سید عباس موسوی، سخنگوی اسبق وزارت امور خارجه، در گفت‌وگوی ویدئویی با «تجارت‌نیوز»:

نتانیاهو با پیام خود می‌خواست میان مردم و مسئولین شکاف ایجاد کند

سخنگوی اسبق وزارت امور خارجه معتقد است: اخیراً دیدید که نتانیاهو یک کار سبکی کرد و پیامی برای مردم ایران ارسال کرد که این شکاف را ایجاد کند. خب این کودکانه است چراکه به‌رغم تهدیداتی که پیش‌بینی می‌شد، در نمازجمعه‌ای که اخیراً به امامت رهبر انقلاب اقامه شد، همه قشرها آمدند و ایستادگی کردند که این خودش یک بازدارندگی مردمی بود.

به گزارش تجارت نیوز،

سید عباس موسوی، سخنگوی اسبق وزارت امور خارجه، در بخشی از گفت‌وگو با برنامه صدای دیپلمات درباره پیام نخست‌وزیر اسرائیل خطاب به مردم ایران گفت:

  • ما اساس به وجود آمدن رژیم اسرائیل را نامشروع می‌دانیم. یعنی ایران به‌ویژه پس از انقلاب اسلامی کشوری به نام فلسطین را می‌شناسد که مدت‌ها به دست عده‌ خاصی غصب شده و این واقعیتی تاریخی است. روش‌های غصب آنها و وحشی‌گری‌هایی که اوایل قرن بیستم مرتکب می‌شدند منتهی به سال 1948 شد که رژیم رسماً با حمایت انگلستان و غربی‌ها تشکیل شد.
  • اساس موجودیت آن از بیخ‌وبن نامشروع است. شاهد بودید که رژیم با توجه به ایدئولوژی‌ای که دارد هم دنبال بسط و گسترش حضور خود و هم غصب و تجاوز بیشتر است. شاهد بودیم که بعدها با چندین جنگ به‌تدریج در کشورهایی چون مصر، اردن و حتی سوریه و البته لبنان رخنه کردند. دنبال همان ایدئولوژی قدیمی از نیل تا فرات هستند که حتماً آن را کنار نگذاشته‌اند.
  • طبیعی است که وقتی جمهوری اسلامی ایران متولد شد نتواند با چنین رژیمی کار کند یا حتی آن را به رسمیت بشناسد. علاوه بر این، در قانون اساسی‌ ما نیز حمایت از مسلمانان و مردمی که تحت ستم و تجاوز هستند وجود دارد. حتماً از آنها حمایت می‌کنیم و طبیعتاً تبلور آن در حمایت از مردم فلسطین و گروه‌هایی است که برای حق خودشان قیام کرده‌اند.
  • برای این‌ موضوع که آنها (اسرائیلی‌ها) دنبال نابودی ما هستند یا ما دنبال نابودی آنها هستیم هم راهکار داریم. یعنی جمهوری اسلامی ایران هرچند موجودیت این رژیم را به رسمیت نمی‌شناسد، یک راهکار حقوقی دارد.
  • ما گفتیم که انتخابات سراسری در سرزمین‌های اشغالی برگزار شود. این واقعاً محکمه‌پسند است. یعنی وجدان‌های بیدار و اساتید حقوقی می‌پسندند. دنیا باید بپسندد و می‌پسندد. این پیشنهاد را در سازمان ملل متحد هم ثبت کرده‌ایم؛ آنجا ساکنانی دارد که یهودی، مسلمان و مسیحی هستند، به هر حال همه آنجا هستند. رژیم کنار بکشد و انتخابات سراسری شود و هرچه مردم آن سرزمین تعیین کردند بر همان اساس در آنجا حکومت جدید تشکیل بدهند. یعنی از دید ما این کمترین و کم‌هزینه‌ترین راه‌حل است. اما طبیعتاً صهیونیست‌ها بر اساس آرمان‌هایی که دارند زیر بار این موضوع نخواهند رفت و قطعاً می‌دانند که مردم به روی کار آمدن آنها رأی نخواهند داد.
  • تنها کشوری که در دنیا جلوی زیاده‌خواهی اسرائیل ایستاده ایران است. قطعاً صهیونیست‌ها دل‌شان برای مردم ما نمی‌سوزد. اگر قرار بر دلسوزی بود در گام نخست باید به مردم فلسطین یا غزه توجه می‌کردند.
  • بیش از 12، 13 هزار کودک کشته شده‌اند. یعنی قطعاً آدم‌های دلسوزی نیستند و کسانی هم نیستند که بخواهند ملاحظات انسانی را در نظر بگیرند که مثلاً حمله کنند یا خیر.
  • به نظرم شرایط ایجاب نمی‌کند و قدرت بازدارندگی ما اجازه نمی‌دهد دست به اقدام انتحاری و دیوانه‌وار بزنند و بخواهند به ما ضربه جدی وارد کنند.
  • اخیراً دیدید که نتانیاهو یک کار سبکی کرد و پیامی برای مردم ایران ارسال کرد که این شکاف را ایجاد کند. خب این کودکانه است چراکه به‌رغم تهدیداتی که پیش‌بینی می‌شد، در نمازجمعه‌ای که اخیراً به امامت رهبر انقلاب اقامه شد، همه قشرها آمدند و ایستادگی کردند که این خودش یک بازدارندگی مردمی بود.
  • عامل اصلی اینکه آنها فعلاً نتوانسته‌اند به ما ضربه جدی وارد کنند ترس از ضربه متقابلی است که خواهند خورد. اگرچه رژیم صهیونیستی مجهز به سلاح هسته‌ای هم هست، اما طبیعتاً هر کشوری که سلاح هسته‌ای دارد لاجرم توان استفاده از آن را ندارد و همیشه هزاران محاسبه برای استفاده از آن در میان است.
  • شما می‌بینید الان روسیه به عنوان کشور هسته‌ای سه چهار سال است که درگیر جنگ در اوکراین است و در مواردی هم ضربه می‌خورد. اما می‌بینید که به سمت سلاح هسته‌ای نرفته است چون ملاحظات خاص بین‌المللی وجود دارد.
  • مجدداً تاکید می‌کنم روش ما همان روش حقوقی است که مطرح کردیم تا هم فلسطینیان به حق و حقوق‌شان برسند و هم موجودیت فعلی رژیم اسرائیل.
  • به قول مقام معظم رهبری الان آنجا یک باند حاکم است و واقعاً نام دولت را نمی‌توان روی آنها گذاشت. یعنی باند جنایتکاری هستند که سابقه کشت و کشتار از دهه‌های قبل را دارند و دولت‌ها بین‌شان دست به دست می‌شود تا اینکه به اینجا رسیده‌اند.
  • در انتهای این پاسخ باید این موضوع را هم اضافه کنم که اگر کار به جایی برسد که هم موجودیت ما به خطر بیفتد و هم منافع‌مان آسیب جدی ببیند، باید فکر جدی‌تری برای رژیم بکنیم.

متن و ویدئو کامل مصاحبه سید عباس موسوی با برنامه صدای دیپلمات را اینجا بخوانید و ببینید.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

اینفوگرافی