محدودیتهای اینترنت در چند وقت اخیر مشکلات و خسارتهای کلانی را به بار آورده است، حالا رئیس کمیسیون اقتصاد دیجیتال مجلس در نامهای به رئیس جمهوری گفته است که مطابق اصل 79 قانون اساسی محدودیت اینترنت تنها تا 30 روز مجاز است!
وزرای عضو کارگروه ویژه اقتصاد دیجیتال آییننامه حمایت از فریلنسرها فعال در حوزه اقتصاد دیجیتال را تصویب و این تصویبنامه اول آذر به تایید ریاست جمهوری رسید.
مواد آییننامه جدید دانشجویی که بهتازگی به تمامی دانشگاهها ابلاغ شده، مشابه مواد طرح ساماندهی پیامرسانهاست. طرحی که ریشه طرح صیانت یا همان محدودسازی اینترنت است!
بنابراعلام یکی از اعضای کمیسیون مشترک صیانت از فضای مجازی، جلسات تکمیلی طرح صیانت با هدف ارتقای پیام رسانهای داخلی از هفته آینده از سر گرفته میشود. این اتفاق در شرایطی است که پلتفرمهای داخلی هم وضعیت چندان مناسبی ندارند.
به نظر میرسد مسئولان تصمیم گرفتند با اجرای اینترنت طبقاتی، سطوح دسترسی مختلفی به هر یک از کاربران اینترنت بدهند. ماجرای اینترنت طبقاتی از کجا آغاز شد و میزان دسترسی هر کدام از افراد به اینترنت طبقاتی چگونه است؟
اخبار مربوط به مصوبات شورای عالی فضای مجازی، تجربه کاربران و تحلیل کارشناسان از وضعیت کنونی اینترنت کشور نشان میدهد بخشی از طرح صیانت تصویب شده، بخشی بدون تصویب در حال اجرا است و بخشهای دیگری نیز فعلاً وضعیت مشخصی ندارند.
روز گذشته ایلان ماسک، مدیر کمپانی اسپیسایکس، اعلام کرد که آماده است تا در صورت مستثنی شدن از تحریمهای ایران، اینترنت ماهوارهای استارلینک را در اختیار مردم ایران قرار دهد. اما آیا ورود اینترنت استارلینک به ایران به همین سادگی است؟
اعضای هیات مدیره سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران نسبت به تصویب و اجرای بیسروصدای طرح صیانت و همچنین راهاندازی گشت ارشاد در اکوسیستم استارتآپی ایران هشدار دادند.
شورای عالی فضای مجازی، قصد دارد که طرح صیانت را به هر روشی که امکان دارد به مرحله اجرا نزدیک کند. به همین دلیل تعدادی از مادههای مهم و اصلی این طرح، تصویب و ابلاغ شد.
بیش از ۹ میلیون ایرانی به واسطه اینستاگرام کسب درآمد میکنند؛ تصویب و اجرای طرح صیانت به هر شکل میتواند صدمات جبران ناپذیری به ایشان و بخش بزرگی از اقتصاد دیجیتال کشور در سطح خرد و کلان وارد کند.
شورای عالی فضای مجازی به ریاست رئیس جمهوری بخش مهمی از طرح صیانت را تصویب و به قوانین خود اضافه کرد. با وجود این، کارشناسان این اقدام را خلاف قانون اساسی ایران میدانند.
اختلالات و محدودیتها در فضای مجازی این روزها به یکی از دغدغههای اساسی مردم تبدیل شده است؛ عملکرد دولت نیز در این حوزه زیر ذره بین کارشناسان قرار دارد. آنچه مسلم است تجربه استفاده از این فضا برای کاربران با توجه به مشکلات موجود رضایتبخش نیست.