فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۹۶۶۳۲۷

«تجارت‌نیوز» گزارش می‌دهد:

واکنش متقابلانه چین نسبت به اعمال تعرفه‌های آمریکا چه بود؟

آیا سیاست ترامپ برای اعلان تعرفه بر کالاهی کانادایی و مکزیکی ترفندی مذاکراتی است؟

واکنش متقابلانه چین نسبت به اعمال تعرفه‌های آمریکا چه بود؟

با آغاز جنگ تجاری آمریکا با کشور‌هایی چون چین، کانادا، مکزیک و احتمالاً در ماه‌های آینده اتحادیه اروپا، شهروندان آمریکایی انتظار افزایش قیمت‌ها به دلیل اعمال تعرفه‌ها بر کالا‌های وارداتی به ایالات متحده را دارند. بر اساس نظرسنجی مؤسسه YouGov، حدود ۶۷ درصد از آمریکایی‌ها معتقدند کالا‌هایی که معمولاً خریداری می‌کنند به دلیل سیاست جدید واشنگتندر اعمال تعرفه بر کالا‌های وارداتی با افزایش همراه خواهد بود. در این میان ۱۷ درصد گفتند که قیمت‌ها ثابت می‌ماند و تنها ۴ درصد گفتند که فکر می‌کنند قیمت‌ها با کاهش همراه باشد.

به گزارش تجارت نیوز،

بازگشت ترامپ به عرصه قدرت از همان زمان تبلیغات انتخاباتی به کابوسی برای بیشتر کشور‌های جهان تبدیل شده بود و کشور‌هایی چون کانادا و اعضای اتحادیه اروپا که به صورت سنتی همپیمانان این کشور شناخته می‌شوند نیز از آن بی‌بهره نبوده‌اند؛ اگر چه روز گذشته اعلام شد که سیاست افزایش تعرفه برای کالا‌های مکزیکی و کانادایی برای یک ماه به حالت تعلیق در خواهد آمد اما کارشناسان اقتصادی معتقدند که تهدید کانادا و مکزیک نسبت به اعمال تعرفه‌های ۲۵ درصدی موجب تضعیف پیمان‌هایی نظیر نفتا خواهد بود. 

نفتا یک توافقنامه تجاری-کاری بین کشور‌های آمریکا، کانادا و مکزیک است که براساس آن شهروندان این سه کشور می‌توانند برای انجام تجارت با ورود موقت Temporary Entry آزادانه در این کشورها تردد کنند. در رابطه با چین نیز این دغدغه وجود دارد که هر گونه افزایش تعرفه بر کالا‌های صادراتی چین به آمریکا با واکنش متقابلانه پکن همراه باشد و صنعت و تجارت واشنگتن را با چالش اساسی مواجه کند.

جنگ تعرفه‌ها وارد مرحله جدیدی شده است. اینطور به نظر می‌آید مقامات دولت جدید آمریکا که بنا داشتند جهان را در مقابل خودشان قرار دهند با تجدیدنظر در اجرای برخی از تصمیماتشان بر آن هستند تا با تامل بیشتری حرکت کنند. تعلیق ۳۰ روزه اعمال تعرفه ۲۵ درصدی بر واردات کالا از کانادا و مکزیک و کاهش میزان تعرفه‌های چین به ۱۰ درصد (گفته می شد که تعرفه 60 درصدی اعمال می‌شود) از جمله موارد حائز اهمیتی است که باید به آن‌ها اشاره کرد. هر چند که مقامات چینی اعلام کرده‌اند که حتی برای همین میزان هم، تعرفه‌های متقابلی را بر روی کالا‌های وارداتی آمریکا وضع کرده‌اند که پس از اعمال تعرفه‌های ۱۰ درصدی دونالد ترامپ بر کالا‌های چینی، از ۱۰ فوریه (دوشنبه ۲۲ بهمن ماه) اعمال خواهند شد و به احتمال فراوان با بسته‌‌های دیگری از اقدامات تلافی‌جویانه از سوی چین همراه خواهد شد.

تنگنا‌های اقتصادی آمریکا، کانادا، مکزیک و چین پس از اجرای سیاست تعرفه‌ها/ تعرفه‌های جدید ترامپ صادرات ایالات متحده را تا ۲۲ درصد کاهش می‌دهد

اگرچه مقامات آمریکایی می‌گویند که با هدف افزایش رقابت‌پذیری کالا‌های آمریکایی با کالا‌های وارداتی به این کشور افزایش تعرفه‌ها را در دستور کار قرار داده‌اند اما بر اساس گزارش مؤسسه «ایفو» (IFO) (یک مؤسسه پژوهشی غیرانتفاعی در آلمان)، تعرفه‌های جدید دونالد ترامپ بر واردات کالا از کانادا، مکزیک و چین تأثیر عمیقی بر تجارت جهانی خواهد داشت و صادرات ایالات متحده را تا ۲۲ درصد کاهش می‌دهد.

شبکه خبری بی‌بی سی هم در گزارشی به بررسی افزایش تعرفه کالا‌های وارداتی به آمریکا بر بازار کالا‌های مصرفی این کشور پرداخته و آورده است که قیمت مسکن، خودرو و مشروبات الکی می‌تواند با اجرای سیاست تعرفه‌ای ترامپ با افزایش همراه باشد هر چند که براساس گفته‌های «لیساندرا فلاچ، » مدیر مرکز اقتصاد بین‌الملل ایفو (IFO)، انتظار می‌رود که اثرات این موج به میزان شدیدتری به کانادا و مکزیک ضربه بزند، به‌ویژه اگر این کشور‌ها اقدامات متقابلی را در پاسخ به تعرفه‌های آمریکا انجام دهند. 

کانادا و مکزیک که به دلیل مجاورت جغرافیایی به شدت به تجارت با ایالات متحده وابسته هستند، در صورت اتخاذ تدابیر متقابل، به ترتیب با کاهش شدید صادرات به میزان ۲۸ و ۳۵ درصد مواجه خواهند شد؛ در میان‌مدت، کانادا باید انتظار کاهش ۱۴ درصدی ارزش افزوده صنعتی را هم داشته باشد، در حالی که در مکزیک این کاهش ۱۳ درصدی خواهد بود. اگرچه بدون اقدامات متقابل اقتصاد این کشور‌ها با ضربات بیشتری از اعمال سیاست تعرفه‌ای ترامپ مواجه می شود. با اجرای سیاست فوق، کانادا شاهد کاهش ۱۷ درصدی صادرات و کاهش ۱۵ درصدی ارزش افزوده صنعتی خواهد بود و این کاهش در مکزیک ۲۱ درصد برای صادرات و ۱۰ درصد ارزش افزوده صنعتی است.

البته در روز گذشته و با تعلیق اعمال تعرفه بر کالاهای صادراتی این کشورها به آمریکا گفته می‌شد که ترامپ تنها برای افزایش قدرت چانه‌زنی واشنگتن نسبت به پیشبرد خواسته هایش این تهدید را بیان کرده است.  

در این میان چین موقعیت بهتری برای کاهش اثرات تعرفه‌ای ایالات متحده با هدایت تجارت به سایر بازار‌های جهانی دارد. پیش‌بینی می‌شود که کاهش کل صادرات چین نسبتاً اندک باشد و با اقدامات متقابل ۳. ۸ درصد و بدون اعمال سیاست متقابلانه ۲. ۷ درصد کاهش داشته باشد.

افزایش قیمت مس با افزایش تنش‌های آمریکا و چین

از همان نخستین ساعات اعلان جنگ تجاری دو ابر قدرت اقتصادی جهان و پس از اینکه ایالات متحده و چین محدودیت‌های تجاری جدیدشان علیه یکدیگر را اعلام کردند قیمت مس در بازار‌های جهانی افزایش یافت و تا چندین هفته در همان محدوده قیمت باقی ماند. اگرچه در حال حاضر پس از اینکه ترامپ اعمال تعرفه‌های شدید بر مکزیک و کانادا را تا ماه مارس به حالت تعلیق درآورد، به پایین‌ترین حد چهار هفته اخیر خود رسیده است.

پیش از این مس سه ماهه در بورس فلزات لندن با ۰. ۵ درصد افزایش به ۹۱۴۶ دلار در هر تن رسیده بود (این فلز در قدرت و ساخت و ساز استفاده می‌شود و اغلب به عنوان شاخصی از رشد جهانی در نظر گرفته می‌شود.)

اوله هانسن، رئیس استراتژی کالا در بانک ساکسو (دانمارک)، به رویترز می‌گوید: «عدم اطمینان پیرامون تعرفه‌ها و خطرات احتمالی جنگ تجاری جهانی، چشم‌انداز کوتاه‌مدت چالش‌برانگیزی (برای فلزات) را نشان می‌دهد. در این میان هم چین صادرات پنج فلزی که در صنایع دفاعی، انرژی پاک و برخی از صنایع دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرند را محدود کرد.

«تنگستن» یکی از این فلزات و فوق‌العاده سخت از نظر استحکام است و عمدتاً در تولید کالا‌هایی از جمله گلوله‌های توپخانه، آبکاری زره و ابزار‌های برش استفاده می‌شود. حدود ۶۰ درصد از مصرف ایالات متحده صرف ساخت کاربید تنگستن می‌شود، ماده‌ای بسیار بادوام که در ساخت و ساز، فلزکاری و حفاری نفت و گاز استفاده می‌شود.

«یندیوم» فلز دیگری است که از طریق یک محصول تصفیه شده به نام اکسید قلع ایندیم، بخش حیاتی صفحه نمایش گوشی و نمایشگر تلویزیون را تشکیل می دهد. یک محصول جداگانه ایندیوم نیز در فناوری فیبر نوری استفاده می‌شود. گسترش شبکه‌های سلولی نسل پنجم (۵G) منجر به تقاضای بیشتر برای ایندیوم شده است.

«بیسموت» سومین فلزی است که باید به آن اشاره کرد و در لحیم کاری‌ها، آلیاژ‌ها، افزودنی‌های متالورژیکی، دارو‌ها و تحقیقات اتمی استفاده می‌شود. طبق گزارش USGS، ایالات متحده تولید بیسموت تصفیه شده اولیه را در سال ۱۹۹۷ متوقف کرد و به شدت به واردات آن وابسته است.

«تلوریم»، معمولاً محصول فرعی پالایش مس، در متالورژی و در پنل‌های خورشیدی، تراشه‌های حافظه و سایر محصولات استفاده می‌شود. بیشتر محصولات ایالات متحده که به تلوریم نیاز دارند، متکی به واردات این فلز هستند.

«مولیبدن» نیز آخرین فلزی است که با محدودیت‌های صادراتی چین همره بوده است که در درجه اول برای تقویت و سخت کردن آلیاژ‌های فولادی استفاده می‌شود و آن‌ها را در برابر حرارت و خوردگی مقاوم می‌کند. کاربرد دیگر این فلز در روان‌کننده‌ها، رنگدانه‌ها و به عنوان کاتالیزور در صنعت نفت است.

کاهش قیمت نفت به دلیل درگیری تجاری آمریکا و چین

علاوه بر سیاست‌های یاد شده پکن در اعمال محدودیت بر صادرات برخی از فلزات کاربردی، مقامات وزارت دارایی چین اعلام کردند که عوارض ۱۵ درصدی بر زغال سنگ و گاز طبیعی مایع آمریکا و ۱۰ درصد بر نفت خام ارسال شده از آمریکا به چین هم، اعمال خواهند کرد. البته در این شرایط و با وجود افزایش قیمت بسیاری از فلزات و کالا‌های اساسی به دلیل نگرانی از جنگ تجاری واشنگتن و پکن در دولت جدید آمریکا، قیمت جهانی نفت با کاهش همراه بود. 

نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا (WTI) در اوایل امروز با ۱. ۲۱ دلار یا ۱. ۶۵ درصد کاهش به ۷۱. ۹۵ دلار در هر بشکه رسید، این در حالی است که پیش از این قیمت‌های آتی نفت خام برنت با ۷۳ سنت یا ۱ درصد کاهش به ۷۵. ۲۳ دلار رسیده بود. برخی از کارشناسان بر این باور هستند که تنش‌های مداوم بین ایالات متحده و شرکای تجاری اصلی آن یعنی چین، کانادا و مکزیک ممکن است تقاضای جهانی نفت را کاهش داده و منجر به ادامه فشار نزولی بر قیمت‌ها شود.

انتظار آمریکایی‌ها برای افزایش قیمت کالا‌ها

با آغاز جنگ تجاری آمریکا با کشور‌هایی چون چین، کانادا، مکزیک و احتمالاً در ماه‌های آینده اتحادیه اروپا، شهروندان آمریکایی انتظار افزایش قیمت‌ها به دلیل اعمال تعرفه‌ها بر کالا‌های وارداتی به ایالات متحده را دارند.

بر اساس نظرسنجی مؤسسه YouGov، حدود ۶۷ درصد از آمریکایی‌ها معتقدند کالا‌هایی که معمولاً خریداری می‌کنند به دلیل سیاست جدید واشنگتن در اعمال تعرفه بر کالا‌های وارداتی با افزایش همراه خواهد بود. در این میان ۱۷ درصد گفتند که قیمت‌ها ثابت می‌ماند و تنها ۴ درصد گفتند که فکر می‌کنند قیمت‌ها با کاهش همراه باشد.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

تیترِ یک

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار