به گزارش تجارتنیوز، پس از ابلاغ آییننامه واردات خودرو هر روز شرط و شروط جدیدی برای انجام واردات گذاشته میشود که هر یک از این شرطها شانس خودروسازان داخلی را برای در انحصارگرفتن واردات بالا میبرد.
با این حال رضا فاطمیامین، وزیر صنعت، در آخرین نشست خبری خود اعلام کرد: این طور نیست که فقط شرکتهای اصلی بتوانند خودرو وارد کنند. بلکه واردکنندگان متفرقه میتوانند مجوز خرید خودروی خارجی را بگیرند.
بررسیها نیز نشان میدهد از چندی پیش خودروسازان بزرگ کشور تلاش خود را برای در انحصارگرفتن واردات خودرو هم در پیش گرفتهاند.
در این بین سایپا با ۱۶ برند که اکثراً فرانسوی و چینی هستند مذاکرات خود را آغاز کرد. این شرکت با برخی از آنها به توافق نهایی هم دست یافته است.
همچنین مدیرعامل سایپا با اذعان به اینکه ۴۹ درصد سهام رنوپارس در اختیار این شرکت است، از حالا مدعی کسب امتیاز واردات رنوی فرانسه شد. محمدعلی تیموری پیش از این نیز امتیاز واردات و حتی تولید خودروهای سیتروئن و چانگان را متعلق به سایپا دانست.
گرچه ایرانخودرو هنوز لیستی از فهرست خودروهای وارداتی خود اعلام نکرده، اما بعید است که آبیهای جاده مخصوص این فرصت طلایی را به همین راحتیها به دیگر رقیب دولتی خود واگذار کنند. بهویژه با توجه به سابقه همکاری ایرانخودرو و پژو احتمالاً انحصار واردات محصولات این برند فرانسوی در اختیار ایرانخودرو قرار بگیرد.
تنها رقیب ۲ خودروساز دولتی برای واردات خودرو
در این میان میتوان کرمانموتور را تنها رقیب دو خودروساز بزرگ دولتی دانست. با توجه به سابقه فعالیت این شرکت، به نظر میرسد مسیر واردات احتمالی خودروهای کرهای، ازجمله هیوندایی، از کرمان بُگذرد. البته بعید است که کرهایها قبل از لغو کامل تحریمها حاضر به همکاری با ایران شوند. در این بین دو خودروساز دولتی هم از چندی پیش سنگاندازیهای خود را در مسیر واردات خودروهای کرهای آغاز کردهاند تا تنها رقیب خود را هم در مسیر واردات خودرو از میدان خارج کنند.
حال مشخص نیست که در چنین شرایطی چطور فاطمیامین دم از واردکنندگان متفرقه میزند.
در همین زمینه مرتضی مصطفوی، کارشناس صنعت خودرو، به تجارتنیوز میگوید: احتمالاً وزیر صنعت در پاسخ به انتقاداتی که به آییننامه وارد است چنین سخنانی را مطرح میکند.
هر دم از این باغ بری می رسد.
تازه تر از تازه تری میرسد
واقعا ملت را مسخره خودشون و مافیای قدرت کرده اند
آبروی صنعت خودرو را برده اند
خودشون قیمت محصولات رو هرچند روز یک بار گرون میکنندازطرفی هم قرعه کشی باعث گرونتر فروختن تو بازار میشه ،،حالا تنها امید مردم که خودور وارداتی بود هم که دست خودشون افتاده این یعنی چی دقیقا خوب اگه قرار خودشون هم خودرو وارد کنن چه فرقی با الان داره اوضاع ،،واقعا خنده داره
متاسفانه این باند پرنفوذ و پرقدرت هیچ ارگان و قوه ای نمیتواند جلوی اینا قدعلم کنه،برای مشغول کردن افکار عمومی یه طرح میزارن که خروجی این طرح هیچ تاثیری در کاهش قیمت وانحصار این مافیا نداره .خودرو نشان اقتصاد یک کشوره ،پراید ۱۰تومنی بشه ۱۵۰,,۲۰۰میلیون اونم با قرعه کشی
خنده داره بخدا این دو خودرو سازخودرو به مردم میندازن با قیمت های نجومی که قیمت خودرو هاشون از نصف اون قیمت ها هم کمتره حالا خودرو هم که وارد کنن خدا میدونه چی سر مردم میارن ده دلار رو صد دلار میگیرن البته هرکی هرکیه وقتی همه دستشون تو جیب مردم هستن اینا هم دندون تیز کردن
لطفا نگید خودرو ساز بفرمایید بنگاه های مالی نا سالم
چه به حال ما پیکانیها و اوراق سوارا میشه ؟ مدل ۸۳ با هزار مشکل فنی بدون معاینه فنی زن و بچه سوارش میکنیم با خجالت هنوزم گهگاه هولش میدیم. . کِی ماشینای خوبتون اوراق میشه ما سوار شیم؟؟ منتظریم
الان دارن ازاد میکنن که قیمت ایران خودرو و سایپا رو بشکنن؟!!!!!!!!!
خداروشکر که بالاخره واردات خودرو آزاد اعلام شد
مسخره مردم کردند
چی؟