موضوعات داغ: # ارزش معاملات بورس # بازار سهام # ترامپ # افت شاخص بورس # بازدهی بورس # قیمت سکه # مذاکرات # بحران آب

آشفته بازار استارت‌آپ‌های بی‌برنامه

نمایشگاه الکامپ
اگر پیگیرانه جویای احوال استارت‌آپ‌ها و خدمات دهندگان نسل جدید باشید، عموما با دفاتر کوچک با تعداد کارمندانی محدود روبرو می‌شوید اما آنچه از انعکاس فعالیت‌های آنها در فضای اجتماعی دیده و شنیده می‌شود، عموما تناسبی با خدمات ارائه شده ندارد.

این روزها بزرگراه‌های شهر مملو از بنرها و بیلبوردهایی است که سرویس جدیدی را به مخاطب معرفی می‌کند. خدماتی که تا دیروز باید به صورت سنتی برای استفاده از آنها اقدام می‌کردید در مکان مورد نظر شما به صورت تلفنی یا با استفاده از اپلیکیشن‌های همراه ارائه می‌شود. حتی برای خرید مایحتاج عمومی و روزمره نیز نیازی به خروج از خانه و محل‌ کا ندارید.

به گزارش تجارت‌نیوز، اگر پیگیرانه جویای احوال استارت‌آپ‌ها و خدمات دهندگان نسل جدید باشید، عموما با دفاتر کوچک با تعداد کارمندانی محدود روبرو می‌شوید اما آنچه از انعکاس فعالیت‌های آنها در فضای اجتماعی دیده و شنیده می‌شود، عموما تناسبی با خدمات ارائه شده ندارد. در همین راستا برخی کارشناسان معتقدند با وجود آنکه استارت‌آپ‌ها در سال‌های اخیر رشد فراوانی در کشور داشته‌اند اما همچنان نسبت کارآمدی و ناکارآمدی فاصله‌ای نجومی را یادآوری می‌کند.

چندی پیش سیدمحمد بحرینیان، پژوهشگر توسعه،در گفت‌وگو با روزنامه شرق به تحلیل وضعیت صنعت در ایران پرداخت و با بررسی شاخصه‌های اصلی صنعت وضعیت این بخش را در کشور نگران کننده خواند. بر اساس آمار و مستندات موجود در کشور واحدهای تولیدی فعال و واحدهایی که برای تولید درخواست مجوز کرده و به زودی به جریان اصلی صنعت می‌پیوندند نشانی از وضعیت کنونی ندارد.

مقایسه آماری وضعیت برخی کشورهای صنعتی و ایران نشان دهنده وضع نگران‌کننده‌ای است که امثال بحرینیان به آن اشاره می‌کنند. به عنوان نمونه در کره جنوبی دو کمپانی نامدار سامسونگ و ال‌جی در راس تولید دستگاه تلویزیون اقدام می‌کنند در حالی که ۳۴ واحد تولیدی فعال تلویزیون در ایران وجود دارد که در کنار ۳۳ واحد در حال تاسیس، نسبتی با صنعت در این حوزه مشاهده نمی‌شود. همچنین ۱۶۰ واحد تولید دارو در ایران فعالیت می‌کنند که در مقایسه با آلمان و سوییس آماری عجیب است. چرا که در آلمان حدود ۱۲ تولیدکننده دارو فعال است و سوئیس حدود ۴ داروسازی فعال دارد.

بی‌برنامگی، آفت استارت‌آپ‌ها

همزمان با برگزاری نمایشگاه الکامپ حدود ۶۵۰ استارت‌آپ فعال در کشور در این گردهمایی فناوری حضور پیدا کردند. عددی که به نوعی یادآور وضعیت صنعت در کشور است. بسیاری از استارت‌آپ‌های فعال در ایران تلاش می‌کنند تا با شبیه‌سازی فضای کسب و کار مدرن اینگونه القا کنند که می‌توانند نبض آینده را در دست بگیرند. این در حالی است که در هفته‌ها اخیر بحث در ارتباط با فضای شغلی غیر منصفانه در یکی از شرکت‌های ارائه دهنده خدمات اینترنتی در فضای مجازی داغ شد. افرادی که مدتی در این شرکت مشغول به کار بودند از تبعیض‌ها و سخت‌گیری‌هایی گفتند که از سوی مدیران این کمپانی علیه کارکنان اعمال می‌شد.

از سوی دیگر استارت‌آپ‌های زیادی در حال حاضر در کشور فعالیت می‌کنند که هیچ چشم‌انداز روشنی برای آینده فعالیت‌های آنها دیده نمی‌شود و در برخی موارد نیز این فعالیت‌ها منجر به ارائه خدمات نوآورانه به کاربران و مخاطبان نمی‌شود.

یکی از فعالان حوزه استارت‌آپ پس از پایان الکامپ سال ۱۳۹۷ در یادداشتی انتقادی نسبت به این وضعیت نوشت که نمایشگاه الکامپ، پر از خشکشویی آنلاین، سرویس‌های خدمات فنی منزل، تبلیغات دیجیتالی و آنلاین، فروشگاه‌های اینترنتی به ظاهر تخصصی و شتابدهنده‌ها بود. این فعال استارت‌آپی در ادامه به نقش منفی برخی شتابدهنده‌ها اشاره می‌کند که بیشتر تجارت می‌کنند تا حمایت.

عدم توجه به ظرفیت‌های موجود استارت‌آپی و مدیریت صحیح در نهایت منجر به از دست رفتن فرصت‌ها خواهد شد. استارت‌آپ‌های بدون برنامه این روزها بی‌توجه به شرایط و نیازها رشد می‌کنند اما روشن است که بسیاری از آنها، بی‌انکه رد و نشانی از خود باقی بگذارنده در التهاب بازار و سود و زیان، حذف خواهند شد.

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی