به گزارش تجارتنیوز، اینکه فکر کنید بنیاد لانا میتواند به این زودیها ضرر بیش از ۵۰ میلیارد دلاری را که لانا به سرمایهگذاران تحمیل کرد جبران کند سخت در اشتباهید. این کار روی کاغذ هم منطقی به نظر نمیرسد چه برسد به اینکه عملی باشد. بنیاد لانا راههای مختلفی را امتحان کرد. اول بیتکوینهای خود را فروخت تا بلکه عرضه را جذب کند و با این کار بتواند قیمت را کنترل کند اما نشد. اقدام بعدی این بود که برای کاهش عرضه، توکنهای خود را از بین ببرد اما این اقدام هم کارساز نشد.
بعد از اینکه سوزاندن و قفل کردن توکن کارساز نشد DO Kwon، مدیرعامل Terra طرحی دیگر برای کمک به بازگشت UST و لانا ارائه کرد. او پیشنهاد کرد که ارز دیجیتال لانا به یک زنجیره جدید بدون استیبلکوین تبدیل شود. این یعنی ملاک تعیین ارزش لانا UST نباشد. او گفت که یک توکن دیگر با نام اختصاری LUNC عرضه اولیه شود. همه کسانی که ارز دیجیتال لانا را دارند هم میتوانند در این عرضه اولیه شرکت کنند. اینگونه توکن جدیدی با شیوه ارزشگذاری متفاوت به دست دارندگان لانا میرسد.
چند روز پیش مدیرعامل لانا اعلام کرد که یک ارز دیجیتال جدید به نام Luna.2 به زودی راهاندازی میشود و این ارز هم راهاندازی شد و راه به جایی نبرد.
آلتکوین جدید لانا با قیمت ۱۸ دلار عرضه شد اما تا محدوده ۲/۳۹ دلار سقوط کرد. آنهایی که این ارز را در محدوده ۱۸ دلار خریده بودند دوباره ضرر دادند. DO Kwon زمانی که تاریخ عرضه این توکن را اعلام کرد گفت: جدا شدن قیمت UST از دلار آمریکا فرصتی برای برخاستن از خاکستر است. شاید DO Kwon از این راه از خاکستر برخواسته باشد اما سرمایهگذاران لانا سوختند و خود خاکستر شدند.
آخر و عاقبت لانا
هیچکس نمیداند که آخر و عاقبت این ارز دیجیتال پرحاشیه چه میشود. ممکن است روزی رشد کند و کسانی را که زیر یک دلار لانا خریدند میلیونر شوند اما خب این یعنی شرطبندی روی اسب مرده.
اینکه چگونه متوجه شویم که سرمایهگذاری روی یک ارز دیجیتال مانند شرطبندی روی اسب مرده است کار سختی نیست. قبل از هر چیزی نباید روی ارزهای دیجیتال با سرمایه کمتر از ۵۰۰ میلیون دلار سرمایهگذاری کنید. شاید بعد از این جمله ناامید شده باشید چون لانا بیش از ۴۰ میلیارد دلار ارزش بازار داشت. دومین مورد این است روی ارزهای دیجیتال الگویتمی سرمایهگذاری نکنید. UST یک استیبلکوین الگریتمی بود که به دلیل بهم خوردن الگریتم نابود شد. روی ارزهای الگریتمی سرمایهگذاری نکنید حتی اگر ۱۰۰ میلیارد دلار ارزش بازار داشته باشند.
یک مورد دیگر که میتوان از اینگونه فروپاشیها جلوگیری کرد داشتن حد ضرر است. برای اینکه دچار ارزهایی مانند لانا نشوید لازم نیست که آنها را بشناسید یا پیدایشان کنید. فقط لازم است همان زمان که اینگونه ارزها را خریداری میکنید حدضرر تعیین کنید. در این صورت حتی اگر وقتی شما خوابید این ارز دیجیتال ریزش کند به صورت خودکار به فروش میرود و شما از ضرر در امان هستید.
یک سرمایهگذار تجربه خودش در رابطه با ریزش لانا را در توئیتر اینگونه به اشتراک گذاشته بود. چند روز قبل از شروع ریزش لانا مقدار زیادی از این ارز خریدم اما چون همیشه به استراتژی حد ضرر پایبند بودم همان شب در قیمت معینی حد ضرر تنظیم کردم. بعد از این خرید به سفر رفتم و چند هفتهای از بازار بیخبر بودم. بعد که برگشتم و ماجرای لانا را فهمیدم هزار بار شکر کردم که به استراتژی خود پایبند بودم.
آخرین اخبار رمزارزها را در صفحه ارز دیجیتال تجارتنیوز بخوانید.
در حد ۱۰ الی ۲۰ دلار لونا خریدن ضرر انچنانی ندارد ، به نظر من به ریسکش میارزه.
لونا برمیگرده به هر قیمتی که شده