موضوعات داغ: # تعطیلی مدارس # سرما # پیش بینی بازارها # پیش بینی قیمت سکه # پیش بینی قیمت طلا
مدیران فناوری جهان در گفتگو با سرمایه‌گذاران خود مطرح کردند:

تاکید ۱۶۸ باره بر هوش مصنوعی

رقابت غول های فناوری بر سر هوش مصنوعی

انقلابی که هوش مصنوعی ChatGPT در دنیای فناوری به وجود آورد باعث که غول‌های فناوری دیگر درصدد توسعه و ادغام این فناوری در محصولات خود قدم بردارند. حالا مدیران آمازون، متا، مایکروسافت و آلفابت در جدیدترین صحبت‌های خود با سرمایه‌گذاران بر برنامه‌های توسعه هوش مصنوعی تاکید کردند.

به گزارش تجارت‌نیوز، آلفابت، مایکروسافت، آمازون و متا چند روز پیش گزارش‌های درآمدی مربوط به سه ماه اخیر خود را منتشر کردند. اما با توجه به نتایج این گزارش‌ها، به نظر می‌رسد که غول‌های فناوری برخلاف تلاش‌های فراوان، در مسابقه هوش مصنوعی از OpenAI عقب مانده‌اند. حالا محور صحبت‌های مدیران این غول‌های فناوری با سرمایه‌گذاران خود به ادغام، توسعه و ساخت هوش مصنوعی معطوف شده است.

به نقل از businessinside، این چهار غول فناوری در مجموع 168 بار در تماس‌هایی که با سرمایه‌گذاران خود داشتند، از هوش مصنوعی یاد کردند که نشان‌دهنده این است که این فناوری چقدر توجه‌ها را به خود جلب کرده است.

مارک زاکربرگ، ساندار پیچای، ساتیا نادلا و اندی جاسی هفته گذشته در تماس‌های مربوط به درآمد سه ماهه اول خود با سرمایه‌گذاران، درباره نحوه برنامه‌ریزی برای استفاده از هوش مصنوعی برای بهبود محصولات و خدمات، ایجاد مدل‌های خود و سرمایه‌گذاری در این صنعت، صحبت کردند. اما موضوع مورد تاکید آن‌ها نیز درباره مبالغ هنگفتی بوده که برای توسعه هوش مصنوعی خرج کردند.

اهمیت هوش مصنوعی در آلفابت بیشتر از دیگر کمپانی‌ها

با روی کار آمدن ChatGPT، زنگ خطر در گوگل به صدا درآمد. اما گوگل طولی نکشید که ابزار هوش مصنوعی خود یعنی Bard را معرفی کرد و به سرعت آن را در دسترس عموم قرار داد. ولی Bard به‌دلیل شتاب‌زدگی گوگل در توسعه آن دارای نقص‌های فراوانی بود و مورد انتقاد فراوانی از سوی کاربران قرار گرفت.

استقبال از بارد به حدی پایین بود که منجر به کاهش 140 میلیارد دلاری سهام آلفابت شد. به‌دنبال کاهش محبوبیت گوگل، آلفابت تحت فشاری زیادی قرار گرفت و مجبور شد سرمایه‌گذاری‌های خود را برای توسعه هوش مصنوعی افزایش دهد.

در تماس‌های مدیران این چهار غول فناوری، آلفابت بیشترین تاکید را روی هوش مصنوعی داشت. مدیرعامل این شرکت یعنی سوندار پیچایی در گفتگوهای خود با مدیران 64 بار روی هوش مصنوعی تاکید کرده است.

این غول صنعت فناوری قصد دارد امسال «نسخه‌‌ای از موتور جست‌وجویش را با قابلیت‌های چت‌بات به‌نمایش بگذارد» و بیش از ۲۰ پروژه‌ مبتنی‌بر هوش مصنوعی را معرفی کند.

طبق مکالمات مدیرعامل آلفابت، هدف گوگل در استفاده از هوش مصنوعی برای بهبود نرخ تبلیغات است و می‌خواهد مقدار «متن‌های بیهوده» که وارد مدل‌های هوش مصنوعی می‌شود، کاهش دهد.

همچنین، بخش Google Brain در حال کار با کارمندان DeepMind برای توسعه نرم‌افزاری ادغامی برای رقابت با OpenAI هستند که معروف به Gemini است.

پیچایی گفته که علاوه بر استفاده از تراشه‌های بومی خود برای تامین انرژی مدل‌هایش، از پردازنده‌های انویدیا استفاده می‌کند که باعث می‌شود اکثریت قریب به اتفاق تراشه‌های گرافیکی برای آموزش و استقرار هوش مصنوعی پیشرفته مورد استفاده قرار گیرند.

سرمایه‌گذاری سنگین گوگل در هوش مصنوعی به محصولات داخلی آن ختم نمی‌شود. آلفابت سرمایه 100 میلیون دلاری برای استارتاپ‌های هوش مصنوعی خود در نظر گرفته است.

مایکروسافت، بودجه هوش مصنوعی را دو برابر می‌کند

مایکروسافت اولین کمپانی‌ای بود که هوش مصنوعی ChatGPT را در بسیاری از محصولات خود از جمله موتور جستجوی Bing ادغام کرد. استفاده مایکروسافت از هوش مصنوعی پیشرو باعث جلب توجه کاربران جهان شد، به‌طوری که موتور جستجوی بینگ را با افزایش 10 میلیونی کاربر آن هم فقط در یک روز مواجه کرد.

