کد مطلب: ۶۷۲۰۴۷

صیانت خاموش اینترنت کلید می‌خورد؟

صیانت خاموش اینترنت کلید می‌خورد؟

به جای دغدغه گسترش اینترنت و ایجاد جریان اطلاعاتی گسترده این روزها نگران این هستیم که آیا اینترنت در آینده چگونه و به چه شکل به دستمان می‌رسد؟

به گزارش تجارت‌نیوز ، مدتی از مطرح کردن طرح صیانت در مجلس می‌گذرد. طرحی که تاکنون مخالفان وموافقان خود را داشته و موضوع اصلی بسیاری از جمع‌های کارشناسی و غیر‌تخصصی در محافل حقیقی و مجازی بوده است.

صیانت از دنیای مجازی موجبات نگرانی‌ مردم عادی و کسب‌وکارهای خرد و کلان را فراهم کرده است. گمان می‌رود این طرح موجب اختلال در جریان آزاد اطلاعات شود.

اما انگار مطرح‌کنندگان این طرح عزم جدی برای اعمال محدودیت‌های ارتباطی بر بستر اینترنت دارند. شاهد این ادعا نیز کاهش مداوم کیفیت و سرعت اینترنت در روزهای اخیر و حتی اختلال و قطعی گسترده سرویس‌های فیلترشکن است. تجربه‌ای که اخیرا اعتراض کاربران را در پی داشته است.

گزارشی از اختلال در وی‌پی‌ان‌ها را در لینک زیر بخوانید.

دنیای‌اقتصاد نوشت، هر چند اختلال در دسترسی به اینترنت و کندی آن اتفاق جدیدی نیست و تقریبا اغلب کاربران ایرانی آن را تجربه کرده‌اند، اما شاید همزمانی آن با هک برخی سرویس‌های دولتی کمی معنادار باشد.

داستان دو مورد از اختلال‌های اخیر را در لینک‌های زیر مطالعه کنید.

عیسی زارع‌پور دوشنبه شب در یک گفتگوی تلویزیونی تاکید کرد که کیفیت اینترنت در یک سال گذشته کاهش پیدا نکرده و دولت سیزدهم به دنبال ارتقای کیفیت اینترنت به کمک شاهراه‌های جدید فیبر نوری است.

گفتگوی وزیر ارتباطات را در لینک زیر بخوانید.

در حال حاضر همچنان دسترسی به بسیاری از فیلترشکن‌ها امکان‌پذیر نیست، بعضی از وب‌سایت‌هایی که فیلتر نبوده‌اند، حالا در دسترس نیستند و در مقابل دسترسی به بعضی سرویس‌هایی که فیلتر شده بودند، امکان‌پذیر است.

با این حال اما معاون امور پستی، ارتباطی و فناوری اطلاعات سازمان تنظیم مقررات اعلام کرده که وضعیت کیفیت شبکه اپراتورها بهبود پیدا کرده است.

کابوس اینترنت طبقاتی

در شرایطی که کاربران همچنان به تداوم اختلالات و افت کیفیت اینترنت معترض هستند، وزیر ارتباطات از تخصصی کردن یا به عبارتی طبقه‌بندی اینترنت خبر داده است.

عیسی زارع‌پور در گفتگوی تلویزیونی خود تاکید کرد که تصمیم درباره موجودیت فیلترینگ باید جمعی گرفته شود و حتی گفت که اگر در گذشته در موقعیت تصمیم‌گیری قرار داشت حتما تصمیمات دیگری می‌گرفت.

با این حال وزیر ارتباطات از اعمال قانون بر فضای مجازی دفاع کرد و گفت: «مسیر تصویب این طرح دچار وقفه شده و می‌خواهم این اطمینان را به مردم بدهم که هیچ‌کسی در بین تصمیم‌گیران، تصمیم‌سازان و مدیران جمهوری اسلامی ایران به دنبال قطعی اینترنت نیست.

اما فضای مجازی نیاز به قانون دارد؛ زیست بسیاری از حوزه‌ها به فضای مجازی آمده است و ما نمی‌توانیم در جایی که نیاز مردم را برطرف می‌کند، خریدوفروش مردم روی آن انجام می‌شود یا آموزش از طریق آن انجام می‌گیرد، یک فضای بی‌قاعده داشته باشیم.»

وزیر ارتباطات تاکید کرد که اینترنت کودک هیچ ارتباطی با طرح صیانت نداشته و همزمان به این موضوع اشاره کرد که ارائه اینترنت مخصوص کودکان به نوعی تخصصی کردن اینترنت است.

زارع‌پور ایده ارائه اینترنت تخصصی را از برنامه‌های آینده وزارتخانه متبوعش دانست و گفت: «در آینده نزدیک به دنبال این هستیم که برخی از سکوهای فیلترشده را برای بعضی از اقشار خاص که به این سکوها احتیاج دارند، با هماهنگی دستگاه‌های مختلف در اختیارشان بگذاریم. ما می‌خواهیم گشایشی داشته باشیم تا یک سری پلتفرم‌های فیلتر شده برای گروه‌هایی مانند اساتید و خبرنگاران در دسترس باشد.»

طبقه‌بندی دسترسی به اینترنت که به گفته وزیر ارتباطات از اینترنت کودکان و نوجوانان آغاز شده و قرار است در آینده به شکلی گسترده در جامعه اعمال شود، می‌تواند نگرانی‌های جدی از اعمال محدودیت‌های بیشتر، نقض حریم خصوصی و نظارت بر نوع محتوای مورد استفاده کاربران را به دنبال داشته باشد.

چنین اتفاقی هر چند به عقیده وزیر ارتباطات هیچ قرابتی با طرح صیانت ندارد، اما اقدامی هم‌سو و هم‌راستا با گمانه‌زنی‌هایی است که درباره اعمال محدودیت اینترنت وجود دارند.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.