به گزارش تجارتنیوز، پل کروگمن، برنده جایزه نوبل اقتصاد ۲۰۰۸، به تازگی نظرات خود درباره بحران صرافی FTX، قوانین نظارتی بر دنیای رمزارزها و آینده این بازار را مطرح کرده است.
نظرات کروگمن در حوزه قانونگذاری
این اقتصاددان میگوید مشکلات اخیری که برای شرکتها و صرافیهای کریپتو مانند FTX به وجود آمد و این مسئله که قیمت رمزارزها در سال ۲۰۲۲ نوسانات شدیدی داشت، همگی نشان دهنده نیاز این بازار به ساماندهی و نظارت است. بازار ارزهای دیجیتال هنوز در شوک و تحت تاثیر بحران صرافی بزرگ FTX به سر میبرد. چنین بحرانهایی بر تمام بخشهای بازار رمزارز تاثیر بلندمدتی میگذارند. البته، پل کروگمن باور دارد که مقررات شدید و بیش از حد محدودکننده میتواند به طور کلی این بازار را به نابودی بکشاند.
دیدگاه کروگمن در مجله نیویورکتایمز
استاد بازنشسته دانشگاه پرینستون، به تازگی در ستون مجله نیویورکتایمز، مطلبی تحت عنوان «آیا این پایان خط دنیای رمزارزهاست؟» را منتشر کرده است. گفتنی است، کروگمن، این مطلب را چند روز پس از اعلام مشکلات و بحران صرافی FTX تدوین کرده است. همین مطلب بدبینانه باعث ترس برخی از فعالان بازار شده و آنها را به فروش داراییهای خود ترغیب کرده است. کروگمن در این مطلب، به ضررهای شدید این بازار در طی سال گذشته اشاره داشته است. برای مثال، رمزارز بیتکوین که از 68 هزار دلار به زیر سطح 17 هزار دلار ریزش کرد، یکی از مصداقهای این مسئله است. همچنین ریزش قیمت بیتکوین باعث کاهش ارزش بازاری رمزارزها از ۳ تریلیون دلار به ۸۵۰ میلیارد دلار شد.
دیدگاه درباره صرافیها
برنده نوبل اقتصاد همچنین به مسائل پیرامون صرافیهای رمزارز نیز اشاره کرد که در واکنش به بحرانهای اخیر با قوانین نظارتی زیادی مواجه شدهاند. او وجود صرافیها را به کلی زیر سوال برد، چرا که در وایتپیپر بیتکوین از این رمزارز به عنوان وسیله پرداخت همتا به همتا یاد شده است تا حضور واسطهها را حذف نماید. او به این مسئله اشاره کرد که بانکهای سنتی و شرکتهای رمزارزی به واسطه اعتماد مردم به امانت گذاشتن پولشان نزد این موسسات، به فعالیت میپردازند.
اما موسسات مالی متداول و سنتی توسط دولت آمریکا نظارت میشوند که باعث میشود آنها تابع قوانین عمل فعالیت کنند، ریسکشان تحت کنترل باشد و تضمین کننده حسابهای مشتریان باشند. کروگمن هشدار داد که وضع چنین مقرراتی برای صرافیهای کریپتو میتوانند باعث نابودی این صنعت شود. اگر نهادهای نظارتی سختگیریها روی صرافیها را تشدید کنند، این صرافیها و پروژههای ارز دیجیتال دیگر نمیتوانند با وعده پاداشهای بالا، کاربران را به سمت خود جذب کنند.
او در مطلب انتقادی خود میگوید که اگر قیمت بیتکوین به صفر نزدیک شود (که این احتمال نیز وجود دارد)، بازار گسترده ارز دیجیتال که در طی دهه گذشته توسعه یافته است، میتواند در مدت کوتاهی به فراموشی سپرده شود. او به طور کلی توکنهای دیجیتال را بیمعنی، بیارزش و مورد استفاده در فعالیتهای غیرقانونی توصیف کرد.
