به گزارش تجارتنیوز، دیروز برنامه مکتوب دولت برای حذف ارز ترجیحی به مجلس رفت. آیا کمیسیون تلفیق در خصوص این برنامه به توافق رسید؟
آنطور که تسنیم گزارش داده، سید کاظم دلخوش، عضو کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۱ گفت: دولت موظف است لایحه بودجه سالانه کل کشور را حداکثر تا ۱۵ آذر هر سال به مجلس تقدیم کند و سپس با تشکیل کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی لایحه پیشنهادی دولت مورد بررسی قرار میگیرد.
اختلاف نظر در خصوص حذف ارز ترجیحی
وی با بیان اینکه در حال حاضر کمیسیون تلفیق در دو شیفت بررسی لایحه پیشنهادی دولت را آغاز کرده است، تصریح کرد: اعضای کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۱ درخصوص تبصره یک بند الف (حذف ارز ترجیحی) نظرات متفاوتی داشتند و نتوانستند به نقطه نظر مشترکی برسند به همین دلیل بررسی این تبصره به زمان دیگری موکول شد.
عضو کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۱ افزود: مخالفان معتقدند با حذف ارز ترجیحی و رفتن به سمت ارز ۲۳ هزار تومانی، در صورتی که برنامه نداشته باشیم قطعا جامعه دچار مشکلاتی میشود، همچنین موافقان ضمن موافقت با ارز ترجیحی دغدغههایی داشتند و موافقتشان مشروط بود. از سوی دیگر حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی میتواند اثر مستقیم بر افزایش قیمتها داشته باشد.
حذف ارز ترجیحی اثر مستقیم بر افزایش قیمتها دارد
وی افزود:گران شدن یک کالا تأثیر مستقیم بر قیمت سایر کالاها دارد و قطعا قیمت دارو، نان و کالاهای ضروری افزایش مییابد.
عضو کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۱ گفت: حذف پلکانی ارز ۴۲۰۰ تومانی شوک کمتری به بازار وارد میکند.
دلخوش بیان کرد: دولت باید اقدامات جبرانی برای کنترل و تنظیم قیمتها پس از حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی داشته باشد.
حذف ارز ترجیحی، اختلال در نظام توزیع است
در ادامه محسن زنگنه، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی گفت: اصرار دولت به اجرای مصوبه قبلی مبنی بر حذف ارز ترجیحی و پرداخت مبلغ ۱۰۰ تا ۱۷۰ هزار میلیارد تومان به عنوان یارانه به مردم است.
وی بیان کرد: پرداخت ارز ۴۲۰۰ تومانی، نظام تولید کشور را دچار اختلال کرده و قاچاق افزایش یافته است. نخستین دلیل موافقت ما با حذف ارز ترجیحی، اختلال در نظام توزیع است.
در نظارت ضعیف هستیم
زنگنه افزود: ما در نظارت بر یک حلقه ضعیف هستیم، اما میخواهیم بر ۲۰ حلقه نظارت داشته باشیم! مورد داشتیم که به اسم واردات جو با کیفیت درجه یک ارز ۴۲۰۰ گرفته شده، اما به دلیل نبود نظارت جو درجه سه وارد شده است.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: مورد جالبتر اینکه قبل ارز ۴۲۰۰ تومانی از یکی از نهادههای دامی هفت میلیون تن واردات داشتیم، اما پس از ارز ۴۲۰۰ تومانی و کاهش تعداد دامها و مرغداریها ۹ میلیون تن وارد میشود.
آخرین اخبار طلا و ارز را در صفحه اخبار طلا و ارز تجارتنیوز بخوانید.
از ادمین تجارت نیوز خواهش میکنم که فقط اونایی بتونن لایک و کامنت بزارن که عضو شدن تا فیک در نیاد
“جالبتر اینکه قبل ارز ۴۲۰۰ تومانی از یکی از نهادههای دامی هفت میلیون تن واردات داشتیم، اما پس از ارز ۴۲۰۰ تومانی و کاهش تعداد دامها و مرغداریها ۹ میلیون تن وارد میشود.”
وقتی رانت و فساد در تمام دستگاه های کشور رخنه کرده و خاک کشور را به توبره کشیده اید برای شما بایدم جالب باشد. مردم هر کشور دیگری بود یک هزار این فسادهای شما رو بر نمی تابیدند.
با حذف ارز ترجیحی یعنی مرغ کیلویی۸۰هزار تومن گوشت کیلویی۳۰۰هزار تومن برنج کیلویی۱۲۰هزارتومن روغن حلبی ۲۰۰هزارتومن نون دونیه ۱۰هزارتومن دارو سرسام اور میشه بعد میخان با ۱۵۰ هزار تومن قضیه شو بپیچن آقا ما مردم یر خط فقر رو از این بد بختر نکنیم
نماینده مجلس با حقوق 30 میلیونی و وپاداش وحق ماموریت وهزاران مزایا ماشین وخانه پرداخت قبض تلفن و….. چه خبر از مردم دارد
حقوق و مزایا فقط بخش بسیار بسیار ناچیز از درآمدهای کلان این قشر است. امتیازاتی که برای اطرافیان نزدیک و اقوام خود اعم از مجوزهای کلان اقتصادی جهت واردات و صادرات. رانت اطلاعاتی و در جریان قرار گرفتن خدمات و طرح هایی که دولت مثلا در فلان شهر میخواهد عملیاتی کند، سریع این دست از افراد شروع به خرید و مال اندوزی مثلا زمین در آن منطقه میکنند . این جوری ره صد ساله ای که مردم نمیتوانند طی همین مدت هم طی کنند این ها در یک روز طی میکنند.