بهگزارش تجارتنیوز، افزایش قیمت درب کارخانه خودروهای مونتاژی با آغاز سال که توسط شورای رقابت تصویب شد، تا حدودی تقاضای موجود در بازار را خنثی کرد.
کاهش قیمتها در بازار خودرو نیز بر طبل رکود کوبید و به سرعتگیری در مسیر رشد تقاضا تبدیل شد.
مرحله دوم سامانه فروش یکپارچه و اتفاقاتی که بر سر متقاضیان این سامانه افتاد نیز تیر پایانی بر پیکر نیمهجان و یخزده بازار خودرو شد. البته این مورد در محصولات ایران خودرو و سایپا به دلیل قیمت پایینتر محصولاتشان، کمتر به چشم میخورد.
حال با ادامه روند، مشاهده میشود که خودروسازان اقدام به فروش محصولات تولیدی با طرحهای جذابتر میکنند تا خودرویی روی دستشان باقی نماند.
فروش اقساطی خودروهای مونتاژی هم به داد کرمان خودرو نرسید
کرمان موتور جزو اولین شرکتهای مونتاژی خودروهای چینی بوده که در صورت ادامه روند فعلی بازار، با مشکل جدی عدم تقاضا روبهرو خواهد بود. چراکه قیمت اکثر محصولات این شرکت نزدیک به قیمت بازار بوده و حتی در برخی =موارد، محصول بازار زیر قیمت کارخانه معامله میشود.
این امر شرکت کرمان موتور را وادار به ارائه برنامه فروش اقساطی برای پیکاپ T8 کرده و این شرکت، خودروی فوق را با اقساط 18 و 30 ماهه تحویل متقاضیان میکند.
معمولاً این نوع از برنامههای فروش، مدت کوتاهی پساز فعالسازی، فوراً با تکمیل ظرفیت روبهرو میشدند؛ اما این برنامه مدتی است روی وبسایت فعال بوده و متقاضیان میل به خرید ندارند.
نبود خریدار برای کشنده شکموتو
علیرغم تبلیغات فراوان آرین دیزل قبل از اعلام بخشنامه فروش برای کشنده X5000 شاکمن، باوجود قیمت قطعی و تحویل 90 روزه این کامیون، با گذشت 2 روز از آغاز فرآیند فروش محدود، هنوز هم این بخشنامه فعال بوده و ظرفیت آن، پر نمیشود.
در نتیجه علاوه بر خودروهای سواری، بازار خودروهای سنگین و دیزل نیز در رکود کامل به سر میبرد و متقاضی ندارد.
راهاندازی فروش اقساطی توسط برخی از شرکتهای خرید و فروش خودرو
کار به جایی رسیده که برخی از شرکتهای فعال در حوزه خرید و فروش خودرو جهت جبران خسارتهای ناشی از رکود بازار، اقدام به فروش با شرایط اقساطی کردهاند.
یکی از شرکتهای خصوصی، همراه مکانیک بوده که اقدام به فروش بدون ضامن و اقساطی فیدلیتی تا آخر ماه کرده است. فیدلیتی از پرطرفدارترین خودروهای مونتاژی بازار بوده و راهاندازی فروش اقساطی برای چنین محصولی، خبر از عمق فاجعه بازار میدهد.
از موارد دیگر این شرایط، میتوان پرشیا خودرو را نام برد که از نمایشگاههای خودروی لوکس و خارجی است. این شرکت تصمیم به فروش اقساطی محصولاتی همانند بیامو و مینی گرفته که خبر از رکود شدید در بازار خودروهای وارداتی میدهد.
تا چه زمانی این روند ادامه خواهد داشت؟
بازار خودو چه در محصولات داخلی و چه در محصولات مونتاژی و وارداتی دچار یک بحران کمبود تقاضاست. این بحران به دلیل قیمتهای پایینتر خودروهای داخلی، در این بازار کمتر ولی در بازار مونتاژی و وارداتی شدیدتر احساس میشود.
عمده دلیل عدم تقاضا، نوسانهای شدید این بازار طی یک سال گذشته و ایجاد حس نااطمینانی برای فعالان این حوزه بود که باعث شد اکثر خریداران و فروشندگان را از بازار فراری دهد.
رکود بازار علاوه بر اینکه روی فروش شرکتها تاثیر بسزایی دارد، بلکه موجب انباشت تقاضا برای آینده میشود. چراکه اکثر خریدارانی که نیاز به خودرو دارند، فعلاً دست نگه داشته که روند بازار مشخص شود. در نتیجه در صورتی که بازار، یک سیگنال خرید برای متقاضیان صادر کند، ممکن است شاهد هجوم متقاضیان به بازار خودرو و آغاز موج جدیدی از تلاطم و نوسانهای شدید باشیم.
