موضوعات داغ: # وام بازنشستگان # ترافیک # ترافیک # نه به تصادف # گرافیک # نه به تصادف # نه به تصادف # رمزارز
گفتگو با نرگس شایق، مدیر یک استارتاپ فروش آنلاین صنایع دستی:

استارتاپ‌هایی که با صادرات جان می‌گیرند

نرگس شایق
استارتاپ‌هایی در حال رشد هستند که تبدیل به صادرکننده محصول شده‌اند اما مدیران همین استارتاپ‌ها از افت ارزش ریال در برابر دلار خوشحال نیستند، در حالی که همین وضعیت به رشدشان درست در زمانی که دیگر استارتاپ‌ها با تنگنا مواجه‌اند، کمک کرده است.

به گزارش تجارت‌نیوز، از جمله آنها یک استارتاپ فروش آنلاین محصولات صنایع دستی این روزها با بازار برزگ خارجی‌اش سرپاست.

نرگس شایق، مدیر استارتاپ «آرانیک» می‌گوید که تاثیرات منفی اقتصادی بر کارشان تاثیرگذار نیست، چون آنها هم این روزها بیشتر سعی می‌کنند محصولاتشان را به کشورهای دیگر صادر کنند.

او به «تجارت‌نیوز» می‌گوید: در این وضعیت بیش از همه استارتاپ‌هایی که کارشان واردات است و مواد اولیه یا تجهیزات از خارج وارد می‌کنند، دچار مشکل شده‌اند اما ما با مشکل مواجه نشدیم، چرا که سطح صادراتمان با پایین آمدن ارزش ریال در سال گذشته بیشتر هم شد که البته این اتفاق خوبی در کل برای اقتصادمان نیست.

آنها سال 93 این شرکت را ثبت کردند و به تدریج در طول کار به این نتیجه رسیدند که به صادرکننده محصولات صنایع دستی تبدیل شوند. او ادامه می‌دهد:« ما وقتی در جلسات جذب سرمایه‌گذار کارمان را ارائه دادیم همه سرمایه‌گذاران توجه‌شان به این نکته جلب شد که ما بازار خارجی داریم.»

او درباره مشکلاتی که در مسیر نقل و انتقال پول و کالا به خارج از کشور دارند، می‌گوید: مشکل ریجیستر شدن اپ‌های ایرانی در اپ استور شاید زیاد ما را درگیر نکرد اما ما نمی‌توانیم درگاه بانک خارجی روی سایتمان داشته باشیم، تبادل ارز برای ما خیلی دشوار است و برای کارهایی که به فروش می‌رود با مشکل انتقال پول مواجه هستیم و خیلی مواقع مشکل ارسال هم داریم.

شایق می‌گوید: ایرانی‌هایی که مقیم خارج هستند بخش بزرگی از مشتریان‌نشان را تشکیل می‌دهند. او ادامه می‌دهد: آنها حساب بانک ایرانی دارند و می‌توانند برای ما ریال انتقال دهند و معمولا کسانی هستند که خودشان از ما خریداری می‌کنند و روی پلت فروم‌ها و فروشگاه‌های‌ خود در خارج از ایران می‌فروشند و به ما ریال تحویل می‌دهند.

او ادامه می‌دهد: اما برای نقل و انتقال پول با مشتریان خارجی مجبور شدیم در کشور سریلانکا از حساب ارزی یک فرد قابل اعتماد استفاده ‌کنیم اما هیچ کدام از اینها راه حل اصولی نیست، مثلا ممکن است برای این شخص مشکلی پیش بیاید یا دیر پول به دست ما برسد. در حال حاضر استارتاپ‌هایی هستند که برای تبادل مالی به ما کمک می‌کنند اما همین روش هم چون هزینه‌بر است مسلما کارمزد انتقال پول ما زیاد می‌شود و ما ترجیح می‌دهیم این کار را نکنیم.

او به راه‌حل‌هایی مثل استفاده از ارز مجازی موسوم به بیت کوین اشاره می‌کند و می‌گوید تلاش می‌کنیم در صورت امکان با این روش کار کنیم.

نرگس شایق فوق لیسانس صنایع دستی است و وقتی از دانشگاه فارغ‌التحصیل شد به فرهنگستان هنر رفت و در معاونت پژوهشی آنجا مشغول به کار شد.

او درباره شکل‌گیری استارتاپ‍‌‌شان توضیح می‌دهد: بخشی از کار من کار پژوهشی درباره صنایعی دستی در حال انقراض در ایران بود. در حاشیه این کار من و همسرم شروع کردیم به سفر کردن و هر ماه به یک نقطه از ایران سفر می‌کردیم تا اینکه بانک اطلاعاتی جمع‌آوری می‌کردیم. این سفرهای ماهانه سه سال طول کشید و دست آخر به این نتیجه رسیدیم درحالی که یک سری صنایع دستی در ایران در حال نابودی است ما می‌توانیم یک کار اقتصادی راه بیندازیم که از این صنایع حمایت کنیم.

شایق ادامه می‌دهد: این هم برای ایجاد درآمد برای خودمان بابت آن سه سال کار تحقیقاتی بود که انجام دادیم و هم بتوانیم گردش مالی ایجاد کنیم برای کسانی که نمی‌توانند محصولاتشان را بفروشند و درست به همین دلیل هم است که در حال نابودی هستند.

به گفته او، با توسعه تدریجی این کار آنها در نهایت امسال موفق به جذب سرمایه‌گذار شدند.

او با تاکید بر اینکه دنیای الکترونیکی بسیار توانسته به رشد این استارتاپ کمک کند، تصریح می‌کند: بازار داخلی ما چندین بخش است که بیشتر از همه ادارات سازمانی است که ما هدایایشان را تامین می‌کنیم. بخش دیگر از شبکه‌های اجتماعی و بخش دیگر شرکت‌هایی هستند که کالاهایشان را از ما تامین می‌کنند.

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی