به گزارش تجارتنیوز، شیوه کار افراد کلاهبردار به این گونه بوده است که آنها با ساختن یک سایت مشابه سجام، کاربران را به داخل آن کشانده و از آنها کلاهبرداری میکردند. به گفته سردار وحید مجید، اکنون اعضای این باند کلاهبرداری دستگیر و به مراجع قضائی معرفی شدهاند.
بر اساس توضیح او، ارجاع پروندههای متعدد کلاهبرداری به پلیس فتا در خصوص شکایت مالباختگان با ترفند جدید کلاهبرداری، بررسی موضوع در دستور کار قرار ویژه پلیس فتا قرار گرفت. بعد از بررسیها رد پای یکی از مجرمان در استان زنجان کشف شد و در نهایت هفت مجرم آقا و خانم در استانهای مختلف شناسایی و دستگیر شدند (دیجیاتو).
آیا اینترنت دانشجویان رایگان است؟
در خبری دیگر از حوزه فناوری اطلاعات، موضوع رایگان شدن آموزش مجازی برای دانشجویان، مورد توجه سایت زومیت قرار گرفته است. در حالی که ۱۴ مهر، محمدجواد آذریجهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از فعال شدن اینترنت رایگان برای دانشجویان سراسر کشور خبر داد، اکنون برخی از آنها میگویند که استفاده از سامانههای آموزش داخلی برایشان هزینه دارد.
بنا بر اعلام وزیر ارتباطات، فهرست سامانههای مشمول طرح اینترنت رایگان آموزش مجازی برای دانشجویان را میتوان ازطریق سامانهیموجود در سایت این وزارتخانه ارتباطات و فناوری مشاهده کرد. بااینحال، دانشجویان همچنان اعتراض میکنند که این گفته حقیقت ندارد و استفاده از سامانههای آموزشی معرفیشده دانشگاهها برای آموزش مجازی به آنها هزینههایی تحمیل میکند.
زومیت در بررسی اولیه به این نتیجه رسید که ترافیک آموزش مجازی سامانههای مرتبط با بعضی از مراکز دانشگاهی و علمی و حوزوی هنوز رایگان نشده است. گرچه دانشگاهها خود اطلاعات مرتبط را معرفی میکنند، بعضا مشاهده شده که اطلاعات کامل ارائه نشده و تنها وبسایت رسمی مراکز برای دریافت آموزش مجازی به وزارت ارتباطات معرفی شده است.
ستار هاشمی، معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، در این زمینه میگوید سامانههای آموزشی که میزبانی سرور یا سامانه آنها در داخل کشور با IP داخلی انجام شود و اطلاعات آنها را هم دانشگاه برای وزارت ارتباطات ارسال کرده باشد، حتما رایگان خواهند شد.
اختلال در شبکه همراه اول
در خبر دیگری در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات، دیجیاتو اعلام کرد کاربران همراه اول در نقاطی از تهران برای دریافت سیگنال شبکه با اختلال روبهرو هستند.
روابط عمومی همراه اول دلیل این اختلال را قطعی فیبر نوری از سوی مخابرات در منطقه میدان ونک تا محدوده پارک وی اعلام کرد و گفت این مشکل ظرف ساعات آینده برطرف میشود.
فعالیت غیر رسمی ماینرها
امروز اخباری نیز در حوزه استخراج (ماینینگ) رمزارزها نیز منتشر شد. از جمله اینکه سایت راه پرداخت در گزارشی به موضوع طرح مجلس در مورد احیای این صنعت پرداخته است.
اوایل مهرماه طرحی از سوی یکی از نمایندگان مجلس برای احیای صنعت ماینینگ طراحی شد و با جمعآوری ۲۳ امضا برای انجام کارهای اداری به معاونت قوانین مجلس تحویل داده شد تا اعلام وصول شود و در روند کارهای مجلس قرار گیرد. در این طرح گفته شده است که «علیرغم اینکه کشور استعداد زیادی در تولید رمزارز دارد و در شرایط تحریمی و سخت نقلوانتقال ارز قرار دارد، رمزارزها میتوانند برای رفع نیازهای کشور گرهگشا باشند ولی با توجه به آییننامه ابلاغی هیاتوزیران که متضمن قیمت بالا برای گاز تحویلی به نیروگاههای برق جهت تولید رمزارز است، اجازه تولید و مبادله رمزارزها را نمیدهد.»
به گفته علیرضا هادی، مدیرکل دفتر سرمایهگذاری و امور طرحهای وزارت صنعت، معدن و تجارت این طرح نکات مثبتی دارد.
