موضوعات داغ: # استقلال # سرمربی تیم فوتبال استقلال # حمل و نقل هوایی # آلومینیوم # ایالات متحده # کانادا # افغانستان # بانک مرکزی

یک اتفاق هشدارآمیز/خطر تغییرات آب و هوایی برای اماکن تاریخی

تغییرات آب و هوایی به اماکن تاریخی هم آسیب می‌رساند که موجب شده تا کارشناسان به این فکر بیفتند که آیا راهی برای جلوگیری از آسیب‌های تغییرات اقلیمی بر روی اماکن باستانی وجود دارد یا خیر.

به گزارش تجارت‌نیوز، تغییرات اقلیمی باعث به‌وجود آمدن بلایای طبیعی همچون سیل در سراسر جهان شده است. در پی این تغییرات در مورد سیل اخیر اروپا گزارشی تهیه شده که در آن در مورد محافظت از سایت‌های تاریخی بحث شده است.

به گزارش یورونیوز، از شهر تاریخی لوبک در آلمان بازدید شد تا مشخص شود آیا می‌توان جلوی این نوع تخریب‌ها را گرفت و اگر چنین است، چگونه؟ اما قبل از شروع داستان نگاهی خلاصه به آخرین اطلاعات که توسط سرویس تغییرات آب و هوایی کوپرنیک منتشر شده (مربوط به ماه ژوئن) بیندازیم.

ثبت بالاترین دماها

با نگاه کلی به کره زمین متوجه می‌شویم که این چهارمین ژوئن گرم است که با اختلاف ۰/۲ درجه سانتی‌گراد بالاتر از سال‌های ۱۹۹۱-۲۰۲۰ داشته‌ایم. با این حال ژوئن سال ۲۰۲۱ به‌دلیل موج‌های گرما قابل توجه بوده است. در این حین سیبری شاهد دمای بالاتر از میانگین بوده است. شهر یاکوتسک که شهرت آن بخاط یخبندان بودنش است، در ژوئن رکورد دمای ۳۵/۱ درجه سانتی‌گراد را به ثبت رساند. فنلاند گرم‌ترین ماه ژوئن خود را از زمان شروع رکوردها داشته است.  پایتخت هلسینکی رکورد جدیدی را برای ماه ژوئن که ۳۱/۷ درجه سانتی‌گراد است را به ثبت رساند. آمریکای شمالی نیز گرم ترین ژوئن خود را در تاریخ ثبت کرده است. شهر Lytton در کانادا پس از رسیدن به رکورد ۴۹/۶ درجه در کانادا به سرتیتر خبرها تبدیل شد. مناطق اطراف در آتش‌سوزی غرق شد و تخمین زده می‌شود ۹۰ درصد از Lytton توسط شعله‌های آتش نابود شده باشد. ناهمسانی دما در اروپا نیز بسیار فاحش و اختلاف دما در مناطق مختلف بالا بود.

اما سوال اینجاست که سایت‌های میراث جهانی یونسکو چگونه با تغییرات اقلیمی دست و پنجه نرم می‌کنند؟

شهر لوبک در آلمان گزینه موردنظر برای مطالعه است که توسط رودخانه Trave محصور شده و در برابر دریای بالتیک محافظت نشده است. این موقعیتی است که در قرون وسطی به شهر کمک کرد تا به یک مرکز تجاری مهم تبدیل شود، اما اکنون آن را در برابر افزایش سطح آب آسیب‌پذیر می‌کند. لوبک در سال ۱۱۴۳ تأسیس شده و به خاطر کلیساهای گوتیک و عمارت‌های تجاری خود مشهور است. مقامات شهر دوست دارند که برای قرن‌های آینده از آن لذت ببرند و این به معنای مواجهه با اثرات تغییرات آب و هوایی است.

کاترینا ووگل، هماهنگ‌کننده میراث جهانی شهر لوبک، به یورونیوز گفت که اکنون در حال ارزیابی خطرات و نحوه مدیریت آنها هستند. او می‌گوید که این به معنای در نظر گرفتن اثرات سیل نه‌تنها با افزایش سطح دریاها، بلکه بارش باران شدید و خشکسالی شدید است. این گزارش چند هفته قبل از وقوع سیل مخرب در آلمان آماده شده است که عامل ویرانی در شهرهای آلمان، هلند، بلژیک و لوکزامبورگ بود. این پدیده نشان‌دهنده قدرت تخریبی بلایای طبیعی است که می‌تواند برای هر شهر تاریخی اتفاق بیفتد.

طبق این ترجمه تجارت‌نیوز، سیل مشکل جدیدی در لوبک نیست، اما در حال افزایش است. پروفسور آرن آرنس، متخصص مهندسی ساحل در دانشگاه روستوک اکنون در حال کار بر روی یک پروژه تحقیقاتی است تا بر اساس سناریوهای اقلیمی و سوابق تاریخی شهر در مورد خطرات آینده مشاوره دهد. او از طوفان معروف سال ۱۸۷۲ یادکرد که جان بسیاری را در امتداد سواحل بالتیک گرفت. او توضیح داد: «اگر تصور کنیم که سطح دریا در ۱۰۰ سال آینده حدود یک متر، شاید حتی ۱/۵ متر بالا ‌رود، به این معنی است که در اینجا به بالاترین سطح ممکن آب خواهیم رسید».

طبیعتاً مهم است که از شهر محافظت شود و در عین حال با میراث جهانی مسئولانه رفتار شود.

آرن می‌گوید که شهر به دلیل ماهیت فشرده چیدمان به‌طور کلی انعطاف‌ناپذیر است. او فکر می‌کند تنها کاری که می‌توانند در آنجا انجام دهند این است که «از ورود آب زیاد به تراو جلوگیری شود» یا افزودن یک عنصر محافظ مانند دیوار ضدسیل می‌تواند گزینه مناسبی باشد. هیچ یک از این گزینه‌ها ارزان نیستند و موانع سیل در شهر جذابیت تاریخی آن را از بین می‌برد و وضعیت یونسکو را در معرض خطر قرار می‌دهد. همچنین ساکنین این مناطق نگرانی‌هایی در مورد بالا آمدن آب در چند سال آینده را دارند و خود را درقبال آن مسئول می‌دانند.

مهمترین اخبار اقتصاد سبز را در صفحه اختصاصی اقتصاد سبز تجارت‌نیوز بخوانید.

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی