به گزارش تجارتنیوز، فعالان بازار موبایل در ماههای گذشته در چند نوبت از کاهش ۱۵ تا ۲۰ درصدی قیمت انواع برندهای این محصول خبر دادند اما بسیاری از مصرفکنندگان کاهش قیمتها را محسوس نمیدانستند. به اعتقاد آنها قیمت موبایل در یک سال اخیر به حدی افزایش داشته که کاهش حتی یک میلیون تومانی آن هم تاثیر چندانی بر موضوع ندارد.
در هفته های اخیر، بازار با وجود نوساناتی،در بسیاری روزها روند افزایشی داشته و برخی فعالان این حوزه، دو موضوع قیمت دلار و کمبود کالاهای پرطرفدار را عامل این شرایط میدانند (دنیای اقتصاد).
رشد ۳۲ درصدی متوسط قیمت هر موبایل
در این میان، آرزو غنیون، معاون دفتر آمار و پردازش اطلاعات گمرکی گمرک ایران، چندی پیش با اننتشار یادداشتی، افزایش قیمت موبایل را نسبت به سال قبل تایید کرد.
بر اساس اطلاعات اعلامی او، متوسط ارزش هر دستگاه گوشی تلفن همراه وارداتی، طی ۱۰ ماهه سال جاری، حدود ۱۶۳ دلار بوده است؛ این یعنی رشدی ۳۲ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته. به عبارت دیگر تا پایان دی امسال، قیمت هر موبایل به طور متوسط بیش از یک سوم نسبت به سال ۹۸ افزایش داشته است.
غنیون، عدم ثبات نرخ دلار و به تبع آن عدم ثبات در قیمت انواع ارزهای خارجی را عامل اصلی وضعیت موجود دانسته بود.
البته افزایش قیمت در بازار موبایل، در ماههایی خود را بیشتر نشان داد و گاهی نیز بازار، روند نزولی به خود گرفت.
محبی: بازار کمبود ندارد
مهدی محبی، رئیس اتحادیه دستگاههای مخابراتی تهران هم در گفتگو با تجارتنیوز، یکی از دلایل اصلی تغییرات قیمت موبایل در سال جاری را نوسانات قیمت دلار میداند.
او البته با موضوع کمبود کالا در بازار چندان موافق نیست. محبی میگوید: تنها در آبان و آذر سال جاری، عدم تامین دلار لازم برای واردکنندگان، باعث کمبود کالا در بازار شد اما در دیگر ماههای سال، مشکلی از این نظر وجود نداشت. در همان بازه ۲ ماهه نیز کاهش تقاضا باعت شد مشکل چندانی در بازار وجود نداشته باشد.
بازار رقابتی شده است
این فعال صنفی، یکی از دلایل شرایط موجود را رقابتی شدن واردات موبایل میداند و میافزاید: اجرای طرح رجیستری، باعث افزایش تعداد شرکتهایی شده است که کار واردات موبایل را به صورت قانونی انجام میدهند؛ به گونهای که اگر زمانی برای مثال ۱۰ شرکت در این حوزه فعال بودند، اکنون تعداد آنها به حدود ۱۴۰ مورد رسیده است.
محبی میگوید: در واقع دیگر انحصاری در این حوزه وجود ندارد و در نتیجه بازار هم رقابتیتر شده است.
به گزارش تجارتنیوز، در سالی که رو به پایان است، شیوع کرونا و به تبع آن، آنلاین شدن بخشهای کسب و کاری و آموزشی، تقاضا برای دستگاههای هوشمند را افزایش داد. در مقابل اما، شرایط اقتصادی و افزایش قیمت موبایل، تهیه آن را برای بسیاری از اقشار، به معضلی بزرگ تبدیل کرد.
در نتیجه این شرایط، محرومیت دست کم سه و نیم میلیون دانشآموز از آموزش آنلاین، از جمله اخبار ناراحتکننده سال کرونایی ۹۹ بود.
آخرین اخبار و گزارشها در حوزه استارتاپ و فناوری اطلاعات را در صفحه اختصاصی استارتاپ تجارتنیوز دنبال کنید.
چرا موبایلی که در دبی فرضا 5میلیون تومن هست درایران بالای 8میلیون به فروش میرسد به نظر من همین طرح رجیستری باعث افزایش شدید قیمت موبایل شد پس نتیجه میگیریم که موبایل قاچاق به نفع مصرف کننده بود چون مجبور نبودیم بابت ورود قانونی کلی پول بدیم که معلوم نیست کجا خرج میشه
من مستآجرم با مادرشوهر پیرم بخاطر درس پسرم مجبور شدم قابلمه مسی مادرشوهرمو بفروشم دو میلیون دادم گوشی بقرآن این روا نیست خدا آه مارو ازتون بگیره
الهییییییی
الهیییییی
خب واقعا خیلی گرون شدن آیفون که اصن حرفشو نزنین که اصلا آرزوش تو دلمون موند مثلا مایی که ماهی فک کن ۶ میلیون تومن درآمد داریم اگه بخواییم یه آیفون ۱۲ پرو مکس بگیریم باید ۷ ماه پولمونو بدیم آخرین مدل آیفون خب الان فک کنم قیمتش ۴۱ میلیون باشه خیلی بدبختیم?
خوشبحالت ک ماهی 6میلیون دارید ما ماهی 1. نیم میلیون داریم ب گوشی 5تومنی هم قانعم شما توقع آیفون آخرین مدل دارید?
ماکه پول نداریم شکمان سیر کنیم به حال ما چه فرقی می کند. اگه ارزه دارین بگین روغن تخم مرغ گوشت ازآن شد اونوقت ارزش داره. هروقت به قیمت دوسال قبل برگشت اونوقت بگین ارزان شد. ضرب نخورین
چی ارزون شد؟ لطفا به ما هم بگید خخخخ.
بابا اینها بازیافت های خارجه که ماموران شهرداری می آورند و مهر اک .اینها باید مفت باشد