موضوعات داغ: # مذاکره # آمریکا # ایران و آمریکا # قیمت خودرو # ترامپ # قیمت طلا # بازار سوخت # دولت چهاردهم
فرید لطفی، مدیر استارتاپ «هوم» در گفتگو با تجارت‌نیوز:

فرصت افزایش قیمت دلار برای استارتاپ‌ها / اکوسیستم استارتاپی در ایران بسیار کوچک است

فرید لطفی می‌گوید: تعداد سرمایه‌گذاران به نسبت دیگر کشورها در ایران کم است و همین اندک سرمایه‌ها نیز به دست مدیرانی می چرخد که زورشان به استارتاپ‌ها می‌چربد و سود بالایی را در قبال سرمایه‌ای که وسط می‌گذارند، طلب می‌کنند.

به گزارش تجارت‌نیوز، دست و پنجه نرم کردن استارتاپ‌های ایرانی با مشکلاتی که حالا شرایط تحریم و افزایش روزانه نرخ دلار به آن افزوده شده رمق چندانی برای رشد و تولد ستاره‌های جدید باقی نگذاشته است.

اینروزها یکی از راه‌های بقای استاراتاپ‌ها صادرات محصول است اما برای جای گرفتن در بازارهای منطقه نیاز به جنگیدن با رقبای خارجی است که کیفیت بالاتری را هم می‌طلبد.

گروه استارتاپ «هوم» سعی کرده‌اند مفهوم کلید مجازی را توسعه دهند. آنها اخیرا در یک رویداد جذب سرمایه توانسته‌اند نظر داوران را جلب و مقام دوم بهترین استارتاپ را کسب کنند.

فرید لطفی، مدیر استارتاپ «هوم» در گفتگویی با «تجارت‌نیوز» می‌گوید که تعداد سرمایه‌گذاران به نسبت دیگر کشورها در ایران کم است و همین اندک سرمایه‌ها نیز به دست مدیرانی می چرخد که زورشان به استارتاپ‌ها می‌چربد و سود بالایی را در قبال سرمایه‌ای که وسط می گذارند، طلب می‌کنند.

استارتاپ «هوم» به دنبال این است که کلید را به یک مفهوم مجازی روی گوشی‌های هوشمند تبدیل کند. آنها در حال حاضر روی فقل هوشمند پارکینگ تمرکز کرده‌اند.

250

او در این باره می‌گوید: هدف این است که کاری کنیم تا کاربران دسته کلیدشان را کاملا کنار بگذارند و روی گوشی موبایلمان داشته باشند. وقتی این کلیدها روی گوشی موبایل هستند دیگر کپی نمی‌شوند و همیشه می‌دانیم کدام کلید دست کیست، چه زمانی و چه کسی از آن استفاده می‌کند و دیگر لازم نیست کلید با خودمان حمل کنیم.

او درباره چالش استارت این ایده توضیح می‌دهد: برای شروع توسعه این ایده، جذب سرمایه یکی از اصلی‌ترین چالش‌ها بود و برای هر دوره‌ای که توانستیم جذب سرمایه داشته باشیم به سختی تلاش کردیم که خوشبختانه در حال حاضر از این مرحله عبور کردیم. بعد از آن تامین قطعه چالش مهم ماست و از زمانی که قیمت دلار رشد صعودی داشت باعث شد قیمت تمام شده ما نیز تغییر کند که با آنچه برنامه‌ریزی کرده بودیم، فاصله داشت.

لطفی تاکید می‌کند: برای ما تامین قطعه یکی از اصلی‌ترین چالش‌هاست چرا که مثلا آنتن برای تجهیزات این نوع کلید نمی‌تواند از گمرک رد شود و برای ما خیلی اذیت کننده بود. البته فعلا با یک سری از ارتباطات این مشکل به طور موقت حل شده است. مثلا اگر شرکت دانش بنیان باشد می‌توان آنتن موردنیاز را وارد کرد یا به کمک یک سری از شرکا این مشکلات را فعلا حل کرده‌ایم. مثلا برخی شرکت‌ها همراه با بار خودشان بار ما را هم می‌آورند.

او ادامه می‌دهد: ما هنوز اول راه هستیم ولی فکر می کنیم تا آخر سال آینده بتوانیم لیدر محصول درب هوشمند پارکینگ در کل بازار شویم و در دو سه سال آینده با یک هویت جهانی شناخته شویم. این امید را داریم که با محصولات جدیدتر در شاخه هوم سکیورتی پیشروی خوبی خواهیم کرد.

او درباره اینکه آنها چطور مشکلاتی را که گریبانگیر همه استارتاپ‌هاست از پیش رو بر می‌دارند، می‌گوید: در حال حاضر چون ریال ارزش پایین‌تری نسبت به دلار دارد ما می‌توانیم در صادرات رشد کنیم و ما هم قصد داریم از این فرصت استفاده ‌کنیم و به کشورهای همسایه مثل عراق جنس بفروشیم و البته این شانس را داریم که به نسبت دیگر رقبای بازار عراق با قیمت پایین‌تر جنس‌مان را عرضه کنیم.

لطیفی ادامه می‌دهد: از این سو هم هزینه‌های سربار پایین‌تری مثل نیروی انسانی پایین‌تر و هزینه‌های تولید محتوا و بازاریابی داریم. این مساله خودش یک فرصت حساب می‌شود. من فکر می‌کنم فعالیت در بیرون از مرزهای ایران چالش کمتری به نسبت ماندن دارد چرا که ماندن در ایران و مقابله با قیمت دلار شما را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

او درباره چالش اصلی استارتاپ‌ها در ایران می‌گوید: متاسفانه اکوسیستم استارتاپی در ایران بسیار کوچک است و کارآفرینی سریالی وجود ندارد، به این مفهوم که یک نفر که دو خروجی موفق از یک استارتاپ داشته باشد به مرحله سوم و چهارم برسد. VC ها به نسبت اکوسیستم دیگر کشورها خیلی کم هستند و رقم سرمایه‌گذاری بسیار پایین است و درصدی که می‌گیرند در ازای پولی که می‌دهند، اصلا قابل مقایسه با دیگر کشورهای دنیا نیست.

او ادامه می‌دهد: اینها چالش‌هایی است که وجود دارد و نشان می‌دهد زور سرمایه‌گذار در ایران بیشتر است. از این سو هم تیم‌ها خیلی قوی نیستند و تیم‌های خارجی را بنچ مارک نمی‌کنند. در بحث ارائه هم خیلی خوب عمل نمی‌کنند و البته همه این موارد به دلیل نبود اکوسیستم است. احتمالا تا پنج سال دیگر افرادی که الان فعال هستند با تجربه‌های زیادی که دارند بزرگ و شناخته‌تر خواهند شد.

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی