موضوعات داغ: # کالابرگ الکترونیکی # واریز یارانه # اعتراضات # سایپا # شرکت سایپا # آینده اقتصاد ایران # آینده مسکن # مسکن

صنعت اروپا از گرانی گاز رنج می برد

«بانک اروپایی بازسازی و توسعه» (EBRD) هشدار داد صنایع اروپایی که از هزینه‌های بالای گاز و رقابت با کشورهای دیگری مانند آمریکا، رنج می‌برند، با سال‌ها عدم اطمینان در برنامه‌ریزی آینده خود مواجه هستند.

به گزارش تجارت نیوز، به گفته بیتا جاورچیک، اقتصاددان ارشد «بانک اروپایی بازسازی و توسعه»، در حالی که این بانک انتظار دارد قیمت گاز اروپا در سال آینده کاهش یابد، اما همچنان دو برابر آنچه مصرف‌کنندگان آمریکایی در سال ۲۰۲۹ می‌پردازند، خواهد بود. این شکاف قیمتی، در حال حاضر صنایع انرژی‌بر اروپا را وادار کرده است تا نحوه و مکان فعالیت خود را مجددا ارزیابی کنند و برخی از تولیدکنندگان مواد شیمیایی و فولادسازان، هزاران شغل را در میانه فشار هزینه‌ها، حذف کرده‌اند.

جاورچیک روز سه‌شنبه در مصاحبه‌ای در وین، به بلومبرگ گفت: ما وارد دوره‌ای از عدم اطمینان دائمی شدید شده‌ایم. این امر برنامه‌ریزی برای شرکت‌های سرمایه‌بر را بسیار دشوار می‌کند.

قیمت گاز در اروپا پس از آغاز جنگ روسیه در اوکراین در سال ۲۰۲۲ و متعاقب آن کاهش واردات گاز این منطقه از روسیه، افزایش یافت. در حالی که قیمت‌ها بسیار کمتر از قبل هستند، اما به تازگی، به بالاترین حد خود در دو سال گذشته رسیده‌اند و بسیار گران‌تر از آمریکا هستند.

بهای معاملات آتی گاز اروپا در روز سه‌شنبه، ۴۵.۴۷۵ یورو (۴۷.۷۴ دلار) در هر مگاوات ساعت معامله شد. قیمت هاب هنری آمریکا در ماه پیش، ۴.۰۱ دلار به ازای هر میلیون واحد حرارتی بریتیش (mBtu) معادل حدود ۱۳.۶۷ دلار در هر مگاوات ساعت بود.

اقتصاددان ارشد «بانک اروپایی بازسازی و توسعه» همچنین اظهار کرد: تداوم هزینه‌های انرژی بالاتر، باعث می‌شود که دولت‌های اروپایی به سیاست‌های اقلیمی پایبند باشند که سوخت‌های پاک‌تر و کارآمدتر را تشویق می‌کنند. اتحادیه اروپا از سوی برخی کشورها تحت فشار قرار گرفته است، تا از شدت سخت‌گیری برخی از قوانین اقلیمی کم کند؛ برای مثال، انعطاف پذیری بیشتر به خودروسازان برای رعایت اهداف آلایندگی بدهد.

بر اساس گزارش بلومبرگ، «بانک اروپایی بازسازی و توسعه» که یک وام دهنده چندجانبه با تمرکز بر اقتصادهای اروپای شرقی و آسیای مرکزی، است، اعلام کرده که کشورهای بیشتری به دنبال برنامه‌های توسعه صنعتی فعال به عنوان پاسخی به تنش‌های ژئوپلیتیکی هستند.

منبع: ایسنا

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی