بازدهی بسیاری از بازارهای مالی در یک سال اخیر، از تورم کمتر بوده است. در این شرایط برخی کارشناسان، با توجه به پیشبینی بازارها تا پایان ۱۴۰۰، نگهداری بخشی از سرمایه به صورت ریال را توصیه میکنند.
به گزارش تجارتنیوز، در همین رابطه سیامک قاسمی، کارشناس اقتصادی گفت: بازارها در ایران، به ویژه بعد از رسیدن قیمت دلار به حدود ۳۲ هزار تومان، فضای جدیدی را پیدا کردند اما در ادامه، وارد روند رکودی شدند.
او افزود: اکنون موضوع برجام و مذاکرات، سایه پررنگی بر بازارها دارد. ترک میز مذاکره و شکست کامل برجام، بسیار بعید است. به عبارت دیگر، احتمال تداوم حالت میانه کنونی که مذاکره ادامه مییابد ولی توافق خاصی به دست نمیآید، بیشتر از شکست یا موفقیت کامل برجام است.
قاسمی گفت: در صورت تداوم این روند، دلار احتمالا به ۳۰ هزار تومان نمیرسد و محدوده قیمتی ۲۸ تا ۲۹ هزار تومان تا پایان سال محتمل است. دولت رئیسی احتمالا از نظر سیاسی اجازه نمیدهد دلار ۳۰ هزار تومان شود؛ مگر اینکه شکست کامل برجام رخ دهد.
یک پرتفو پیشنهادی
قاسمی گفت: به نظر میرسد تا پایان سال رکود در بازارها ادامه مییابد و در این شرایط، حفظ ریال و سرمایهگذاری در صندوقهای سرمایه با درآمد ثابت، میتواند بیشترین برد را داشته باشد.
او تاکید کرد: رمزارزها و بازارهایی مانند طلا که به صورت سنتی و تاریخی، از تورم پیشی گرفتهاند، میتوانند در پرتفو افراد قرار بگیرند. باید توجه داشت که بازار سرمایه جزء دسته دوم نیست و بورس در ابتدای سال ۹۹، رشدی عجیب و غیرمنطقی پیدا کرد که هنوز هم از آن ضربه میخورد.
مطالعه متن کامل گزارش در کدام کسب و کارها سرمایهگذاری کنیم؟ پیشنهاد میشود.
آخرین اخبار حوزه اقتصاد کلان را در صفحه اقتصاد کلان تجارتنیوز بخوانید.
چنانچه بازار سرمایه دستکاری نشود، رشد معقولی را شاهد خواهد بود.