فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۸۴۰۵۹۵

تجارت‌نیوز گزارش می‌دهد:

بازدهی بازارها در آخرین هفته تیر ۱۴۰۲ / بازدهی منفی بازارها با پرچمداری سکه

بازدهی بازارها در آخرین هفته تیر 1402 / بازدهی منفی بازارها با پرچمداری سکه

بازدهی بازارهای مورد بررسی در آخرین هفته تیر منفی بود. این هفته سکه پرچمدار بیشترین افت ارزش شد. فعالان بازارها رکود تقاضا به جهت آغاز ماه محرم را دلیل افت تقاضا و کاهش قیمت در بازارهای مالی می‌دانند.

به گزارش تجارت‌نیوز بازدهی بازارها در آخرین روزهای تیر، منفی شد و روند قیمت در بازارهای مالی کاهشی بود. قیمت سکه با بیش از یک میلیون تومان نزول، نسبت به هفته گذشته بیشترین کاهش قیمت را داشت.

بازدهی بازارها هفته چهارم تیر 1402

در هفته اخیر بازارهای مالی همواره در روند کاهشی قیمت، نوسان داشتند. این افت ارزش را تحلیلگران اقتصادی و فعالان بازارها متاثر از رکود تقاضا در ماه محرم می‌دانند. این در حالی است که برخی سیگنال‌های سیاسی و اخبار تاییدنشده‌ حکایت از توافقات موقت میان ایران و آمریکا دارد.

از طرف دیگر، بازارها درگیر سیگنال‌های منفی نیز بودند. دولت بر مصوبه افزایش نرخ خوراک پتروشیمی‌ها پافشاری کرد و به این ترتیب پیام کاهش درآمدهای ارزی را به بازار مخابره کرد. به‌ویژه در صورتی که متانول‌سازان و اوره‌سازان به تهدید خود عمل و خطوط تولید خود را تعطیل کنند، دولت با بحران جدی تامین ارز مواجه خواهد شد. چون پتروشیمی‌ها حدود 40درصد از منابع ارزی کشور را تامین می‌کنند!

با فرض اینکه نهاد سیاستگذار از اثر این تصمیم مطلع است، این احتمال نیز می‌رود که منابع ارزی که در ماه‌های آینده متاثر از مصوبه مذکور از چرخه اقتصاد کشور خارج خواهد شد از مسیر دیگری تامین شود.

در همین حال شب گذشته خبر رسید که آمریکا 14 بانک عراقی مرتبط با ایران را به این دلیل که دلار آمریکا را در اختیار ایران قرار داده‌اند، تحریم کرده است. به این ترتیب قیمت دلار میان سیگنال‌های مثبت و منفی سرگردان است؛ اما با این حال به نظر می‌رسد فعلا زور اخبار مثبت بر عملکرد منفی دولت چربیده و هنوز اثر تصمیم‌های خطرناک ارزی به بازار نرسیده است.

قیمت دلار

بررسی بازدهی قیمت دلار از ۲۲ تا امروز ۲۹ تیرماه نشان می‌دهد اسکناس آمریکایی با کاهش ۵۳۱ تومانی قیمت، بازدهی منفی ۱.۰۸درصدی داشته است. این افت قیمت و بازدهی منفی نسبت به مدت مشابه هفته گذشته (۱۵ تا ۲۲ تیر) کمتر بود. در آخرین معامله امروز، دلار با قیمت ۴۸هزار و ۷۰۰ تومان بسته شد.

طی دو هفته اخیر قیمت دلار هر هفته یک پله تنزل داشته است. در آخرین هفته تیر ماه نیز با اینکه در بیشتر روزها این اسکناس در کانال ۴۹هزار تومانی نوسان داشت اما در نهایت در کانال ۴۸هزار تومانی به کار خود پایان داد. تحلیلگران اقتصادی کف قیمت دلار را 43هزار تومان اعلام کرده‌اند و رسیدن به این کف را منوط به انتشار خبرهای مثبت سیاسی و اقتصادی می‌دانند.

قیمت طلا

هر گرم طلای ۱۸ عیار امروز ۲۹ تیر با قیمت دو میلیون و ۳۱۹هزار تومان رسید. به این ترتیب قیمت طلا در آخرین هفته ماه‌جاری کاهش قیمت ۳۵هزار تومانی داشته است. بازدهی طلا در هفته اخیر افت ۱.۴۹درصدی داشت.

گفتنی است قیمت انس جهانی طلا در لحظه نگارش این گزارش به رقم ۱۹۸۴ دلاری رسیده است. انس جهانی طلا این هفته نسبت به مدت مشابه هفته قبل ۱۴ دلار رشد قیمت داشته است.

قیمت سکه

در هفته اخیر سکه امامی یک پله کاهش داشت و در نهایت با قیمت ۲۷میلیون و ۲۰۱هزار تومان مبادله شد. در آخرین هفته تیر این قطعه یک میلیون تومان کاهش قیمت داشته است. در چهارمین هفته تیر بازدهی سکه امامی افت ۳.۷۹درصدی داشت.

این هفته قیمت سکه بیشترین مقدار افت قیمت را داشت. معامله‌گران این بازار رکود خرید ناشی از آغاز محرم را دلیل اصلی این کاهش قیمت می‌دانند. آنها معتقدند از ابتدای سال‌جاری این رکود در بازار طلا و سکه حاکم است اما به شکل سنتی با شروع محرم تشدید شده است.

بورس

بازار سهام آخرین هفته تیرماه 1402 را در حالی به پایان رساند که غائله نرخ خوراک پتروشیمی‌ها هنوز گریبان‌گیر صنایع بورسی است. به طوری که در روز سه‌شنبه که بازار اندکی به خود آمد و سعی در تغییر روند نزولی خود داشت، باز هم تب اخبار پتروشیمی بالاگرفت و دوباره در روز چهارشنبه، نقشه بازار قرمز شد.

به این ترتیب در حالی که مسیر بازار در جهت صعودی در حال تثبیت‌شدن بود، حاشیه‌سازی‌های دولت پایان نیافت و در نهایت سبب شد که شاخص کل بورس با افت بیش از 2.6درصدی این هفته را به پایان برساند. شاخص هم‌وزن نیز طی این هفته افت 1.6درصدی را تجربه کردند. همچنین تراز ورود و خروج پول حقیقی به بازار منفی شد و به هزار و 471میلیارد تومان رسید.

بیشترین و کمترین بازدهی

بیشترین بازدهی

معاملات چهارمین هفته تیرماه نشان می‌دهد، نماد کایتا با 16درصد رشد، عنوان پربازده‌ترین سهم این هفته را از آن خود کرد. سهام شرکت ایتالران‌ که P/E بالای 335 دارد، از لحاظ تکنیکالی در وضعیت بدی قرار نگرفته و با نزدیک‌ترین مقاومت خود فاصله 200 تومانی دارد.

کارام نیز طی این هفته بورس، حدود 15درصد افزایش داشت و به 708 تومان رسید. تحلیل تکنیکال این سهم نشان می‌دهد، نزدیکترین حمایت سهم، سطح 514 تومان است.

والماس نیز که به دلیل عرضه اولیه بودن در هفته‌های گذشته خوش می‌درخشید، در این هفته نیز حدود 13درصد به ارزش خود افزود و به مقاومت 279 تومانی خود نزدیک‌تر شد.

بازدهی بازارها

اما عنوان بدترین عملکرد هفته چهارم تیرماه به سهام شرکت توریستی و رفاهی آبادگران ایران تعلق گرفت. چرا که آباد با افت 18درصدی به سطح 9هزار و 630 تومان رسید. تحلیل تکنیکال این سهم نشان می‌دهد که مهم‌ترین حمایت سهم، سطح هشت هزار و 475 تومان تلقی می‌شود.

لابسا و غگلپا نیز هرکدام با افت 14درصدی به سطوح حمایت 585 و 5186 تومانی خود نزدیک‌تر شدند. باید دید این سطوح توانایی جلوگیری از ادامه ریزش این دو سهم را دارند یا خیر؟

گزارش‌های بیشتر را در صفحه طلا و ارز بخوانید.

[link name="4 پیش بینی از قیمت دلار/ منابع ارزی دولت کفاف کنترل قیمت دلار را می‌دهد؟ " url="https://tejaratnews.com/پیش-بینی-قیمت-دلار-امروز-29-تیر-1402″

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.