مداخله در بازار ارز برای کاهش قیمت دلار، مهمترین هدف نهاد پولی کشور در یک ماه اخیر بود. این اسکناس آمریکایی تنها در دی ماه، ۱۱ درصد رشد کرده است.
باید اشاره داشت که این روند اجتنابناپذیر صعودی، بعد از سکانداری فرزین بر بانک مرکزی رخ داده است.
به گزارش تجارتنیوز، در مدت مذکور نهاد بازارساز تلاش کرد تا قیمت دلار، در محدودهای باثبات باقی بماند اما سیگنالهای بینالمللی با بانک مرکزی یار نبود و روند صعودی در بازار ارز تشدید شد. معاملهگران هم متعاقب اخبار خارجی، چشمانتظار اقدامات بانک مرکزی بودند.
نهاد اقتصادی در روزهای گذشته تلویحا بازار آزاد ارز را به رسمیت شناخته و تاکید کرده است که مستقیما و مستقلا برای تعیین قیمت به بازار ارز ورود میکند؛ بانک مرکزی در همین راستا از ایجاد مرکز مبادله ارزی خبر داده و سعی دارد قیمت دلار را در بازار تکنرخی کند.
در این میان رئیس کل بانک مرکزی که توییتر را به عنوان فضایی مساعد برای مدیریت بازار ارز و سیگنالدهی به قیمت دلار میداند در توییتهایی که طی یک ماه اخیر منتشر کرده، علاوه بر مواردی که اشاره شد، بر تثبیت نرخ دلار نیما روی 28500 تومان برای واردات تمام کالاهای اساسی، دریافت ارز بدون صف، نرخ تابلو و ثبتنام برای صرافیها و ثبات ارزی تاکید کرده است.
به نظر میرسد این مدیریت ارزی بر بستر مجازی، دوامی بیش از یک روز ندارد و شاید بتوان گفت تنها مانند وزنهای بر پای دلار، روند رشد قیمت را کُند کرده است.
این در حالی است که تحلیلگران بازار، بارها تاکید کردهاند که دلار تنها با سیگنالی قوی از سوی طرف غربی برای ادامه مذاکرات هستهای میتواند به کانالهایی پایینتر بازگردد. این سیگنال در ساعات پایانی روز گذشته، نه در حد انتظارات تکنیکالیستها اما در اندازهای که بتواند قیمت را در محدوده مشخصی فریز کند، روانه بازار شد.
این در حالی است که وزیر امور خارجه قطر، روز گذشته سفری به تهران داشت؛ برخی معاملهگران این موضوع را با هدف میانجیگری و کمک به از سرگیری مذاکرات به تهران تفسیر کردند.
فعلا بازار دلار در حالت انتظاری است و بسیاری از فعالان، چشمانتظار سایر اخبار مساعد برای تغییر رویه دلار و آمدن به پلههای پایینتر هستند. هر چند کارشناسان معتقدند روند فعلی دلار اگر تغییری نیز داشته باشد موقتی و کوتاهمدت است. آنها معتقدند تنها راه ریزش دلار، تقویت ارزش ریال است ولی آیا ریال در موقعیتی قرار دارد که تقویت شود؟
ارز فقط به بازرگانی دولتی،جهت واردات مواد اولیه و ثانویه بسیار ضروری داده شود و این محصولات وارداتی با کد ملی در اختیار مصرف کننده قرار گیرد،مابقی ارز را از بازار آزاد تهیه و بازار ساز در مواقع قیمت فوق بالا اقدام به فروش ارز با کاملی کند
به هیچکسی ارز ندهید،فقط شرکت بازرگانی دولتی ارز جهت واردات کالاهای اساسی دریافت و کالاهای وارداتی را ،اعم از مواد اولیه،به تولید کننده و مواد مصرفی جهت عرضه به مصرف کننده،با ثبت کد ملی در هر دو حالت انجام شود،مابقی ارز مورد نیازشان را از بازار آزاد تهیه کنند و بازار ساز هر وقت دید قیمت ارز خیلی بالا رفته،پنهانی اقدام به فروش ارز در بازار آزاد کند و نقدینگی را از بازار جمع کند
یه قلعه حیوانات خوش آمدید این قسمت ساختن آسیاب بادی
بانک مرکزی طبق تمایل اقتصاددانها هیچکاره هست و قیمت دلار رو کارشناسان ایران اینترنشنال و دلالهای هراتی و سلیمانیه ای و ترک باید برامون تعیین کنن اول دلار بالا میبرن تورم میشه بعد میگن تورم شده باید دلار بالا بره و با همین چرخه یکی از ثروتمندترین کشورهای جهان رو دچار فلاکت کردن و بعدم ربط میدن به بر جام و تحریم
باز هم آزمون و خطا .میخواهند تجار با ارز ۲۸۵۰۰ کالا و یا مواد اولیه وارد و سپس با توجه به اختلاف نرخ ارز آنرا بصورت قاچاق به کشورهای دیگر مشابه ارز ۴۲۰۰ بفروشند و اسمش را بگذارند افزایش صادرات و تفاوت را به جیب بزنند و چند ماه بعد جلوگیری کنند