کد مطلب: ۴۴۲۸۳۳

متهم اصلی کندی اینترنت کیست؟

متهم اصلی کندی اینترنت کیست؟

وزیر ارتباطات اخیردر مورد گلایه مردم نسبت به کندی اینترنت توپ را به زمین صداوسیما انداخته و آنها را مقصر دانسته و گفته سال‌هاست برای بازگرداندن فرکانس‌هایی که در اختیار صداوسیما است تلاش کرده است.

به گزارش تجارت‌نیوز ، هر چند صداوسیما نیز زیر این بار این مساله نمی‌رود و در این میان مردم سرگردان از کندی سرعت اینترنت نمی‌دانند چه کنند. اینکه چه ماجرائی ماجرائی پشت پرده عدم واگذاری فرکانس‌های خالی در اختیار صداوسیما به وزارت ارتباطات است امری است که فعلا بر بسیاری پوشیده است اما نباید از یاد برد که این اختلاف میان وزارت ارتباطات و صدا و سیما صرفا به اعتماد عمومی و رضایت مردم لطمه می‌زند. پس بهتر است که نهادهای مسئول به جای اختلافات بیجا در راستای رضایتمندی مردم حرکت کنند.

روایتی از علل افت کیفیت

شیوع ویروس کرونا باعث شد تا به جهت قرنطینه خانگی مردم و عدم حضور در اجتماع مصرف اینترنت ثابت و همراه مردم به طرز محسوسی گسترش یابد و همین امر نیز موجب کندی سرعت اینترنت گردید که در اواسط تعطیلات نوروز صدای بسیاری از شهروندان را در آورد. به حدی که برخی کاربران در توئیتر آذری جهرمی وزیر ارتباطات را مقصر شماره یک این ماجرا دانستند و برخی کاربران با کنایه نسبت به عدم رفع فیلتر تلگرام از وزیر جوان خواستار حفظ سرعت و کیفیت اینترنت شدند.

با این حال مساله به همینجا ختم نشده و وزیر ارتباطات نیز دلایل قانع کننده خود را برای افت کیفیت و سرعت برای کاربران شرح داد. وی با بیان اینکه شبکه موبایل در تهران به حداکثر میزان ظرفیت نامی خود رسیده است، تاکید کرده تنها راه افزایش ظرفیت پهنای باند، اضافه کردن فرکانسی است که در اختیار صداوسیماست. آذری جهرمی همچنین افشا کرد که سه سال است وزارت ارتباطات تلاش می‌کند فرکانس‌ها را پس بگیرد.

او گفته هم در دولت و هم در مجلس گفته‌ایم در باندی دیگر نیاز‌های آینده صداوسیما را تامین می‌کنیم، نصف درآمد حاصل از واگذاری فرکانس‌ها به اپراتور‌ها هم برای توسعه شبکه دیجیتال به صداوسیما می‌دهیم، اما آنها همراهی نکرده‌اند. آنگونه وزیر ارتباطات می‌گوید ارتقای شبکه بدون فرکانس امکان‌پذیر نیست و امیدوار است برای تامین نیاز مردم در این شرایط، مدیران صداوسیما همراهی کنند.

از سوی دیگر وزیر جوان دولت چندی پیش در لایو ایستاگرامش بیان کرد:«با ارسال نامه‌ای به رئیس جمهور و ارائه گزارش شش ساله از پیگیری‌هایمان برای آزادسازی فرکانس ۷۰۰ و ۸۰۰ که در اختیار صدا و سیما است، خواستار بررسی این درخواست در ستاد ملی کرونا شدیم تا با همدلی و همراهی سازمان صدا و سیما، این فضای فرکانسی به شبکه موبایل افزوده شود و شاهد افزایش کیفیت این خدمات باشیم.» این در حالی است که برخی معتقدند صداوسیما به این راحتی‌ها فرکانس را به دولت برنمی‌گرداند.

اختلاف صداوسیما با وزارت ارتباطات

کمترین اطلاعات در حوزه اینترنت این نتیجه را به‌دست می‌دهد که فرکانس نقش اکسیژن را برای اپراتورهای موبایل دارد و وقتی که از کندی اینترنت سخن می‌گوییم یعنی فرکانس تمام شده یا محدود است. از این جهت است که وزیر ارتباطات نیز بر روی مساله بازگرداندن فرکانس از صداوسیما تاکید دارد.

با این حال هرچه علی عسگری رئیس صداوسیما به اظهارات آذری جهرمی پاسخ نداده اما رنجبران مدیر روابط عمومی این سازمان در مقام مقابله با وزیر بر آمده و در پاسخ به این گفته آذری جهرمی که گفته وزارت ارتباطات سه سال است تلاش می‌کند تا فرکانس‌ها را پس بگیرد در توئیتر خود نوشته است«برادرمون سه سال نتونست مجلس طرفدار خودشون رو اقناع کنه که نظراتش کارشناسیه و نمایندگان زیر بار کار خلاف قانونی که می‌گوید نرفتند؛ آن وقت دوباره میاد میگه تقصیر صداوسیماست اینترنت کنده!»‌

البته این تمام ماجرا نبود و این بار معاون وزیر پاسخ مدیر روابط عمومی صداوسیما را اینگونه داد «خیلی ممنون برای گزارش سه سال تلاش ما برای پس گرفتن فرکانسی که خالیه و آزاد نمی‌کنید! برادرم نرخ نجومی تبلیغات رو بیارید پایین ببینید بخش خصوصی ما چه طور ضریب نفوذ اینترنت خانگی رو دو برابر می‌کنه.» آنچه مشخص است در این دعوا لایه‌های پنهانی وجود دارد که آشکار شدن‌ آنها می‌تواند به حل مساله کمک کند.

اینکه صداوسیما چه نفعی از این فرکانس‌ها می‌برد و چرا با وجود خالی بودن آنها را در اختیار وزارت ارتباطات قرار نمی‌دهد جای تامل دارد. این در حالی است که دود دعوای فرکانسی وزارت ارتباطات وصداوسیما به چشم مردم می‌رود جایی که با کندی سرعت اینترنت روبه‌رو می‌شوند و نمی‌دانند که به کدامین نهاد شکایت ببرند.

منبع: روزنامه آرمان ملی

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

  • اسکاندیناوی

    مقصر صداوسیما است که فرکانس 700و800 به اسارت گرفته و مانع توسعه ی اپراتورهای موبایل شده! رایتل که فرکانس 900داره مقابل این پیک استفاده کم آورده! چه برسه به ایرانسل که فرکانس دیگه داره قرض می کنه!

  • ناشناس

    از Sokhangostar.com
    مشکل اصلی اینترنت ایران و ازدست رفتن درآمدهای میلیون دلاری کشور
    در حالی که بیشتر کشورهای همسایه و منطقه خاورمیانه ، متقاضی انتقال دیتا از راه ایران هستند ، به دلیل برخی کج سلیقگی های شماری از مدیران وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و بهره برداری نکردن بهینه از ………
    در حالی که کشورهای روسیه، ترکیه، عراق و کشورهای خاورمیانه همچون عربستان، خواهان این هستند که از راه ایران به شبکه بین‌المللی اینترنت بپیوندند، متأسفانه به علت برخی ناآگاهی‌ها، تاکنون این کار انجام نشده است.این گزارش حاکی است، تعیین قیمت بیش از پنجاه یورو برای انتقال هر STM1 در هر کیلومتر، باعث شده است که بیشتر شرکت‌های متقاضی با دور زدن ایران و پیمودن راه ده تا دوازده هزار کیلومتری، خود را به شبکه جهانی متصل کنند؛ این در حالی است که قیمت جهانی انتقال هر STM1، سه تا پنج یورو در هر کیلومتر است.این گزارش می‌افزاید: از سال 1386 تاکنون، با نصب و راه‌اندازی هزاران کیلومتر فیبر نوری در کشور و بهره‌برداری از شبکه فیبر نوری سرتاسری، ایران توانایی و ظرفیت انتقال اطلاعات را چندین برابر آنچه مورد نیاز متقاضیان است، دارد ولی با وجود این‌که هزینه‌های نگهداری از شبکه پرداخت می‌شود، به دلیل آشنا نبودن مسئولان ذیربط با شرایط جهانی و موقعیت استراتژیک جمهوری اسلامی ایران، عملا سالانه میلیون‌ها دلار زیان به منافع ملی وارد می‌شود.از سوی دیگر، انتقال خطوط ارتباطی کشورهای همسایه از ایران از جمله روسیه، ضمن به دست آوردن درآمد سرشار، از لحاظ امنیتی نیز در راستای منافع ملی است چون هنگامی که ایران به عنوان گذرگاه اطلاعاتی کشورهای گوناگون قرار می‌گیرد، طبیعتا تهدید این خط ارتباطی با ممانعت‌های افکار عمومی و صاحبان سرمایه کشورها روبه‌رو می‌شود، زیرا از دست دادن یک راه کوتاه که تعرفه‌هایش مطابق نرخ‌های بین‌المللی است یعنی میلیاردها دلار ضرر.بنا بر این گزارش، با احتساب هر STM1 چهار یورو در هر کیلومتر و با توجه به انتقال یک STM1 به مسافت چهار هزار کیلومتر، ماهانه بیست هزار یورو عاید دولت ایران می‌شود و اکنون با توجه به ظرفیت STM1 35 و بیش از بیست هزار کیلومتر فیبر نوری، سالانه دست‌کم 33 میلیون دلار از بیت‌المال هدر می‌رود.در حالی که انتقال هر STM1 از خلیج فارس، امارات یا قطر بین پنج تا شش هزار تومان هزینه دارد؛ این هزینه در ایران به دلیل تعرفه بالا در حدود 37 هزار تومان است و این خود نیز دلیلی است که ضمن گران بودن هزینه‌های اینترنت، باعث شده تا هر STM1 بین تعداد بسیاری متقاضی توزیع شود که موجب افزایش اختلالات شبکه شده و در نهایت، شهروندان ایرانی با پرداخت هزینه بالا از کیفیت بسیار پایین شبکه نیز رنج ببرند.