به گزارش تجارت نیوز، «سوءمدیریت» کلیدواژهای است که کارشناسان انرژی برای توضیح اینکه چرا به این ناترازی گسترده در حوزه انرژی رسیدیم، به کار میبرند. شرایط بخش انرژی در ایران به گونهای است که در زمستان کمبود برق داریم و تقریبا در همه حوزههای انرژی به ورشکستگی رسیدیم. ماجرا آنجا غمانگیز میشود که راهحلی اساسی هم برای حل این بحران در دست نداریم. غلامحسین حسنتاش، کارشناس ارشد انرژی، در گفتوگو با برنامه مقتصاد درباره ناترازی، ارائه آمارها و وضعیت انرژی در کشور سخن گفته است. حسنتاش در بخشی از این گفتوگو میگوید:
- همین الان سرچ کنید، پیدا میکنید. در سال 1393 وزیر وقت نفت میگوید که ما باید 20 میلیون بخاری را عوض کنیم. دوباره بعد از گذشت 10 سال مقامات وقت میگویند که ما باید 20 میلیون بخاری را تعویض کنیم. اگر این اتفاق افتاده بود وضعمان امروز اینگونه نبود.
- چگونه ممکن است که یک پنجم بنزین تولیدی در کشور قاچاق شود؟ این موضوع بدون اراده نهادهای توانا و قوی که در حاکمیت هم نقش دارند ممکن نیست.
- ما الان در تمام زمینهها و در تمام تولید کالاها و خدمات شدت انرژی بسیار بالایی داریم.
- من اینجا میخواهم حرف جدیدی بزنم که تا حالا نزدم. فکر میکنم که از یک مقطعی به بعد خود کرسنت همه را خریده یا همه جا خرج کرده که نگذارد این قرارداد به نتیحه برسد.
- به نظر من برای پوشاندن سومدیریتهای خود روز به روز در انتشار آمارها محدودیت ایجاد کردند.
متن و ویدیو کامل این گفتوگو فردا پنجشنبه 21 فروردین 1404 ساعت 8 صبح در سایت تجارتنیوز منتشر خواهد شد.