به گزارش تجارتنیوز، اولین سیگنال مهم اظهارات جدید کامالا هریس، معاون جو بایدن درباره بازگشت آمریکا به برجام است. او روز گذشته در سخنرانی خود اعلام کرده بود، تمایل واشنگتن برای بازگشت به برجام روشن است. او گفته بود:« ما به دنبال بازگشت مجدد هستیم و منتظر مذاکرات هستیم و امیدواریم که این مذاکرات پرثمر باشند. در این راستا ما در کنار متحدانمان قرار داریم.»
سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه هم با اظهاراتش درباره لغو تحریمهای ضدایرانی احتمالا سیگنال مهم دیگری را به بازار ارز ایران بدهد. لاوورف گفته بود: «ما در مذاکرات وین درباره توافق برنامه هستهای ایران در ۲۹ نوامبر، خواستار اجرای کامل توافق هستهای ایران و لغو تحریمها علیه تهران خواهیم شد.»
سیگنال سوم برای کاهش قیمت ارز میزان معاملات ارز در سامانه نیماست که در هفته سوم آبان ماه به ۳ میلیارد و ۷۱۵ میلیون دلار رسیده و با رشد ۷۰ درصدی رو به رو شده است. همچنین همزمان با افزایش حجم معاملات، روند قیمتی در سامانه نیما، به طور نسبی کاهش یافته و از ۲۳ هزار و ۴۱۵ تومان به ۲۳ هزار و ۲۶۲ تومان رسیده است.
از طرف دیگر علی نادری، عضو تیم رسانهای دولت هم دو روز پیش در حساب کاربری خود در صفحه توییتر خبر داده بود که بیش از ۳.۵ میلیارد دلار از منابع مسدود ایران در یکی از کشورها در دسترس قرار گرفته و بخش قابل توجهی از این منابع در حال ورود به چرخه تجاری کشور است.
با وجود چندین سیگنال مثبت برای کاهش قیمت ارز تنها سیگنالی که در حال حاضر باعث رشد قیمت دلار در بازار میشود، احتمال صدور قطعنامه علیه ایران است.
اما در کنار این سیگنالهای مثبت، قیمت دلار در چند روز گذشته کمتر نشده است. شاید یک دلیل عمده این است که معاملهگران به نتیجهبخشی مذاکرات در کوتاه مدت امیدوار نیستند.
از طرف دیگر، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی روز جمعه ۱۲ نوامبر (۲۱ آبان) تماس نگرفتن دولت جدید ایران با وی را «حیرتانگیز» توصیف کرد.
همچنین رافائل گروسی به خبرنگاران گفت: «من هیچ تماسی با این دولت که از بیش از پنج ماه پیش روی کار آمده است، نداشتهام.» همین موضوع احتمالا اثر منفی در قیمت دلار داشته باشد.
گزارههای فهرستشده در این نوشته در مقابل عوامل بنیادی اقتصادی که نشان از تضعیف روزافزون اقتصاد ایران دارن کاملاً رنگ میبازن. به نظر من وضعیت پیش رو بسیار سیاهتر از چیزیه که اکثر افراد میپندارن. یک حساب سرانگشتی از روند تغییرات نقدینگی و ضریب فزاینده به خوبی نشون میده که قیمت ارز امسال سقفشکنی خواهد داشت مگر اینکه بانک مرکزی تصمیم بگیره با سیاستهای شدید انقباضی تورم رو کنترل کنه که البته به رکود بسیار شدیدتر اقتصاد منجر خواهد شد و به همین دلیل بعید به نظر میرسه بانک مرکزی چنین خبطی بکنه؛ ضمن اینکه تأثیر چنین سیاستهایی هم موقتی خواهند بود…
یک عده به کمک انحصار طلبها با تورم وگرانی وتحریم موافقند تا دراین چند ماه سرمایه های مردم را ازشون بگیرند
تیشه به ریشه اقتصاد میزنند
فتیله شمع روشن شده ودر حال آب شدن است
کی وچه روزی با این سرعت تمام بشه چه شود خداعالم است
مسئولین بادرایت وسیاستمداران روشن فکر هرچه
سریعتر وارد بشن تحریم را کنار بزنن
این وظعیت به نفع هیچ کس نیست
دلار ۲۸ هزار تومنی یعنی فلاکت
اخبار دروغ اینقدر گفتین حتی ۱ درصد هم راست باشه کسی قبول نمیکنه...
مطمئن باشید که دلاربه بالای چهل تومان خواهد رسید این را شک نکنید چه با برجام یا بدون برجام اقتصاد کشور ورشکسته است با ده برابر پولهای بلوکه شده اقتصاد کشور ترمیم نمی یابد کشور به تولید وصادرات نیاز دارد که آن هم در کشور تولید وجود ندارد وضع ده برابر از این هم بدتر خواهد شد