او افزوده است که علیرغم ثبت بالغبر ۸۰۰ درخواست اولیه فعالیت در این زمینه (جواز تأسیس)، تاکنون صرفاً ۲ واحد اقدام به اخذ پروانه بهرهبرداری کردهاند و این واحدها نیز تاکنون تولیدی به ثبت نرساندهاند، بنابراین فعالیتها همچنان بهصورت غیررسمی در جریان بوده و هدایت آنها به اقدامات قانونی امری اجتنابناپذیر است.
طبق صحبتهای مدیرکل دفتر سرمایهگذاری و امور طرحهای وزارت صمت این مسیر ممکن است بتواند برخی نیازهای خرد ارزی کشور را پوشش دهد و در صورت همکاری فعالان این حوزه، در حد خود در مقابل با تحریم مؤثر باشد.
مرکز توسعه تجارت الکترونیکی مجوز ماینینگ نمیدهد
در خبری دیگر، مرکز توسعه تجارت الکترونیکی اعلام کرد این مرکز هیچ مجوزی در حوزه ماینینگ صادر نمیکند.
در اطلاعیه مرکز توسعه تجارت الکترونیکی آمده است که پیرو اطلاع از جعل نوعی مجوز فعالیت در حوزه دستگاههای استخراج رمزارز، به اطلاع همه کسب و کارهای فعال در این حوزه میرساند طبق مصوبه هیات وزیران، فعالیت در حوزه استخراج رمزارزها فقط با دریافت مجوز از وزارت صنعت، معدن و تجارت امکانپذیر است.
الزامات حضور استارتاپها در بورس
یکی از اخبار و مباحث روز اکوسیستم استارتاپی، عرضه استارتاپها در بورس است. در حالی که بر اساس وعدهها برای باید هفته نخست مرداد ماه شاهد حضور دی جی کالا در بورس میبودیم، هنوز چنین اتفاقی رخ نداده است.
بورس نیوز، در گزارشی به این موضوع پرداخته است که آیا ورود استارتاپها به بورس، شوآف دولت است یا بازی با سرمایه مردم؟
بنابر گفته مدیران وزارتخانه ارتباطات و سازمان بورس، ورود استارتاپها به بورس اتفاقی است که دیر یا زود رخ میدهد و تا پایان سال جاری شاهد عرضه عمومی سهام چند استارتاچ از جمله دیجیکالا و کافهبازار در بازار سرمایه خواهیم بود.
اتفاقی که از زمان مطرح شدن، مورد استقبال اکوسیستم استارتاپی و سرمایهگذارانی قرار گرفته که در این اکوسیستم تامین مالی میکنند. به گفته فعالان این حوزه، در شرایط فعلی اقتصاد کشور که روزهای سختی بر کسبوکارها میگذرد، چنین اتفاقی میتواند برای استارتاپها نویدبخش باشد و نظر سرمایهگذاران جدید را جلب کند.
اما از نظر آنها باید نگران دو مقوله در این میان بود؛ نخست هیجانی است که در بازار سرمایه و به تبع آن در اکوسیستم استارتاپی کشور ایجاد میشود. باید مراقب بود که این هیجان به مثابه حبابی نباشد که ترکیدن آن به تضعیف و از بین رفتن اکوسیستم استارتاپی کشور تمام شود. مانند تجربه تلخی که در بحران حباب داتکام در آمریکا رخ داد.
موضوع دیگر، واکنش پرهیجان و ذوقزده دولت به ورود استارتاپها به بورس است؛ چراکه انتظار میرود دولت صرفا در نقش یک ناظر در این فرآیند ظاهر شود و نگذارد تصمیماتش روند بازار را تحتالشعاع قرار دهد و آن را روند طبیعی و واقعی آن خارج کند.
امیر ناظمی، معاون وزیر ارتباطات، در گفتگو با وب سایت آیتی ایران میگوید: «ایجاد یک تابلوی اختصاصی استارتاپها در بورس درحال پیگیری است و به این ترتیب هر پنج استارتاپی که در این مرحله آماده عرضه عمومی سهام هستند و سایر استارتاپها میتوانند ذیل این تابلو به عرضه سهام بپردازند.»
بهنظر میرسد تخصیص تابلو جداگانه برای استارتاپها برگرفته از تجربیات سایر کشورها است. اتخاذ شیوه جدید برای ورود استارتاپها به بورس درحالی است که این شیوه هنوز در ایران تجربه نشده است، در نتیجه پیشبینی نخستین حضور استارتاپهای ایرانی در بورس را دشوار میکند.
آخرین اخبار و گزارشها در حوزه استارتاپ و فناوری اطلاعات را در صفحه اختصاصی استارتاپ تجارتنیوز دنبال کنید.