برای مطالعه بیشتر صفحه اخبار خودرو تجارتنیوز را دنبال کنید.
الان همه منتظر وضعیت قیمت هستند که کشمکش بین شورای رقابت و خودروسازان مونتاژی هست اگر قاطعیت وجود می داشت مردم بلاتکلیف نبودند
گرونه
وقتی میشه با 700 ملیون تومن ایکس 22 پرو یا اس ایکس 5 فردا موتور یا با 800 ملیون چانگان و هایما طبق قیمت شورای رقابت خرید چرا ملت 1ملیارد و 700 بدهند کی ام سی 7 بخرند؟!! در صورتی که می تونند با این پول دوتا شاسی بخرند و یه وانت پراید؟!!
سوالی که برای من پیش اومده این هستش که چرا یه وانت دو کابین شاسی بلند باید دوبرابر و نیم از سایر شاسی بلند های معمولی گرون تر باشه؟
مردم منتظر قیمتگذاری شورای رقابت هستند،،
مدیران خودرو قیمت کارخانه را کاهش دهید و قیمت شورای رقابت را لحاظ کنید، مردم توان پرداختن ندارند،
یاالله
مردم باکدام پول خودرو بخرن،،ارزان کنید
پس چی شد قیمتگذاری شورای رقابت،،،قیمت کارخانه مدیران خودرو را کاهش دهید،خیلی خیلی گران است و مردم توان خریدن ندارند،
ما مردم نباید خودرو بخریم تا قیمتش پایین بیاید فرقی هم ندارد کدام خودرو و ساخت کدام کارخانه هست ..چرا پراید بیست میلیونی باید سیصد میلیون باشد.چرا ما مردم نباید خانه و خودرو و درآمد درستی داشته باشیم در ثروتمندترین کشور
آفرین به شما مردم متحد و یکدل. با همین فرمون برید جلو و از شرکتهای خودروساز نخرید. #خودرو_بیکیفیت_نخرید
اگه ماشین لازم بودید ، حتما لازم نیست صفر باشه ، یه سال کار کرده بخرید که با نو فرق چندانی نداره. فقط با همدیگه معامله کنید. کاری کنید که شرکتها به التماس بیفتند و مجبور بشن مثل اروپا و آمریکا از دم قسط خودرو بدن به شما. والله بخدا کافیه که همدست و متحد باشید. فقط یکبار امتحان کنید و نتیجشو ببینید. دمتون گرم
علت نخریدن خودروهای جدیدبخاطرکیفیت پایینشونه الان من ماشینم کهنه شده ولی بدنش ازاین جدیدابهتراخه مگه دیونه ام که ماشینم روبدم بدترازاون بگیرم
آفرین همین درسته دوستان نخرید کمپین نخذیدن یادتونه
عه پس مافیای خودرو داره چه غلطی میکنه؟ فوری یه انحصاری، سهمیه بندی، پیش فروشی چیزی عَلَم کنید بفروشید پول ملت را به جیب بزنید و بزنید به زخمای زندگیتون دیگه.
یاد یه سکانس رزوی روزگاری افتادم که حسام بیک به مراد بیک میگفت بیا این کاروان را غارت کنیم مالشون را بُدُزدیم برن زیر آفتاب وایسادن گناه دارن.
باعرض سلام گیرم که خوروسازهاازهفت دولت آزادهرقیمتی دلشان خواست برای تولیداتشانن اعمال کنند چنددرصدمردم توان خریدوپرداخت اقساط نجومی رادارند گیرم که تعدادی ازمصرف کننده هاتوان خریدداشته باشند چنددرصدمردم هستند؟بالاخره این تعدادواجدشرایط خودروهای خودراخریداری کردند آیاتوان یامیل وامکان خریدیک یادوخودروبیشتردارندپس تولیدات بعدی راچه کسانی بایدبخرندمنه کارمندیابازنشسته باحقوق ماهی ده الی پانزده تومان؟
خب معلومه مردم وقتی سودی که از ثبت نام خودرو عایدشون میشد به خطر می افته ناراضی میشن. مردم همیشه دوست داشتن قیمت کارخونه پایین باشه تا توبازار بفروشن و سود خوبی کسب کنن. وشورای رقابت هم حامی رانت خورانی شد که مصرف کننده نبودند و به خاطر سود ثبت نام میکردند.