موضوعات داغ: # باشگاه استقلال # خلاصه بازی # لیگ برتر فوتبال ایران # استانداری تهران # تعطیلی ادارات # تعطیلی مدارس # تورم # تورم اقلام خوراکی
گزارشی درباره آینده استخراج بیت‌کوین

آیا بیت‌کوین می‌تواند با منابع فعلی انرژی دوام بیاورد؟

یکی از نگرانی‌های جهانی، تامین انرژی برای استخراج بیت‌کوین با سوخت‌های فسیلی است که اثرات زیست‌ محیطی فراوانی را به دنبال خواهد داشت.

به گزارش تجارت‌نیوز، پذیرش روز افزون ارزهای دیجیتال منجر به افزایش مصرف انرژی برای استخراج بیشتر آنها شده است. امروزه یکی از نگرانی‌های جامعه جهانی، تامین انرژی مورد نیاز برای استخراج این ارزها با سوخت‌های فسیلی است که اثرات زیست‌ محیطی فراوانی را به دنبال خواهد داشت.

به نقل از یورونیوز، در ماه مارس سال ۲۰۲۱ شرکت خودروهای الکتریکی تسلا اعلام کرد که به میزان ۱٫۲ میلیارد یورو از ارز دیجیتال بیت‌کوین را خریداری کرده است. تسلا با خرید این ارز دیجیتال به اولین شرکت خودروسازی جهان تبدیل شد که پرداخت از طریق ارزهای دیجیتال را برای خرید محصولات خود فراهم کرد. اگرچه این طرح بعدها لغو شد اما پذیرش رمز ارزها یک سرمایه‌گذاری بزرگ برای این شرکت محسوب شد. با این کار ارزش این ارز دیجیتال افزایش یافت و به محدوده ۴۸ هزار یورو رسید. متعاقبا به دلیل توئیت‌های ایلان ماسک بنیان‌گذار تسلا ارزش این رمز ارز سقوط کرد و بسیاری از سرمایه‌گذاران از این بازار مالی بی‌نصیب ماندند.

ایلان ماسک تنها میلیاردری نیست که وارد دنیای ارز دیجیتال شده است، بیل گیتس در مصاحبه اخیر خود با نیویورک تایمز گفت که بیت‌کوین بیشتر از هر مورد دیگری که برای بشر شناخته شده، برق مصرف می‌کند. این بشردوست میلیاردر که نسبت به بیت‌کوین بدبین است، می‌گوید که استفاده از این رمز ارز اتفاق خوبی برای کره زمین نیست.

برخی ارزیابی‌ها نشان می‌دهد که هرساله، استخراج ارزهای دیجیتال می‌تواند به اندازه کشور نیوزلند دی اکسید کربن منتشر کند. اما آیا جایگزین‌هایی وجود دارند که بتوانند این ارزهای مجازی را سبز و پایدار کنند؟

مصرف انرژی بیشتر از هلند، آرژانتین و سوسیس!

ماینر‌های بیت‌کوین که به شبکه ارز دیجیتال متصل هستند برای حل مسائل پیچیده ریاضی از رایانه‌های بسیار تخصصی استفاده می‌کنند و بعضی اوقات مقداری بیت‌کوین به عنوان پاداش دریافت می‌کنند. از سال ۲۰۰۹ که بیت‌کوین به‌وجود آمد، استخراج آن به یک تجارت پرسود تبدیل شده است. اما از آنجایی که پاداش آن کمی شبیه لاتاری است، شما نیاز به تعداد زیادی ماینر دارید تا بتوانید سود کنید. انبار‌های بزرگ در سراسر جهان مملو از ماشین آلات تخصصی به‌صورت ۲۴ ساعته کار می‌کنند و همانطور که انتظار می‌رود، مقدار زیادی انرژی مصرف می‌کنند. در چند سال گذشته ارز دیجیتال انرژی بیشتری نسبت به هلند، آرژانتین یا سوئیس مصرف کرده است.

روش جایگزین: استفاده از منابع انرژی تجدیدپذیر!

با رشد بیت‌کوین تصور می‌شود که میزان توان محاسباتی مورد استفاده برای استخراج بیت‌کوین در سال گذشته بیش از دو برابر شده باشد.

تیم کمبریج در وبسایت خود می‌گوید: باید بدانیم که مصرف انرژی لزوما معادل انتشار دی اکسید کربن و آلودگی‌های زیست‌محیطی نیست. به‌عنوان مثال، یک کیلووات ساعت الکتریسیته تولید شده توسط یک نیروگاه زغال‌سنگ، اثر زیست‌محیطی متفاوتی نسبت به همان میزان انرژی تولید شده در یک پارک خورشیدی دارد. در ماه اکتبر گزارشی از مرکز کمبریج برای تامین مالی جایگزین برآورد کرده است که به‌طور متوسط حدود ۴۰ درصد از کل انرژی مصرف شده برای انجام محاسبات پیچیده ارزهای دیجیتال از منابع تجدیدپذیر تامین می‌شود. ۷۶ درصد ماینرها از انرژی‌های تجدیدپذیر به عنوان بخشی از ترکیب انرژی خود استفاده کرده‌اند.

این رقم نسبت به سال ۲۰۱۸ میلادی بیشتر از ۱۰ درصد افزایش داشته و انرژی برق آبی یا هیدروالکتریک یکی از رایج‌ترین منابع انرژی برای ماینرها محسوب می‌شود.

استفاده از زغال‌سنگ منطقی نیست!

شرکت Genesis Mining در حال اجرای یکی از بزرگترین عملیات‌های استخراج جهان است. این شرکت با ساخت مراکز داده خود در مناطق سردسیر که منابع انرژی مانند زمین گرمایی و هیدروالکتریک در آنها فراوان است، در تلاش است تا عملیات استخراج به صرفه شود.

تیلمان کورب، مدیر منطقه‌ای شرکت Genesis در آمریکای شمالی می‌گوید: انرژی‌های تجدیدپذیر آینده ارزهای دیجیتال هستند. همانطور که با افزایش ارزش بیت‌کوین استخراج آن کاهشی می‌شود، هزینه‌های برق مورد نیاز نیز باید کاهش یابد.

مهم‌ترین اخبار حوزه اقتصاد سبز را در صفحه اقتصاد سبز تجارت‌نیوز بخوانید.

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی