است.

از طرفی توقف روند ساخت و ساز در کشور و معطلی اجرای طرح مسکن مهر، به عنوان بزرگترین پروژه ساختمانی دولتی و ملی کشور، موجبات تشدید قیمت ملک، افزایش بیکاری فعالان این صنعت و نارضایتی طبقات متوسط و پایین جامعه را به دنبال داشته است.

اما مهم‌ترین محور اعلامی از سوی جناب اسلامی که فرازی قابل توجه از برنامه‌های ایشان است، لزوم تعامل و همراهی تمامی دستگاه‌های ذیربط به منظور خروج صنعت ساختمان از رکود و مشکلات عدیده موجود است.

چرا که با لحاظ تجربیات 40 سال گذشته جمهوری اسلامی در حوزه صنعت حمل و نقل و ساختمان کشور، می توان به این واقعیت اذعان داشت که مهم‌ترین مشکل این حوزه به عنوان یکی از صنایع اساسی و پایه کشور، عدم هماهنگی دستگاه‌های اجرایی، قانونگذاری و شبکه پولی و بانکی کشور به منظور برون رفت از مشکلات بوده است.

به عنوان مثال، در مسیر اجرا و جانمایی مسکن مهر، شاهد نابسامانی‌ها و سومدیریت‌های بسیاری در زمینه همکاری وزارت راه و شهرسازی با سازمان منابع طبیعی، محیط زیست، وزارت نیرو و بانک مرکزی برای تخصیص به موقع تسهیلات مسکن مهر بودیم، مشکلاتی که علاوه بر تقویت زمینه حاشیه نشینی در شهرهای بزرگ، موجبات تعرض به اراضی ملی و لطمات جبران ناپذیر به محیط زیست، افزایش طولی توسعه شهر‌ها و تحمیل هزینه‌های بسیار برای ایجاد زیر ساخت‌های مورد نیاز را برای شبکه‌های نیرورسانی در کشور فراهم کرد.

علاوه بر این موارد، عدم هماهنگی لازم در تخصیص به موقع اعتبارات مالی و بانکی، موجب افزایش طول مدت غیر معقول و غیر منطقی اجرای پروژه ها شد و تورم تحمیل شده بر کالاهای ساختمانی در طی این مدت، مشکلات زیادی را برای پیمانکاران و متقاضیان مسکن مهر به وجود آورد و همین معضل باعث کاسته شدن از کیفیت این پروژه ملی و نارضایتی متقاضیان آن شد.

بنابراین براساس موارد فوق الذکر، مشکلات پیش روی وزارت راه و شهرسازی در شرایط فعلی را می توان به دو حوزه مجزا، ولی مرتبط در خصوص مشکلات برون ساختاری مبنی بر تعامل با دیگر دستگاه‌های اجرایی و نهادهای قانونگذاری و سیستم بانکی کشور از یکسو و ساماندهی و هماهنگی بین فعالان حوزه ساخت و ساز از سوی دیگر تقسیم بندی کرد.

از این رو، از منظر درون ساختاری و در حوزه عملکرد حوزه تخصصی وزارت راه و شهرسازی نیز می توان به مشکلات موجود در زمینه عدم ارتباط مناسب و تعامل ناهمگون و تعریف نشده متولیان امر ساخت و ساز، به ویژه سازمان نظام مهندسی، سازمان نظام کاردانی ساختمان، انبوه‌سازان و نیروهای کیفی و تخصصی نظیر استادکاران و کارگران ماهر اشاره کرد. چرا که در طی سال‌ها و دهه‌های گذشته، هرم ساختاری و منطقی صنعت ساختمان در قالب ارتباطات پیوسته و منطقی مهندسان مشاور با مهندسان، کاردان‌های فنی ساختمان و

استادکاران و کارگران ماهر، دچار ناهمگونی فزاینده‌ای شده ودر برخی موارد روند سیاست‌گذاری در حوزه صنعت ساختمان، موجب وارونگی این هرم شده است.از همین رو، شاهد رشد 8 برابری تعداد مهندسین در برابر جمعیت کاردان‌های فنی ساختمان به عنوان بازوان توانمند پروژه‌های اجرایی و ساختمانی هستم و جا دارد تا مدیریت جدید وزارت راه و شهر سازی، برنامه‌های مدون و کارآمدی را در راستای برون رفت از این مشکلات، در دستور کار قرار دهند.در پایان امیدوارم اسلامی، وزیر راه و شهرسازی و تیم همراه ایشان، با توجه به شناخت دقیق و مناسبی که از مشکلات و معظلات صنعت ساختمان دارند، در مسیر پیش روی خود توفیقات روز افزونی داشته باشند.

 

منبع: روزنامه تعادل

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی