موضوعات داغ: # بورس کالا # سکه طلا # شمش طلا # قیمت طلا # گواهی سپرده # اصفهان # تعطیلی ادارات # تعطیلی مدارس

لیتیوم و آینده خطرناک / آینده خودروهای الکتریکی چه می‌شود؟

دانشمندان می‌گویند اگر از استخراج بی‌رویه لیتیوم به منظور تامین باتری خودروهای الکتریکی جلوگیری نشود، اثرات جبران‌ناپذیر اقلیمی بسیاری خواهد داشت. با این حساب باید برای تامین باتری خودروهای الکتریکی راه حل جدیدی یافت شود.

به گزارش تجارت‌نیوز، میادین لیتیوم آمریکای جنوبی جنبه تاریک آینده الکتریکی ما را آشکار می‌کند. افزایش استخراج روزافزون این فلز ارزشمند مشکلات اقلیمی را به همراه خواهد داشت که دانشمندان در این باره هشدار داده‌اند. اما آینده خودروهای الکتریکی که باتری آنها به لیتیوم وابسته است چه می‌شود؟

به گزارش یورونیوز، لیتیوم به عنوان سبک‌ترین فلز شناخته شده روی این سیاره، اکنون به طور گسترده در دستگاه‌های الکتریکی از تلفن همراه و لپ تاپ گرفته تا اتومبیل و هواپیما استفاده می‌شود.

باتری‌های لیتیوم یونی بیشتر برای تامین انرژی خودروهای الکتریکی معروف هستند، که قرار است تا سال ۲۰۳۰ معادل ۶۰ درصد از فروش خودروهای جدید را به خود اختصاص دهند.

برای مثال، باتری تسلا مدل S حدود ۱۲ کیلوگرم لیتیوم مصرف می‌کند. در حال حاضر، تقاضا برای این عنصر به‌طور بی‌سابقه‌ای افزایش داشته و بسیاری می‌گویند تغییر رویکرد به انرژی‌های تجدیدپذیر ضروری است. با این حال، این کار هزینه‌بر است و استخراج عناصر شیمیایی می‌تواند برای محیط‌ زیست مضر باشد. این عنصر، بیشتر برای تامین انرژی خودروهای الکتریکی مشهور است. مناطقی که لیتیوم در آنها فراوان است، محل تلاقی مرزهای شیلی، آرژانتین و بولیوی است و تقریباً یک چهارم ذخایر آن در نمکزار سالار د آتاکاما در شمال شیلی است.

Sized 1 5

 

چرا مزارع اینقدر رنگارنگ هستند؟

رنگ‌های زنده مزارع لیتیوم یا حوضچه‌ها به دلیل غلظت‌های مختلف کربنات لیتیوم ایجاد می‌شود. رنگ آنها می‌تواند از سفید صورتی تا فیروزه‌ای تا زرد قناری بسیار غلیظ باشد.

چرا استخراج لیتیوم برای محیط‌ زیست مضر است؟

هر نوع استخراج منابع برای سیاره مضر است. زیرا حذف این مواد خام می‌تواند منجر به تخریب خاک، کمبود آب، از بین رفتن تنوع زیستی، آسیب به عملکرد اکوسیستم و افزایش گرمایش جهانی شود. زمانی که به استخراج فکر می‌کنیم، به سوخت‌های فسیلی مانند زغال سنگ و گاز هم فکر می‌کنیم. متأسفانه، لیتیوم نیز با وجود هموار کردن راه برای آینده‌ای الکتریکی، در همین زیرمجموعه قرار می‌گیرد. لیتیوم را می‌توان به عنوان ماده معدنی تجدیدناپذیری توصیف کرد که انرژی تجدیدپذیر را ممکن می‌سازد که اغلب به عنوان نفت بعدی معرفی می‌شود.

استخراج این عنصر به طور اجتناب ناپذیری به خاک آسیب می‌رساند و باعث آلودگی هوا می‌شود. طبق گزارش Friends of the Earth (FoE)، استخراج لیتیوم به طور اجتناب ناپذیری به خاک آسیب می‌رساند و باعث آلودگی هوا می‌شود.

در این گزارش آمده است: با افزایش تقاضا، اثرات استخراج به طور فزاینده‌ای در جوامعی که این استخراج مضر انجام می‌شود تأثیر می‌گذارد و دسترسی آنها به آب را به خطر می‌اندازد.

Sized 2 3

استراخ لیتیوم و مصرف آب!

تولید لیتیوم از طریق حوضچه‌های تبخیر، آب زیادی مصرف می‌کند که حدود ۲۱ میلیون لیتر در روز است که برای تولید یک تن لیتیوم، تقریباً ۲/۲ میلیون لیتر آب مورد نیاز است. گزارش FoE تصریح می‌کند: «استخراج این عنصر باعث درگیری‌های مرتبط با آب در جوامع مختلف مانند جامعه توکونائو در شمال شیلی شده است.

سایر نقاط کانونی لیتیوم در سراسر جهان کجا هستند؟

علاقه فزاینده به لیتیوم باعث شده است که بزرگترین ذخایر شناخته شده جهان به میزان قابل توجهی افزایش یابد. طبق گزارش سازمان زمین شناسی ایالات متحده (USGS) تا سال ۲۰۱۹ حدود ۸۰ میلیون تن ذخایر شناسایی شده در جهان وجود دارد. پس از آمریکای جنوبی (عمدتا بولیوی، شیلی و آرژانتین) بزرگترین کشور تولید کننده لیتیوم، ایالات متحده آمریکا و پس از آن استرالیا و چین است.

سایر کشورهایی که ذخایر کمتری دارند زیمباوه، برزیل و تنها کشور اروپایی پرتغال هستند. استخراج این عنصر اخیراً در پرتغال بحث‌برانگیز شده و شهرداری پینهل اکنون در حال آماده شدن برای ارائه دستور توقف اکتشاف است. ساکنان پرتغال به طور مداوم علیه استخراج این فلز کمیاب اعتراض و اعلام کرده‌اند که پیامدهای ‌زیست‌محیطی بسیار زیاد دارد. اما دولت به استخراج «طلای سفید» در شش منطقه مختلف چراغ سبز نشان داده است.

Sized 3 1

آیا باید استخراج لیتیوم برای باتری‌ها را متوقف کنیم؟

طبق گزارش مشابهی که در سال ۲۰۲۱ توسط سازمان غیرانتفاعی BePe (Bienaventuradors de Pobres) منتشر شد، همچنین آب را به عنوان نگرانی اصلی برای عملیات استخراج این عنصر فلزی شناسایی کرده‌اند. این سازمان ادعا می‌کند که تحقیقات کافی در مورد آلودگی احتمالی آب انجام نشده است و این فعالیت باید متوقف شود تا زمانی که مطالعاتی برای تعیین دقیق میزان خسارت در دسترس باشد.

محققان در حال کار بر روی باتری‌های جایگزین جدیدی هستند که لیتیوم و کبالت (یکی دیگر از فلزات مضر) را با مواد سمی کمتر و دسترسی آسان‌تر جایگزین می‌کنند. از آنجایی که ذخایر لیتیوم و کبالت پاسخگوی تقاضای آینده نخواهد بود، عناصر پیشنهادی برای تمرکز بر روی آنها آهن و سیلیکون هستند. ریچ هاسفلد، کهنه‌کار انرژی‌های تجدیدپذیر اخیراً در مقاله‌ای با عنوان «پیشرفت باتری آهنی می‌تواند باتری لیتیوم را پشت سر بگذارد» به بلومبرگ گفت: برخلاف باتری‌های لیتیوم یونی، ساخت باتری‌های با جریان آهن نیز ارزان‌تر است.

یکی از محققان می‌گوید: «ما از دانشمندان مواد، مهندسان و آژانس‌های تأمین مالی می‌خواهیم تا تحقیق و توسعه الکترودها را بر اساس عناص در اولویت قرار دهند». در غیر این صورت، عرضه خودروهای الکتریکی ظرف یک دهه متوقف خواهد شد.

مهمترین اخبار اقتصاد سبز را در صفحه اقتصاد سبز تجارت‌نیوز بخوانید.

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی