موضوعات داغ: # بارش برف # تعطیلی ادارات # تعطیلی مدارس # سرما # آلمان # انتخابات # سایپا # واگذاری خودروسازان

برنامه کره جنوبی برای کمبود زمین / ساخت نیروگاه خورشیدی شناور

Floating solar panels manufactured by Hanwha Solutions Corp. on the Hapcheon Dam in Hapcheon, Gyeongsangnam-do province, South Korea, on Tuesday, Feb. 8, 2022. More than 92,000 solar panels floating on the surface of a reservoir are able to generate 41 megawatts, enough to power 20,000 homes. Photographer: SeongJoon Cho/Bloomberg
کره جنوبی برای غلبه بر کمبود زمین‌ برای بهره‌برداری از انرژی خورشیدی به ساخت مزارع انرژی خورشیدی بر روی آب روی آورده است.

به گزارش تجارت‌نیوز، فناوری‌های نوین در بهره‌برداری از انرژی‌های تجدیدپذیر در حال گسترش هستند و انتظار این است که چنین روندی در دهه‌های پیش‌رو ادامه داشته باشد. گسترش فناوری‌های نوین، فرصت‌های اقتصادی بی‌نظیری را فراهم می‌کنند که علاوه بر توسعه اقتصادی یک کشور مشکلات زیست محیطی را نیز کاهش می‌دهند.

آن طور که بلومبرگ گزارش داده، بیش از ۹۲ هزار پنل خورشیدی به شکل شکوفه‌های آلو بر روی سطح یک مخزن در کره جنوبی شناور هستند. این ۱۷ پنل غول پیکر علاوه بر ایجاد چشم‌اندازی زیبا در منطقه جنوبی هاپچئون می‌تواند ۴۱ مگاوات برق برای ۲۰ هزار خانه تولید کند.

این پروژه یکی از بزرگ‌ترین نیروگاه‌های خورشیدی شناور در جهان است. کیم جیسئوک، متخصص آب و هوا و انرژی گفت: «کره جنوبی برای رسیدن به هدف آب و هوای خود به مقدار زیادی انرژی پاک نیاز دارد و انرژی خورشیدی شناور می‌تواند یکی از راه‌حل‌ها باشد.»

در مراسم راه‌اندازی این نیروگاه در ماه نوامبر، رئیس جمهور کره جنوبی، مون جائه، گفت که این شناور خورشیدی می‌تواند به این کشور کمک کند تا به هدف انتشار خالص صفر تا سال ۲۰۵۰ برسد.

پنل‌های خورشیدی شناور در کشورهایی مانند کره جنوبی و سنگاپور که بیشتر زمین‌های موجود در آنها به ساختمان‌ها یا مزارع کشاورزی اختصاص داده شده‌اند، مورد توجه قرار گرفته است.

1200x799 Copy

علی ایزدی نجف‌آبادی، تحلیلگر بلومبرگ می‌گوید: «پنل خورشیدی شناور یک گزینه مناسب در کشورهایی مانند کره جنوبی است. در این قبیل کشورها به دلیل مقررات و قیمت‌گذاری زمین و همچنین مخالفت‌های محلی، ساخت پروژه‌هایی در مقیاس شهری دشوار است. برای صاحبان مخازن آب، پنل‌های خورشیدی شناور جذابیتی دوچندان دارد زیرا علاوه بر حفاظت از منابع آب، درآمد جدیدی را برای آنها ایجاد می‌کند. پانل‌های فتوولتائیک همچنین می‌توانند به محدود کردن رشد جلبک‌ها، خنک نگه داشتن منبع آب و افزایش راندمان کمک کنند.

با این حال ساخت آنها پرهزینه است. بر اساس گزارش بانک جهانی، با توجه به نیاز شناورهای خورشیدی به قطعات الکتریکی انعطاف‌پذیرتر، ساخت سیستم‌های شناور حدود ۱۸ درصد گران‌تر از سیستم‌های زمینی است.

سد هاپچئون توسط شرکت دولتی منابع آب کره مدیریت می‌شود و زمانی که نیروگاه شناور پیشنهاد شد، به ساکنان محلی فرصت سرمایه‌گذاری داده شد. به برخی از مردم محلی نیز در حین ساخت و ساز، در منطقه‌ای که میانگین سنی آن تقریباً ۶۰ سال است، پیشنهاد شغل داده شد.

چو یکی از ساکنان این منطقه در مصاحبه‌ای گفت: «۳۰ سال پیش که سد ساخته شد، انتخابی نداشتیم، اما اکنون که می‌توانیم بخشی از فرآیند انتقال کشور به انرژی پایدار باشیم، بسیار خوشحال هستیم. این پروژه همچنین مقداری پول اضافی برای افراد مسن در محله که عمدتاً به فرزندان خود وابسته هستند فراهم می‌کند.»

حدود ۱۴۰۰ ساکن این منطقه مجموعاً ۳٫۱ میلیارد وون (۲٫۶ میلیون دلار) یا حدود چهار درصد از کل هزینه را سرمایه‌گذاری کرده‌اند و انتظار دارند در طی ۲۰ سال ۱۰ درصد بازده سالانه دریافت کنند.

طبق گفته این شرکت، پنل‌ها از آخرین فناوری Hanwha استفاده می‌کنند که مقاومت بیشتری در برابر رطوبت و گرما دارد. Hanwha، بزرگترین تولیدکننده ماژول‌های فتوولتائیک کره جنوبی است و اکنون در حال کار بر روی یک نیروگاه شناور ۶۳ مگاواتی در دریاچه گوهونگ در جنوب این کشور است که بزرگترین دریاچه کشور خواهد بود.

شین هیون جی سئو، مدیر کل Hanwha Solutions که پنل‌هایی را با نام تجاری Q Cells تولید می‌کند، گفت: «ما شاهد پتانسیل عظیمی در بازار شناورهای خورشیدی هستیم و کشورهای بیشتری این فناوری را تقاضا می‌کنند.»

به گفته موسسه انرژی سبز، در حالی که انرژی خورشیدی با ۲۱ گیگاوات منبع اصلی انرژی تجدیدپذیر کره جنوبی است، این کشور برای رسیدن به صفر خالص به حداقل ۳۷۵ گیگاوات نیاز دارد.

کیم از سازمان صلح سبز گفت: «کره جنوبی حتی با کمک نیروگاه‌های خورشیدی شناور راه طولانی و زمانی کم برای مقابله با بحران آب و هوا دارد. اگر اکنون از فناوری‌های نوین در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر استفاده نکنیم، ضرب الاجل را از دست خواهیم داد.»

مهمترین اخبار حوزه اقتصاد سبز را در صفحه اقتصاد سبز تجارت‌نیوز بخوانید.

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی