کد مطلب: ۵۲۷۲۹۹

یک کارشناس در تحلیلی پاسخ می‌دهد:

ارز دیجیتال بخریم یا نخریم؟

ارز دیجیتال بخریم یا نخریم؟

ارز دیجیتال بخریم یا نخریم؟ شاید این سوال خیلی از کسانی باشد که این روزها به دنبال سرمایه‌گذاری در این بازار باشند. پیش از اقدام برای این کار، با خواندن این تحلیل از مزیت‌ها و البته خطرات این کار آگاه شوید.

به گزارش تجارت‌نیوز ، بازار ارزهای دیجیتال با وجود داشتن مزیت‌های متعدد که مورد علاقه سرمایه‌گذاران قرار گرفته‌اند، ریسک‌هایی نیز دارند. برای هر سرمایه‌گذاری نیاز است که پیش از سرمایه‌گذاری علاوه بر مزیت‌ها، با ریسک کار خود نیز آشنا شود.

گروه مدیریت سرمایه فاینوست در پاسخ به این سوال که سرمایه‌گذاری در ارزهای دیجیتال چه خطراتی دارد توصیه‌های کاربردی را بیان کرده است.

علیرضا ایراندوست، از کارشناسان این گروه و تحلیلگر بازارهای مالی در این تحلیل که برای تجارت‌نیوز نوشته، توضیح داده است: بازار رمز ارزها، یک بازار نوپا در بازارهای مالی است که حدود ۱۲ سال از ظهور آن می‌گذرد اما در سالی که گذشت و با رکود سایر بازارهای مالی به ویژه بازار سرمایه، با اقبال زیادی در کشور ما مواجه شده است.

همانطور که همه بازارهای مالی تحت تاثیر ریسک قرار دارند، بازار رمز ارزها نیز از این قاعده مستثنی نیست و با انواع و اقسام ریسک‌های سیستماتیک و غیرسیستمانیک رو به رو است، با این تفاوت که بنا به دلایلی از جمله نوظهور بودن آن، این ریسک‌ها با شدت بیشتری بر این بازار وارد می‌شود.

در ادامه این تحلیل به تعدادی از مهمترین ریسک‌های این بازار اشاره شده است:

نوپا و نوظهور بودن این بازار:

این بازار یک بازار نوظهور است و به همین علت هنوز تمام جنبه‌های آن برای ما آشکار نشده، چون بازارهای مالی طی شرایط مختلف اقتصادی عملکردهای متفاوتی دارند و این بازار هنوز تحت تاثیر انواع و اقسام شرایط و چالش‌ها و بحران‌ها قرار نگرفته و نمی‌توان به صورت تمام و کمال آن را از همه مناظر بررسی کرد و عملکرد آن را سنجید.

پس می‌توان ادعا کرد که این بازار تا حدودی برای ما ناشناخته است و هر بازار ناشناخته‌ای،دارای ریسک فراوانی است.

دولت‌ها،بانک‌ها و فدرال رزرو:

مهمترین ویژگی‌ ارزهای رمزنگاری شده غیرمتمرکزبودن،عدم کنترل آنها توسط یک دولت خاص و ناشناس بودن مالکان آن است.

با رشد بازار رمز ارزها، دولت‌ها و بانک‌ها نگران به خطر افتادن قدرت و منافع خود شدند و سیاست‌هایی برای کاهش رشد و بزرگتر شدن این بازار را در پیش گرفتند.

بانک‌های مرکزی نماد اصلی سلطه و حاکمیت دولت‌ها بر گردش مالی هر کشور هستند و چون بر رمزارزها نظارتی وجود ندارد، این حاکمیت و سلطه در خطر می‌افتد، تاجایی که حتی بعضی از دولت‌ها و بانک‌ها سعی کردند با اقداماتی مثل ممنوع کردن خرید و فروش رمزارزها به مقابله با آنها بپردازند. در واقع این که رمزارزها در تضاد با منافع حاکمیت و دولت‌ها هستند، با ریسک بالایی مواجه شده‌اند.

ریسک نکول:

ریسک نکول یعنی«ناتوان بودن یا خودداری کردن یک طرف معامله در پرداخت وجه حواله،برات یا امثال آن» یا به زبان ساده یعنی نقد نشدن این دارایی‌ها و با توجه به این که نهاد ثالث و پشتوانه محکمی در رمز ارزها وجود ندارد و علاوه بر آن، شرایط خاص کشور ما، ریسک نکول بر این بازار وارد است.

نوسانات بالا:

به علت این که بسیاری از رمز ارزها از ارزش ذاتی برخوردار نیستند و قیمت آنها فقط به علت عرضه و تقاضا تعیین می‌شود، این بازار نسبت به سایر بازارهای مالی از نوسانات بسیار بیشتری برخوردار است.

به گزارش تجارت‌نیوز، این تحلیلگر در ادامه نوشته است: عامل دیگر، قابلیت معامله در کل شبانه‌روز است و این نیز باعث می‌شود که در کوتاه‌مدت سهم نوسان زیادی داشته باشد و این نوسان بالا سبب شده که رمز ارزها نتوانند به خوبی نقش پول را بازی کنند و ریسک این بازار افزایش یافته بیابد.

صرافی‌ها:

با توجه به جهانی بودن این بازار و شرایط خاص کشور ما، سرمایه‌گذاران و معامله‌گران ایرانی، با شرایط متفاوتی نسبت به سایر سرمایه‌گذاران مواجه هستند. ممکن است که حساب بین‌المللی سرمایه‌گذاران ایرانی به علت وجود تحریم‌ها مسدود شود. این اتفاق در گذشته رخ داده و تکرار دوباره این موضوع محتمل است که همین موضوع باعث می‌شود ریسک سرمایه‌گذاری در این بازار به شدت بالا برود. صرافی‌های متمرکز به مراتب از صرافی‌های غیرمتمرکز با خطرات بیشتری از جمله هک شدن، روبه‌رو هستند.

ولت یا کیف پول:

یکی دیگر از مسائلی که معامله‌گران و سرمایه‌گذاران بازار رمزارزها با آن مواجه‌اند، اطلاعات مربوط به کیف پول است. اگر کسی رمز کیف پول خود را فراموش کند، دیگر به هیچ وجه امکان دسترسی به آن را ندارد و این موضوع بخشی از مشکلات در این رابطه است. موضوع بعدی در این رابطه، امکان هک شدن کیف پول توسط هکرها است که خطرات بسیاری را بر سرمایه افراد وارد میکند. هک شدن، کلاهبرداری، طرحهای پانزی و دزدی، کلیدواژه‌هایی هستند که از زمان اختراع بیت‌کوین همواره وجود داشته‌اند و با هر کلاهبرداری، ارزش بازار رمزارزها هرچند موقت کاهش می‌یابد.

رشد بیش از حد:

همانطور که شاهد بودیم بازار رمز ارزها در سالی که گذشت رشد بسیار زیادی را تجربه کرد و هیچ بازاری مسلما نمی‌تواند همیشه روند رو به رشد خود را حفظ کند و بازار‌ها هرکدام یک چرخه رشد و اصلاح را دارا هستند و در حال حاضر و با توجه به این موضوع، سرمایه‌گذاری در این بازار با ریسک رو به رو است.

جمع بندی:

با توجه به مطالب ذکر شده و سایر عوامل دیگر، می‌توان ادعا کرد که این بازار ماهیت پرریسکی را داراست . اخیرا شاهد آن هستیم که اکثر قریب به اتقاق سرمایه‌گذاران این بازار راجع به بازدهی بالای این بازار صحبت می‌کنند اما از آنجا که بازدهی و ریسک رابطه مستقیمی با یکدیگر دارند، این بازدهی بالا باعث می‌شود که سرمایه ما با ریسک زیادی مواجه شود. ورود به این بازار و سرمایه‌گذاری در آن نیازمند دانش، مطالعه و تخصص است و به هیچ عنوان نباید بدون تخصص و تجربه کافی وارد این بازار شد. چون این بازار نوسانات بالایی دارد و به مانند بازار سرمایه، با محدودیت دامنه نوسان رو به رو نیست، به راحتی می‌تواند ضررهای بزرگی به سرمایه شما وارد کند.

برای مطالعه بیشتر در این مورد می‌توانید به صفحه استارتاپ مراجعه کنید.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

  • ناشناس

    ارز دیجیتال نخرید از ما گفتن. مثل پدیده خواهد شد. این سری خارجی ها خواهند برد.

  • ناشناس

    بخرید پول شما خواهد رفت،

  • ناشناس

    در اینکه بازار بورس ایران داغونه شکی نیست ولی طبق تجربه بنده که سال ۹۸ در بازار بیت کوین فعالیت داشتم کم وبیش خطراتشو قبول دارم،
    اونموقع هر بیت کوین بین ۱۲۰۰۰دلار تا ۱۰۰۰۰دلار نوسان داشت ولی سقوطی چشمگیر روی ۳۸۰۰دلار پیدا کرد تقریبا یک سوم ۱/۳ شد وبخاطر نداشتن تجربه وپایان نقدینگی مجبور بترک اون با ضرر شدم (ناگفته نمونه عده ای از دوستان که تونستند مقاومت کنند از نظر نقدینگی و صبور بودند، بسود خوبی رسیدند )ولی پس از مدتی دوباره به عدد قبلش برگشت یعنی ۱۰تا۱۲هزار دلار و کارشناسان معتقد بودند سال ۲۰۲۱ به قیمت هر بیت ۲۰۰۰۰دلار خواهد رسید در صورتیکه خیلی فراتر از نظر اونها رفت و در سال ۹۹جهش چشمگیری به بالای ۵۰هزار دلار داشت وتا ۶۰هزار دلار بالا رفت ، از نظر امنیت فوق العاده عالی هستش و مثل فارکس تقریبا غیره قابل هک هستش (چون سال ۹۱فارکس فعالیت داشتم عرض میکنم )ونشنیده بودم کسی تونسته باشه هک کنه واینحرفا قبول ندارم ، همانطوری که اشاره کردند در صورت فراموش کردن رمز عبور ومشخصات کیف پولی حتئ خود شخص صاحب حساب هم نمیتونه داخل کیف پولی که داشته بره واز هیچ راهی به هیچ عنوان نمیتونه کیف پولشا برگردونه ومقداری زیادی کیف پولی هستند که نتونستند برگردونند ونزدیک ۳۰% میشه ، واسه دوستانی که از قبل خودشون استخراج بیت کوین دارند خوبه ولی الان بنظر بنده ورود بهش خطرناکه البته امکان رشد هنوز داره ولی الان خیلی ریسکش بالاست
    خوبیش اینه کسی دستکاریش نمیکنه وهمه نوسانات داخلش بصورت طبیعی هست بدونه دستکاری و دستوری بودن و صعود یا حتئ زمان سقوطش طبق اتفاقات پیرامونش رخ میده ،دقیقا برعکس بورس خودمون که کاملا غیره طبیعی و دستوری جلو میره ونسبت به اتفاقات پیرامونش هیچ واکنشی نشون نمیده واین نشونه دستوری بودنه اونه
    اگه قصد دارید وارد ارز دیجیتال بشید خیلی مراقب باشید وبا مشورت وعلم جلو برید و کل سرمایتونا درگیر نکنید وبصورت پلکانی وارد بشید و با احتیاط ،دیگه سفارش نکنما مراقب سرمایتون باشید

    • ناشناس

      من میتونم ایدی تلگرام شمارو داشته باشم اخه من میخوام وارد ارز بشم اما میترسم بخرم یا نه واقعیتش

  • کریپتو کارنسی

    کلا فقط منفی گفتی مثل اینکه طرف دولتی، آینده مشخص میکنه که ارز دیجیتال با بازار مالی و بانکرها چ میکنه هرکی از این بازار عقب بمون فقط افسوس میخوره

  • ناشناس

    ده میلیون بیت تورنت خریدم شده پنجاه ملیون کجا این پول رو میشه تو یک ماه تو بورس ایران در آورد بورس ایران هم پنجاه میلیون مارو کرده هجده میلیون چرا چرت میگین ملت رو میترسونین تا به این بازار نیان بی وجدان‌های فاسد

