به گزارش تجارت نیوز، بخش اعظم اقتصاد ایران در دست دولت است و همین موضوع به مناقشهای تمام نشدنی تبدیل شده است. سازمان ملل در دهه 60 میلادی یکی از راههای کنترل تورم را کاهش هزینههای دولتی اعلام کرده است.
غلامرضا لطیفی، اقتصاددان:
در بسیاری از مناطق ایران قیمت کالاها بسیار پایینتر از میادین میوه و ترهبار در تهران است. این نشان میدهد که نظام توزیع ما نظام درستی نیست. از طرفی ما سیستم انبارداری منسجمی نداریم و همین موضوع باعث شده تا قیمت کالاها زمانی که به دست مردم میرسد زیاد باشد. از طرفی جامعه هم مقداری نگران است و انتظارات تورمی در جامعه بالا است. در چنین شرایطی ما باید سیاستهای ضدتورمی را مدنظر قرار دهیم تا بتوانیم تورم را کنترل کنیم. چاپ پول را باید کاهش دهیم. هزینههای دولت باید کاهش پیدا کند. سازمان ملل در دهه ۶۰ میلادی اعلام کرد که یکی از کارهایی که دولتها برای کاهش تورم میتوانند انجام دهند کاهش هزینههای دولتی است.
دولت در ایران «گاد فادر» است و در همه کارها دخالت میکند
اگر دستگاههای دولتی را بررسی کنید متوجه خواهید شد که ما هدررفت شدید منابع در دستگاههای دولتی داریم. میتوانیم با کوچکسازی دولت جلوی هزینههای گزاف را بگیریم و به نوعی تورم را کنترل کنیم. شوماخر که یک اقتصاددان آلمانی بود میگفت: کوچک زیبا است. یعنی ما باید دولت را کوچک کنیم تا هزینهها کنترل شود. در حال حاضر دولت در ایران «گاد فادر» است و در همه کارها دخالت میکند. اگر شما به ادارات برای کار اداری بروید یک کارمند دولت به راحتی دوست ندارد که به شما جواب دهد. این درحالی است که دولت همیشه ادعا میکند که خدمتگذار مردم است اما اینگونه نیست.
متن و ویدیو کامل گفتگو غلامرضا لطیفی را اینجا بخوانید.