به گزارش تجارتنیوز، شورای رقابت پیش از تاریخ 17 تیرماه، در تاریخ 16 اردیبهشت فهرستی از قیمت خودروهای مونتاژی را منتشر کرد. اما نرخ فروش درب کارخانه برای برخی از محصولات که اخیراً وارد چرخه تولید شده بودند، مشخص نشده و شورا اعلام کرد که نرخ این محصولات متعاقباً اعلام خواهد شد.
در این میان، خودروسازانی اقدام به فروش محصولات کردند که برخی از آنان به دلیل ماهیت فروشی که داشتند، مبلغی به عنوان پیش پرداخت از مشتری دریافت کردند و قرار بود مابقی را پس از نهایی شدن قیمتها و در زمان تحویل خودرو اعلام کنند. اما برخی دیگر با قیمت موردنظر خود، اقدام به فروش محصول کردند.
کدام محصولات مونتاژی اعلام قیمت نشد؟
بر اساس مصوبه 16 اردیبهشت شورای رقابت، قیمت چهار خودروی مونتاژی که در مرحله اول سامانه یکپارچه به فروش گذاشته شد، مشخص نشده بود. این خودروها سوبا M4 فردا موتور، مکث تیارا، لاماری ایما و تیگو 58 پرومکس بود.
همچنین KMC T8 که پیکاپ کرمان موتور و فوتون تونلند به شمار میرود که از شمول قیمتگذاری شورای رقابت خارج هستند و خود کارخانه باید نرخ آنها را تعیین کند.
اگر خریداری قیمت بالاتر از مصوبه شورا پرداخت کرد نتیجه چیست؟
باتوجه به اینکه علاوهبر این پنج محصول مونتاژی، برخی دیگر از محصولات توسط شورا تعیین قیمت نشده بود و این احتمال میرود که در فاصله دوماهه بین دو مصوبه، طرحهای فروش خودروهای اعلام قیمت نشده از سوی خودروسازان برگزار شود؛ سوال اینجاست که اگر خریداری در این مدت یکی از محصولات فوق را با قیمت بالاتر از مصوبه تکمیل وجه کرده باشد، عاقبت این مابهتفاوت چیست؟
شورای رقابت در یکی از بندهای مصوبه به این نکته اشاره کرد، قیمت محصولاتی که اعلام نشده، متعاقباً اعلام خواهد شد. اما در بند دیگری اعلام کرده، مشتریانی که قبل از تاریخ 17 تیرماه اقدام به تکمیل وجه کرده و قرارداد آنها بسته شده باشد، مشمول این مصوبه نمیشوند.
همچنین طبق بخشنامه 11 بهمن ماه 1401، هیچ خودروسازی حق اعلام قیمت خودسرانه را نداشته و محصولات آنها باید توسط شورا تعیین قیمت شود.
بنابراین یک احتمال قوی این است که شورا، خودروساز متخلف را مجبور به بازپرداخت مابهتفاوت نرخ تصویبی شورای رقابت و نرخ فروش شرکت کند.
البته احتمال دیگر این است که خودروساز از بند «مشتریانی که قبل از تاریخ 17 تیرماه اقدام به تکمیل وجه کرده و قرارداد آنها بسته شده باشد، مشمول این مصوبه نمیشوند.» سوء استفاده کرده و اضافه وجه دریافتی را بازپرداخت نکند.
حال توپ بازی در زمین شورای رقابت است و همه چیز وابسته به عملکرد آن خواهد بود. اگر این شورا مصوبات خود را به صورت جدی پیگیری کند، هیچ خودروسازی جرات تخلف نخواهد داشت. اما در غیر این صورت، خودروساز میتواند به راحتی با تفسیر بندهای مصوبات شورا، اقدام به تخلف آشکار کند.
برای اطلاع از آخرین اتفاقات بازار صفحه اخبار خودرو را در تجارتنیوز دنبال کنید.
