چگونه از خودمان در برابر ویروس کرونا محافظت کنیم؟
در هنگام نوشتن این مقاله، ویروس کرونا باعث مرگ ۲۴۴۲ نفر فقط در چین شده است و ۷۹،۹۳۶ نفر نیز به این ویروس در این کشور مبتلا شدهاند. البته امکان دارد تعدادی از این مرگومیرها ناشی از دیگر انواع آنفلوانزا و یا بیماریهای تنفسی باشد. وجود تعداد زیاد مبتلایان به این دلیل است که ویروس
در هنگام نوشتن این مقاله، ویروس کرونا باعث مرگ ۲۴۴۲ نفر فقط در چین شده است و ۷۹،۹۳۶ نفر نیز به این ویروس در این کشور مبتلا شدهاند. البته امکان دارد تعدادی از این مرگومیرها ناشی از دیگر انواع آنفلوانزا و یا بیماریهای تنفسی باشد.
وجود تعداد زیاد مبتلایان به این دلیل است که ویروس کرونا برخلاف ویروس سارس و در زمان شیوع این ویروس در سال ۲۰۰۲، حتی پیش از مشخص و آشکار شدن علائم، مسری و واگیردار است.
به این معنی است که میتوانید همین الان که شروع به خواندن این مقاله کردهاید، به ویروس کرونا مبتلا شده باشید و ندانید که مبتلا شدهاید تا اینکه سرانجام با پیشرفت بیماری و بعد از دو هفته، دچار علائم شدیدی شبیه آنفلوانزا و تنگی نفس میشوید.
اگر هنوز موضوع برایتان ترسناک نیست، باید بدانید که در یک روز آمار مرگومیر جهش صعودی پیدا کرد و ۲۴ نفر در طی فقط ۲۴ ساعت به علت ابتلا به ویروس کرونا درگذشتند. این آمار نشان میدهد که ویروس با نرخ تصاعدی در حال گسترش است و اگر این نرخ افزایش به همین شکل ادامه یابد، میتوانیم شاهد مرگ بیش از چند هزار نفر در ماه باشیم.
هر چند احتمالا این اتفاق نخواهد افتاد، زیرا مسئولان بهداشت و سلامت چین در حال انجام اقدامات مهمی برای جلوگیری از گسترس ویروس کرونا هستند.
دو بیمارستان در آلودهترین و خطرناکترین مناطق شیوع این ویروس در عرض ۱۰ روز ساخته شده و مقامات چینی در نظر دارند ۱۶ بیمارستان دیگر را نیز در کوتاهترین زمان ممکن بسازند. همچنین پزشکان غیرنظامی و همین طور کادر درمانی ارتش چین برای جلوگیری از گسترش این ویروس بسیج شدهاند.
متاسفانه، احتمالا برای انجام این کارها دیر شده است. ویروس کرونا نهتنها در کل کشور چین گسترش یافته، بلکه دیگر کشورهای جهان را نیز آلوده کرده است. همزمان با انتشار این مقاله، ویروس کرونا در کشورهای مختلف و در قارههای مختلف باعث بیماری اشخاص شده است، این کشورها عبارتند از کره جنوبی، ژاپن، سنگاپور، ایتالیا، هنگکنگ، تایلند، ایالات متحده آمریکا، ایران، تایوان، استرالیا، مالزی، آلمان، ویتنام، امارات متحده عربی، فرانسه، ماکائو، کانادا، بریتانیا.
در ایالات متحده فقط در روزهای ۲۴ تا ۲۶ ژانویه، آمار مبتلایان به ویروس کرونا از ۲ نفر به ۵ نفر رسید و تعداد بیشتری هم مبتلا شدهاند و تا وقتی که علائم بیماری بروز پیدا نکند، از وضعیت خود آگاه نخواهند شد.
در ایران نیز ویروس کرونا رشدی ناگهانی داشته و تاکنون ۲۹ نفر را مبتلا کرده است که ۶ نفر از آنها درگذشتهاند. بیشتر آمار مرگومیر کرونا در خارج از چین، مربوط به کشور ایران است.
روشهای محافظت در برابر ویروس کرونا
با وجود احتمال شیوع ویروس کرونا در شهر محل سکونتتان، برای محافظت از خودتان چه کارهایی را میتوانید انجام دهید؟
استفاده از ماسک N95 بهجای ماسک جراحی
بسیاری از مسئولان بهداشت و سلامت توصیه میکنند که از ماسک برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا استفاده کنید، اما اگر در پی آن هستید تا مبتلا نشوید، این روش خیلی مطمئنی نیست.
حتی قبل از شیوع ویروس کرونا، استفاده از ماسک جراحی در اماکن عمومی رایج و متداول بود، اما واقعیت این است که این ماسکها معمولا برای جلوگیری از ویروسهای پخششده در هوا تاثیر کمی دارند.
به عبارت سادهتر، تاثیر کم ماسکهای جراحی به این دلیل است که ویروسها آنقدر کوچک هستند که از منافذ این ماسکها عبور میکنند.
برخی از تحقیقات نشان داده است که ماسکهای جراحی میتوانند از آلوده شدن به ویروس جلوگیری کنند اما این تحقیقات در شرایط بیمارستانی انجام شده و فرق زیادی با استفاده از ماسک در دنیای واقعی دارد.
تاثیرگذاری ماسکها برای مبارزه با شیوع ویروس در صورتی که توسط افرادی که به ویروس مبتلا شدهاند، استفاده شود، به دلیل اینکه این ماسکها جلوی انتقال ویروس را میگیرند.
اگر فرد بیماری در نزدیکی شما باشد و شما ماسک زده باشید، تاثیر چندانی در آلوده نشدن و عدم ابتلای شما به کرونا ندارد.
مرکزی کنترل و پیشگری بیماری آمریکا (CDC) استفاده از ماسکهای جراحی را برای جلوگیری از انتقال ویروس در مورد اشخاصی که هنوز بیمار نشدهاند، توصیه نمیکند، به دلیل اینکه مدارک کافی در مورد اثبات این موضوع وجود ندارد.
شستن دستها
بهجای استفاده از ماسک جراحی، CDC برای مبارزه با ویروس کرونا و موارد مشابه، توصیه میکند که دستهایتان را بهطور منظم بشویید و در هنگام سرفه و یا عطسه از دستمال کاغذی استفاده کنید.
پیشگیری از انتقال ویروس بسیار مهمتر از استفاده از ماسک برای جلوگیری از ورود ویروسها است، به دلیل اینکه معمولا افراد به دلیل نشستن کافی و درست دستها بیشتر امکان آلوده شدن به ویروس کرونا را دارند.
اگر از دستمال کاغذی استفاده میکنید، پس از استفاده هر چه سریعتر دستمال را دور بیندازید تا ویروس شانس کمتری برای پخش شدن در محیط اطراف شما داشته باشند.
عدم تاثیرگذاری ویتامین ث
قبلا شنیدهاید که بدنتان در هنگام بیماری به مقدار زیادی ویتامین ث نیاز پیدا میکند و هر زمان که نزدیک داروخانه باشید میتوانید قرصهای ویتامین ث را در قفسه داروهای سرماخوردگی و آنفلوانزا ببینید.
خب، باید از خیر ویتامین ث بگذرید، به دلیل اینکه علم و دانش دهها سال تلاش کرده است تا به ما بگوید که ویتامین ث برای مبارزه با بیماری هیچ تاثیری ندارد و فقط جنبه تبلیغاتی دارد.
در حقیقت اگر بهطور منظم برای پیشگیری از سرماخوردگی و آنفلوانزا ویتامین ث مصرف کنید، فقط دارید باعث ایجاد سنگ کلیه میشوید. در تحقیقی که بهمدت یک سال مصرف ویتامین ث را در افراد ثبت کرده، نشان داده شده است که ویتامین ث از سرماخوردگی و آنفلوانزا جلوگیری نمیکند، بلکه فقط دوره بیماری را در ۸ درصد از بزرگسالان کاهش میدهد.
هیچ رژیم غذایی و یا قرص و شربتی برای محافظت در برابر ویروس کرونا وجود ندارد، و بهجای این کار تنها میتوانید با تغییر رفتارهای بهداشتی از ابتلا به این ویروس جلوگیری کنید.
رفتارهای بهداشتی و سلامتی برای همه افراد
دستهایتان را بهطور منظم و بهخصوص بعد از حضور در امکان عمومی و قبل از صرف غذا، بشویید.
اگر به کشورهای مختلف سفر میکنید، مقاصدتان را بررسی کنید و ببینید که آیا اخطاری مبنی بر شیوع ویروس کرونا وجود دارد.
در نهایت، اگر قصد سفر به چین را دارید، بهتر است بهدلیل شیوع گسترده ویروس کرونا، سفرتان را به تاخیر بیندازید.
خبر خوب این است که هر چند این بیماری میتواند منجر به مرگ جوانان سالم نیز شود، اما میزان مرگومیر ویروس کرونا پایین است.
رفتارهای بهداشتی و سلامتی برای مبتلایان به ویروس کرونا
اگر که به ویروس کرونا نیز مبتلا شدید، میتوانید با انجام کارهایی به مبارزه و مقابله جهانی با این بیماری کمک کنید:
همیشه پیش از سرفه کردن جلوی دهانتان را بگیرید و هنگام سرفه و عطسه از دستمال کاغذی استفاده کنید و آن را بهسرعت دور بیندازید.
اگر دستمال کاغذی در دست ندارید و مجبور میشوید درون دستهایتان سرفه و یا عطسه کنید، سریع دستهایتان را بشویید و هر جایی را که با آن در تماس بودهاید، تمیز و ضدعفونی کنید.
ممکن است که هیچ علائمی شبیه به بیماری آنفلوانزا نداشته باشید اما اگر مراقب نباشید، ویروس کرونا میتواند به بهای زندگی یک نفر دیگر تمام شود.
نظرات