  • سعید

    البته دوستان به نظر من بدم نگفت .اینها ریسکهای این بازاره . میشه با علم و اگاهی از این ریسکهای نام برده / و با دانش تحلیل در این بازار فعالیت داشت . جمله جالبی که این مقاله داشت . این بود . همه بازارها یک چرخه ی رشد و اصلاح داره . اگر بخوای در هر بازاری معامله کنی باید اینقدر دانش داشته باشی که رشد و اصلاح رو درست و به موقع تشخیص بدهی . منم تو بازار بورس ضرر کردم اما کسی رو مقصر نمی دونم . چون اگه دنبال مقصر باشم ایرادها و اشتباه کاریهای خودمو نمی تونم پیدا کنم .. خودم به خاطر این ضرر اولین متهم ردیف اول هستم . چرا . چون بدون اگاهی و دانش وارد بازار شدم. و نداشتن اگاهی باعث میشد به شایعات گوش کنم و اعتماد کنم به حرفهایی که نمی دونستم که درستن یا غلط.. صادقانه بگم مثل بچه ای کوچیک بودم که گذاشته بودنش وسط یه جشن تولدخیلی شلوغ / اون بچه همه چی رو می بینه شادی میکنه دست میزنه . ولی واقعا نمیدونه شادی چیه و چه خبره نمی دونه این همه زرق و برق چیه یا اون چیزهای قرمزو زردو ابی که به سقف چسبیدن چی هستن و این ادما چیکار میکنن.واقعا تا این حد تو باغ نبودم . فقط اخ بدو بورس داره سودهای خوبی میده رو میشنیدم. می گفتن تکنیکال میگفتم چی تکنیکال دیگه چیه
    . اما باید بگم الانم که این کامنتو میزارم نمیدونم ولی روزی چند ساعت وقت میزارم که بفهمم چه جوری میشه تو این بازار پولمو مدیریت کنم و وسود ببرم و از معاملاتم لذت ببرم . اگر میخواهیم کاری را درست انجام بدهیم حالا هر کاری / لازمه در موردش دانش لازم رو کسب کنیم .روی صحبتم با دوستانی هست که تازه بورس رو برای سرمایه گذاری انتخاب کردن هستش . اول شنا یاد بگیر و بعد / از شنا کردن لذت ببر . نه اینکه بپری تو اب بعد تا مرز خفه شدن بری تازه اگه شانس بیاری نجاتت بدهند به نتیجه برسی که باید اول می رسیدی . .پر سود باشید .

  • ناشناس

    خدا لعنت کنه کسی رو که ارز دیجیتال رو به من معرفی کرد بعد از سه ماه خرید و فروش 10درصد هم سود نکردم خیلی پول بی برکتی داره اگه پهن بخرید سودش از ارز دیجیتال بیشتره بخدا قسم راست میگم

    • ناشناس

      دروغ نگو. اگه راست میگی بگو کدوم ارز رو خریدی که تو سه ماه هیچ سودی بهت نداد تو همین یه ماه همه ارزهای بالای جدول از دو تا ده برابر سود دادن چرا داری دروغ میگی

  • ناشناس

    کاملا صحیح اصلا ارز دیجیتال خیلی خطرناکه یهو دیدی کل سرمایت رفت به همین خاطر توی بورس سرمایه گذاری کردم خیالم هم راحته به هیچ وجه فکر نکنید این مطالب کذب اینجا قرار داده شده که مردم زود باور بخونن و برن تو بورس سرمایه گذاری کنن که سرمایشون دود بشه بره هوا اصلا!این سایتای دولتی خیلی به فکر مردم و سرمایه هاشون هستن خیلی!

  • میثم

    من طی 50 روز نزدیک 370 درصد سود کردم، تا الان که راضی بودم و به دوستامم توصیه کردم بجای بورس و طلا اینجا سرمایه گذاری کنن

    • ناشناس

      چه ارزی خریدی

    • فافا

      تبریک

    • حسین

      چاخان میکنه در حد لالیگا !!!!

    • ناشناس

      سلام شما چه ارزی گرفتین

  • ناشناس

    سلام همانطوریکه مستحضرید در قدیم دادو ستد ها پایاپای یا کالا به کالا انجام میشده کم کم با سکه های طلا و نقره و …. سپس اسکناس چاپ شد و پشتوانه اسکناس در هر کشوری طلا ذخیره بانک مرکزی است کشورهایی که میزان باندازه کافی ذخیره ندارند هر سال پولشون بی ارزشتر میشهاین ارز دیجیتال هیچگونه پشتوانه ای نداره امکان داره موقتا رشد کنه ولی نهایتا سرمایتون هیچ میشه