با وجود اینکه مایکروسافت در این زمینه چند قدم از دیگر غول‌های فناوری جلو است، اما رتبه دوم بحث درباره هوش مصنوعی به مدیرعامل این شرکت تعلق گرفت. ساتیا نادلا در صحبت‌های خود عبارت هوش مصنوعی را 50 بار به کار برده و درباره آن به صورت طولانی مدت به بحث و تحلیل پرداخته است.

مایکروسافت در پایان سال 2019 با سرمایه گذاری 1 میلیارد دلاری در OpenAI و مشارکت با آن وارد عمل شد تا به این شرکت کمک کند تا به توسعه هوش مصنوعی (AGI) ادامه دهد. حالا مدیرعامل مایکروسافت اعلام کرده که این شرکت رقم سرمایه‌گذاری خود را در OpenAI از طریق سهام 10 میلیارد دلاری خود دو برابر خواهد کرد.

پافشاری متا برای استفاده از فناوری AI

درحالی‌که تلاش‌های متا در اواخر سال 2021، در زمینه متاورس طوری که انتظار می‌رفت به نتیجه‌ای نرسید، به‌نظر می‌رسد که این شرکت همچنان از ایده ساخت جهان‌های مجازی از طریق هو‌ش مصنوعی مولد استقبال می‌کند.

مارک زاکربرگ می‌خواست سرمایه‌گذاران بدانند که این شرکت علاوه بر اینکه روی متاورس تمرکز دارد، همزمان می‌تواند روی هوش مصنوعی سرمایه‌گذاری کند. زاکربرگ 47 بار در تماس با سرمایه‌گذاران خود به هوش مصنو‌عی اشاره کرد و گفت که همچنان دیدگاهش نسبت به آینده هوش مصنوعی در کمپانی خوش‌بینانه است.

زاکربرگ گفت: «این یک سال پیشرفت بسیار شگفت‌انگیز در این زمینه بوده است و کارهایی که در حال حاضر انجام می‌شوند روی همه برنامه‌ها و خدمات ما تأثیر خواهند گذاشت.»

متا تا 33 میلیارد دلار برای فناوری AI هزینه می‌کند، زیرا زاکربرگ متعهد شده است که رویکردی باز به LLM‌ها داشته باشد. علاوه‌بر این  سهام این شرکت پس از پیشی گرفتن از انتظارات درآمد، 10 درصد افزایش یافت.

مدیرعامل متا همچنین وعده داد که این شرکت روی محصولات مختلفی با استفاده از این فناوری کار خواهد کرد، از جمله تجربه چت در واتساپ و فیس‌بوک مسنجر، ابزارهایی برای ایجاد تصاویر برای پست‌ها در فیس‌بوک و اینستاگرام و در نهایت برنامه‌هایی که می‌توانند کل ویدیوها را از توضیحات کوتاه بیرون بیاورند.

زاکربرگ در مورد سرمایه‌گذاری‌های این شرکت برای ایجاد مراکز داده و برنامه‌های کاربردی AI صحبت کرد. او گفت که این فناوری محرک اصلی رشد متا در هزینه‌های سرمایه‌ای در چند سال گذشته بوده است.

آمازون با AI خدمات وب را بهبود می‌بخشد

آمازون در جریان گفتگو با سرمایه‌گذاران، تنها هفت بار از هوش مصنوعی نام برد. اما طبق صحبت‌های مدیرعاملش این غول تجارت الکترونیک به دنبال توسعه مدل‌‌های زبان هوش مصنوعی است. البته او هزینه توسعه این ابزارها را میلیاردها دلار دانسته و اعلام کرده که پروسه آن سال‌های زیادی زمان خواهد برد.

براساس صحبت‌های اندی جاسی، آمازون در حال ساخت یک مدل زبانی بزرگ (LLM) عمومی‌تر و توانمندتر است تا بتواند از این طریق قابلیت‌های دستیار هوشمند الکسا را تقویت کند. همچنین آمازون برای تقویت الکسا 10 میلیارد دلار سرمایه‌ در نظر گرفته است.

  • مدل‌های زبانی بزرگ یا LLM فناوری ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌پایه‌ای هستند که به رشد تساعدی چت‌ربات‌های هوش مصنو‌عی مولد کمک کرده‌اند. ابزارهایی مانند ChatGPT، Google Bard و Bing Chat همگی به LLM برای ایجاد پاسخ‌های مناسب به درخواست‌ها و سؤالات وابسته هستند.

آمازون چندی پیش نیز برای رقابت با گوگل و OpenAI، سرویس AI ابری Bedrock را معرفی کرد. این سرویس این امکان را مشتریان آمازون می‌دهد که از Bedrock برای نوشتن، ساخت چت‌بات، خلاصه‌کردن متن، طبقه‌بندی تصاویر و موارد دیگری براساس درخواست‌های متنی خود استفاده کنند.

برخلاف مایکروسافت و گوگل، تمرکز آمازون بر دسترسی به این فناوری از طریق بخش خدمات وب آمازون است. با این حال، جاسی گفت که آمازون روی برخی از برنامه‌ها، مانند برنامه‌هایی برای کمک به مهندسان در نوشتن کد، کار خواهد کرد.

مهم‌ترین اخبار و گزارش‌های مربوط به حوزه استارتاپ و تکنولوژی را در صفحه اخبار استارتاپ تجارت‌نیوز بخوانید.

نظرات