باز حرف ریسی بدبخت گوش نمیدن سیب زمینی رگ داره این اقا نداره داغونیم رهبر اسم سال رو گذاشتن مهار تورم مثلاx55از ۹۸۰شده۱۲۵۰
سلام قیمت گزاری شورای رقابت عملا هیچ است .چراکه دوماه قبل برای بعضی ازخودروها مثل فیدلیتی یک قیمت را گذاشته وبعدازدوماه(۱۷تیرماه) قیمتی دیگر. یعنی آقا ما کارشناس نیستیم .فقط یک چیزی می گوییم جهت خالی نبودن عریضه .والا مونتاژکارها خودشان هستندوخودشان نه دستوری ازدولت می گیرند وکاری به کاردیگری دارند. هرکدام ازاین مونتاژکاران مستقل هستند.ما ملت ایران فقط همین رامی دانیم که هیچ کجای دنیا اینگونه نیست که شورای رقابت وحمایت دولتی تصمیم بگیرندوبه اصطلاح کارشناسی کنندوبعدازدوماه بگویندما اشتباه کردیم همان نظرمونتاژکاران درست هست. دیگرخیلی گل وبلبل شده .
کرمان موتور اومده خودروهاشو برای کسایی که تو مرحله اول سامانه یکپارچه احراز شدن توی اردیبهشت پولشو بیشتر گرفته الانم میگه قرارداد بسته شده و مابه التفاوت پولا رو نمیده. یعنی کسی که الان ثبت نام کنن براشون ارزونتر تموم میشه. جک S5 رو 1545000 تومن گرفته در صورتی که الان قیمتش رو خود کارخونه یک و دویست و خورده ای میده که تقریبا 300 میلیون اختلاف قیمت داره
یه سناریو راه انداختن فقط مردمو مسخره خودشون کردن
فردا موتور رفتم برا ثبت نام هیچکدوم از قیمتهای شورا رو قبول نداره . میگع قیمتی ک ما میگیم باید واریز کنید مثلا اف ام اسی اس ایکس۵ قبلا شورا اعلام کرده ۶۴۵ تومن الان شورا میگه تقریبا۹۰۰ ولی نمایندگی میگه ۱میلیارد و۱۵۰ تومن
این چ مسخره بازیه ک دراوردن
حکم شورای رقابت مانند کارگری است که به دستور رئیسش پست گرفته باشد،حالا بخواهد بر علیه رئیس حرکتی انجام دهد چه اتفاقی میافتد؟؟!
حرف شورای رقابت واسه مونتاژ کارها پشیزی ارزش نداره و شورای رقابت فقط واسه اینه که موج درست کنه و خودرو سازها هم سوار همون موج میشن بیچاره ملت ایران
واقعا موارد اعلام شده توسط شورا گنگ و بعضا متناقض هست كه احتياج به شفاف سازي داره و خيليا هنوز بلاتكليف هستند.
يك جا گفته شده كساني كه قبل از بخشنامه قيمت اخير و قبل از تيرماه اقدام به تكميل وجه كردن شامل اين قيمت ها نبوده و ملاك واگذاري خودرو به ايشان قيمت هاي ارديبهشت ماه است. اما همانطور كه خودتان در اين مطلب نوشتيد قيمت چند خودرو از جمله فونيكس FX مديران خودرو در ارديبهشت ماه اعلام نشده در حالي كه خودروسازها در مرحله اول فروش يكپارچه اقدام به فروش اين خودرها با قيمت هائي حتي بالاتر از قيمت هاي مصوب شوراي رقابت در تيرماه نموده اند. اگر ملاك قيمت هاي اعلامي شوراي رقابت در ارديبهشت است. تكليف قيمت ارديبهشت ماه اين چند خودرو چه ميشود؟
مورد عجيب ديگر قيمت گذاري عجيب خودروي فونيكس FX توسط شوراي رقابت است. در حالي كه همه خودروها نسبت به قيمت كارخانه حداقل 200 تا 300 تومن كاهش قيمت داشته اند قيمت اين خودرو با افزودن الزامات قانوني حتي بيشتر از قيمت مصوب شركت نيز شده است! در حالي كه در ليست قيمت خود مديران خودرو بين خودروي تيگو 8 پرو و فونيكس FX حدود 530 تومن اختلاف قيمت وجود دارد در ليست قيمت اخير شورا اين اختلاف قيمت به حدود 60 ميليون رسيده است! خواهشمند است در اين خصوص از شوراي رقابت توضيح خواسته شود. با تشكر