به گزارش تجارتنیوز، با وجود همه بحثهایی که درباره بهترین راه کنترل مصرف و جلوگیری قاچاق سوخت وجود داشت، استفاده از کارت سوخت برای سوختگیری در جایگاهها، از تاریخ ۲۲ مرداد ۹۸، اجباری اعلام شد.
مسولان بارها اعلام کرده بودند که سیاست این طرح صرفا جلوگیری از قاچاق سوخت و مدیریت نحوه مصرف آن است و قرار نیست بنزین از این طریق سهمیهبندی شود یا قیمت آن افزایش پیدا کند؛ با این حال، شرکت ملی پخش فراورده های نفتی ایران، بامداد جمعه ۲۴ آبان ۹۸ آغاز سهمیهبندی و افزایش قیمت بنزین را اعلام کرد و پس از آن هم بنزین با دو نرخ در بازار توزیع شد.
بر همین اساس، قیمت بنزین معمولی سهمیهای از قرار هر لیتر ۱۵۰۰ تومان، بنزین معمولی غیر سهمیهای از قرار هر لیتر ۳۰۰۰ تومان و قیمت بنزین سوپر از قرار هر لیتر ۳۵۰۰ تومان اعلام شد.
به هرحال، استفاده اجباری از کارت سوخت، ابتدا از تهران، کرج، اصفهان و تبریز آغاز شد و دولت دوازدهم چهار سال پس از تکنرخی شدن بنزین اقدام به استفاده از کارت سوخت کرد و شاید به همین دلیل هنوز هم برخی از مردم، سوالاتی درباره کارت سوخت دارند که در ادامه به این سوالات میپردازیم.
سهمیه سوخت چقدر اعتبار دارد؟
فاطمه کاهی، سخنگوی شرکت ملی پخش فراورده های نفتی تیرماه در گفتگو با ایسنا اعلام کرده بود: مالک هر خودرو تنها میتواند سهمیه ۹ ماه گذشته را (۵۴۰ لیتر برای خودروهای سواری و ۲۲۵ لیتر برای موتورسیکلتها) در کارت سوخت شخصی خود ذخیره کنند.
بنابراین، سهمیه سوخت خودروهای شخصی که سقف ۹ ماهه آنها تکمیل شده و به سقف ۵۴۰ لیتر ذخیره رسیده باشد، اضافه نمیشود.
چگونه رمز کارت سوخت را بازیابی کنیم؟
رمز همه کارتها، چهار رقم آخر کد ملی مالک کارت سوخت است و افرادی که نمیتوانند با استفاده از چهار رقم آخر کد ملی صاحب کارت سوخت، سوختگیری کنند، باید به شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران در سراسر کشور مراجعه کنند تا رمز جدید دریافت کنند.
امکان انتقال سهمیه به کارت دیگر وجود دارد؟
جلیل سالاری، مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران همان سالهای اول صدور کارت سوخت به شانا گفته بود: امکان جابهجایی سهمیه بنزین بین کارت های هوشمند وجود ندارد و چنین برنامهای هم برای آن نداریم. چنین موضوعی در شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی و سامانه هوشمند سوخت طرح نشده است و مصوبهای نیز در این باره نداشتهایم.
اگر کارت سوخت خود را گم کردیم چه کنیم؟
صدور کارت سوخت هوشمند المثنی فقط از طریق دفاتر پلیس +۱۰ مقدور است البته متقاضیان همچنین میتوانند، رمز کارت سوخت خود را در این دفاتر حذف کنند.
مدارک لازم برای صدور درخواست اشخاص حقیقی، اصل شناسنامه، کارت ملی هوشمند یا گذرنامه است.
در صورتی که متقاضیان درباره نحوه پیگیری کارت سوخت سوالی داشته باشند، میتوانند به سایت WWW.NIOPDC.IR مراجعه کنند یا با شماره پاسخگویی ۰۹۶۲۷ تماس بگیرند.
برای مطالعه بیشتر در این باره، گزارش «دلیل کمبود بنزین سوپر» را هم بخوانید.
اگر کسی از سهمیه اعتباری بنزین اسنپ استفاده نکند آیا باطل میشود
چرا بنزین سوپر کم شده یا بگم نیست علت چیه..ممنون
سال ۹۴ یک عدد پژو۲۰۶ خریداری کردم آن زمان کارت سوخت مورد استفاده نداشت بعد از آن هم هیچ کارت خبری نشد ون بدون کارت سوخت هستم .چاره چیست
خدایی ازین همه خبر چرت که میزارید خسته نمیشید حیف نون که شما میخورید
اگر کارت سوخت را عوض کنم آیا ذخیره سوخت من باطل میشه لطفاً راهنمایی کنید
نه
این حرف که مصرف بنزین مردم ایران زیاد است حرف دشمن است. گرانی دوباره بنزین هم توطئه دشمنان نظام است.مردم که بنزین نمیخورن بلکه خودروهای داخلی زیاد بنزین میخورن