دقیقا جایی که همه از بازار بد میگن و فرار میکنن تو باید به صورت پله ای و با استراتژی مشخص ورود کنی؟ یادتون وقتی بازار سبز بود و تو از نوک قله یه خط کش مینداختی تا پایین و میگفتی اگر اون پایین خریده بودم الان چند هزار درصد در سود بود! شاید الان یکی از اون زمان هاست
چی بر سر ارزها میاید….
رمزارزها،هیچ آینده ای. برای آنان متصورنیست،..رمزارزهانقطه متقابل،قوانین اقتصادی هستندوتازمانی که دولتها به آن وجهه قانونی ندهندکل بازاررمزارز،100دلارهم نمی ارزد،..
فکر کنم باید برای همیشه با رمز ارزها و بازار کذایی آن خداحافظی کنیم.بدرود بیت کوین و چخه تمام شت کوین ها
دوست عزیزبهتره سریع تحت تاثیراخبارقرارنگیریم .بهتره تمام نظرات کارشناسی واهداف پشت این نظریه ها بررسی کنیم.دنیای اقتصادوپول وبویژه کریپتوکارنس سرتاسرش رنگ وبویه منافع هستش وتوقع دلسوزی داشته باشیم غیرعقلانیه وشدیدا افسوس وضرر عایدمون میشه.
ایشون جزو نهنگها هستند که تو کف خرید میکنند و تو سقف میفروشن . اینده از ان بیت کوینه
شتر در خواب بیند پنبه دانه
بنظرم هر چیزی رو میشه از دو وجه دید مخصوصا چیزایی که به اقتصاد مربوط میشه غیر قابل پیش بینی صد در صدیه ، این رو بیسواد هم میدونه فعالیتهای اقتصادی چون به علوم انسانی مربوط میشه در حیطه آمار و احتمالات قرار می گیره نه در حوزه علوم ریاضی و قطعی ، پس فعالیتهای اقتصادی به طور حتم قابل پیش بینی نیست و من بیسواد فقط میدونم تو اینجور بازارها اعم از سهام و ارز دیجیتال و دلار و … هر صعود یک سقوط در پیش داره و هر سقوط یک صعود در پیش داره فقط زمانش رو کسی قطعی نمیدونه
ضمن سلام و احترام ، ایشان احتمالا خودشان از نهنگ های بازار هستند و سبدی از کریپتو دارند یا بزودی سبد خود را می چینند ، من نمیتوانم باور کنم ایشان نوبلیست اقتصاد باشند و از سیکلهای بازار مطلع نباشند ، امواج صعودی بازار تکمیل شد و نیازمند یک اصلاح بزرگ ، متناسب با صعودها بود تا برای صعود های بعدی نیرو جمع کرده و آماده شود . کسانی که تجربه چند ساله در بازار دارند خوب میدانند که برای این ریزش ها ، دولت ها ، بزرگان بازار و رسانه ها ، دانسته و ندانسته ، دلیل جور میکنند ، حتی اگر جنگ روسیه و بحران اف تی ایکس و مسایل مربوط به فد در مورد افزایش نرخ بهره و بحران های یورو و اتحادیه اروپا هم نبود ، مطمئن باشید دلایلی دیگر میساختند برای توجیه ریزش بازار ، در حالی که این ریزش و نزول ها بهرحال باید اتفاق می افتاد تا بازار مسیر درست خود را طی کند . امیدوارم متوجه منظور بنده شده باشید و در لحظات ترسناک تصمیم درست بگیرید .
سلام این تحلیل ین اقتصاددان وقبول ندارم مگر زمانه ب عقب برمیگرده تاپایان ارز دیجتال باشه
وقتی ملت ترسیدن تو طمع کن وقتی طمع کردن تو بترس
چرا حمایت بیمورد از صرافیهای رمز ارز میکنید؟؟؟!!!