به گزارش تجارتنیوز، خودروسازان داخلی مدعی هستند روزانه بابت تولید هر خودرو متحمل ضرر میشوند. البته آنها این ضررها را با راهکارهایی، از جمله حذف آپشن یا عرضه خودرو در بورس کالا کاهش میدهند. اما اصلیترین مسالهای که در رابطه با زیان خودروسازان مطرح است، به شیوه اداره شرکتهای خودروسازی دولتی، یعنی شیوه دستوری مربوط میشود.
دخالت دولت در اداره شرکتهای خودروسازی به مرحلهای رسید که تعداد تیراژ محصولات به دست دولت و وزارت صمت تعیین و نسخههای متعددی را برای نجات این صنعت تجویز میشد. در آخر نیز حتی عزل و نصب مدیرعاملان نیز به دست دولت درآمد. امری که موجب شد مدیران مختلف طی دورهای کوتاه سیاستهایی را اعمال کنند که آن هم در نهایت به ثمر نمیشینند.
در این میان، برخی از افراد دست به استخدام افرادی میزنند که در واقعیت حضور آنها کارآمد نیست. برای مثال، احمد امیرآبادی فراهانی، نماینده مجلس دست به افشاگریهایی زد و اعلام کرد که 800 نفر کارمند ایران خودرو از طرف نمایندگان مجلس به صورت سفارشی و غیرعادلانه استخدام شدند و تنها یک نماینده 30 نفر را در این شرکت خودروسازی استخدام کرده است.
طبق آخرین آمار منتشرشده، ایرانخودرو با حدود 56 هزار نیرو درحال حاضر سالانه حدود 500 هزار دستگاه خودرو تولید میکند. این درحالی است که یکی از بزرگترین خودروسازان جهان شرکت کیاموتورز که در کارخانه خود در جورجیای آمریکا با 2700 نیرو حدود 250 هزار دستگاه خودرو تولید میکند.
خودروسازان درگیر افزایش تیراژ دستوری
حال این مساله مطرح میشود که چرا خودروسازانی که در کشور در آستانه ورشکستگی قرار دارند، باید ظرفیت تولید خود را تا این حد بالا ببرند و در مقابل، خودروسازان بزرگ دنیا در برخی از مواقع تولیدات خود را به یک میلیون دستگاه نیز نمیرسانند؟
ممنوعیت واردات خودرو به کشور باعث شد تا بازار خودروی ایران با کمبود عرضه شدیدی مواجه شود. در نتیجه، این دولت بود تا خودروسازان را مجبور به افزایش تولید و به زیان انباشته آنها اضافه کرد.
در ایران تنها تیراژ مهم است؟
نکته دیگری در رابطه با مقایسه وضعیت تولید خودروهای ایران خودرو و شرکت خودروسازی کیا وجود دارد، کیفیت محصولات تولیدی است.
خودروسازان داخلی با تمرکز بر تیراژ تولید، کیفیت را فراموش کردهاند و محصولات آنها با نارضایتیهای فراوانی از سوی مشتریان مواجه میشود. این درحالی است که خودروسازان بزرگ دنیا در زمانی توان رقابت در بازارهای جهانی را کسب کردند که خودروهایی با کیفیت بالا و تکنولوژی روز دنیا تولید کردند.
برای مطالعه بیشتر، خبر سود ثبت نام در پیش فروش خودروهای وارداتی چقدر است؟ را در تجارتنیوز بخوانید.
ایران با کشورهای جهان رابطه خوبی نداره تمام تولیدات خودرو تو ایران از بین بردن مواد اولیه هست چون تکنولوژی نداره مثل اینه که یک مسیر را یکی بخواهد با دوچرخه طی کنه و یکی با هواپیما مسلما کشور ما به لطف حکومت کاملا عقب نگه داشته شده و هر روز هم بدتر میشه
اگر واردات خودرو بدون محدودیت باشد وتعرفه واردات هم منطقی باشد هم تورم کاهش پیدا میکند هم مردم ارز وطلا دیگه ذخیره نمیکنن
کارگر بیچاره پولی نمیگیره.مشکل کار جایی دیگه ای است.
با این وضع کار صنعت خودرو سازی هم تمامه.
چه کسی مقبره دولت راهنمایی و رانندگی بخاطردرامدشان جان ملت برایشان ارزش ندارد
وقتی دولت حمایت میکنی ونماینده هافک وفامیل خودشان راتواین شرکتهابه استخدام دربیارن دیگه ازاین خودروسازچه انتظاری داریدکه بیادقانون رواجراکندخودرواسباب بازی کارمانیابی وای دی سال ۹۷برای فروش قطعی بی وای دی s6مبلغ ۶۰میلیون واریزکردم که مهر۹۷خودروتحویل دهندامروزاسفند۱۴۰۱هست هنوزازخودروخبری نیست اینهاهمش بخاطرحمایتی که حالادولت مجلس وزارت صمت انجام میده اینجامنی که ۵سال پولم خوابیده دیگرمطرح نیست همین شرکت دلار۴۲۰۰تومانی گرفته چی واردکشورکرد