فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۹۵۴۹۶۱

«تجارت‌نیوز» گزارش می‌دهد:

هشدار به خریداران گوشی آیفون/ چگونه فروشگاه‌ها سر متقاضیان گوشی‌های اپل کلاه می‌گذارند؟

هشدار به خریداران گوشی آیفون/ چگونه فروشگاه‌ها سر متقاضیان گوشی‌های اپل کلاه می‌گذارند؟

حساسیت دولت به واردات و رجیستری گوشی‌های شرکت اپل باعث شده تا خرید سری‌های مختلف آیفون برای متقاضیان آن با دردسرهایی همراه باشد. چنانکه تعدادی از فروشگاه‌های فعال در بازار موبایل هم به ترفندهای مختلفی برای کلاهبرداری و دریافت سود بیشتری روی آورده‌اند. اما در خرید آیفون به چه هشدارهایی باید توجه کرد؟

به گزارش تجارت نیوز،

خرید و فروش گوشی‌های آیفون با معضلات مختلفی مواجه شده است. از رجیستری آن گرفته تا فروش آیفون دست دوم به جای نو ازجمله مشکلاتی است که پرونده‌های حقوقی در این زمینه را افزایش داده است.  

محمد یونسی، عضو هیات مدیره اتحادیه فروشندگان تلفن همراه، با اشاره به معضلاتی که در صنف فروشندگان تلفن همراه وجود دارد، گفت: یکی از معضلات موجود به پرونده‌ شکایاتی بازمی‌گردد که به کمیسیون شکایت اتحادیه ارجاع داده می‌شود. در بررسی‌­های انجام‌شده روی این پرونده‌ها، مشخص شد که بخشی عمده‌ای از این شکایت‌ها، در حوزه خرید تلفن همراه و خرید از واحدهای صنفی است.

او با اشاره به قانون نظام صنفی در این زمینه توضیح داد: در قانون نظام صنفی، هنگام خرید و فروش یک محصول، بخشی از وظایف بر عهده مشتری و بخش دیگر هم بر عهده متصدی فروشگاه گذاشته است. چنانچه مردم از این قوانین آگاه شوند و به آن عمل کنند بسیاری از معضلات این حوزه کاسته می‌شود. 

به گفته وی، چنانچه آگاهی مردم حین خرید بالا رود، قطعا از بروز بسیاری از مشکلات پیشگیری و مشکلات هم از سمت اتحادیه کمتر می‌شود؛ در نهایت رضایت مردم از حوزه اصناف و خرده‌فروشان افزایش می‌یابد. 

مشتریان چه مواردی را باید رعایت کنند؟

یونسی درباره اینکه مردم هنگام خرید گوشی تلفن همراه باید چه مواردی را رعایت کنند، تا به مشکل نخورند، به ارائه توضیحاتی پرداخت و گفت: متاسفانه یکی از معضلات این است که مشتریان به مجوز کسب و کار واحد صنفی که قصد خرید در آنجا را دارند، دقت نمی‌کنند. بنابراین اولین گام در خرید این است که مجوز آن واحد صنفی چک شود. جواز کسب یک واحد صنفی به این معناست که فروشنده از یک سری فیلترها و مراحل عبور کرده تا توانسته آن مجوز را بگیرد، یعنی فروشنده به قانون نظام صنفی و حقوق مشتری واقف است. ضمن اینکه اگر معضلی هم پیش بیاید اتحادیه می‌تواند راحت‌تر ورود و این معضل را برطرف کند. 

او افزود: در قانون نظام صنفی جدید مجوزها به صورت QR Code است که می‌توان آن را اسکن کرد و از رضایتمندی از آن فروشگاه -که در سامانه طراحی شده- مطلع شد. افرادی هم که به صورت اینترنتی اقدام به خرید می‌کنند از طریق اینماد الکترونیکی که در سایت درج شده و دارای اعتبار است، می‌توانند از محصول موردنظرشان اطمینان حاصل کنند.  

این مقام صنفی افزود: مشتری همچنین هنگام خرید تلفن همراه باید بداند اگر به صورت آکبند اقدام به خرید می‌کند، حتما کد انتقال مالکیت یا همتای دستگاه را چک کرده و  در همان واحد آن را به نام خودش انتقال دهند.

شرایط خرید آیفون دست دوم چیست؟

یونسی با اشاره به محدودیت ورود گوشی آیفون و همچنین ممنوعیت ورود برخی از مدلهای آیفون برای چند سال به کشور، بیان کرد: در زمان محدودیت و ممنوعیت، آیفون ۱۳ در بازار ماندگاری بیشتری داشت و خرید و فروش دست دوم این مدل گوشی نیز خیلی رونق داشت؛  طوری که بسیاری از فروشگاه‌ها آیفون را به صورت دست دوم می‌فروختند. در قانون هم آمده است، خرید محصول دست دوم، بر اساس توافق فی مابین مشتری و واحد صنفی است. بنابراین در این نوع معاملات باید دقت شود، توافقات فی مابین به صورت مکتوب در فاکتور قید شود. همچنین هنگام پرداخت وجه، حتما انتقال مالکیت یا دریافت کد همتا در همان واحد صنفی انجام شود. 

عضو هیأت مدیره اتحادیه فروشندگان تلفن همراه در ادامه اظهاراتش توضیح داد: بعضا مشاهده می‌شود، بعضی از فروشگاه‌ها تلفن همراه را به صورت اقساطی می‌فروشند یا زمانی که اقدام به فروش گوشی‌های آیفون می‌کنند، جهت تضمین «کارتن و اپل آیدی» را به صورت قفل به مشتری تحویل می‌دهند و رمزش را در اختیار مشتری نمی‌گذارند که این کار بسیار خطرناک و تخلف است؛ خریدار باید بداند، این مثل این است که کلید منزلش را در اختیار فرد دیگری قرار داده است. چون وقتی کد «اپل آیدی» در اختیار فروشنده قرار دارد، او می‌تواند به‌راحتی به اطلاعات شخصی خریدار مانند لوکیشن، شماره‌های تماس، اطلاعات شخصی و ... دسترسی پیدا کند. حتی زمانی که گوشی فرد هم خاموش باشد، امکان دسترسی به اطلاعات وجود دارد. 

او افزود: گاهی مواردی مشاهده شده که فروشنده یا شاگرد آن فروشگاه و واحد صنفی به این شیوه اقدام فروش گوشی کرده و بعد از آنجا رفته، اما به دلیل در اختیار داشتن کد «اپل آیدی» وارد گوشی خریدار شده است. در چنین حالتی گوش قفل کرده و قابل بازگشت هم نبوده است.  

عضو هیات مدیره اتحادیه فروشندگان تلفن همراه ادامه داد: البته واحدهای صنفی می‌دانند، این موارد تخلف است. بنابراین چنانچه قصد دارند به صورت اقساطی اقدام به فروش کنند، به جای «اپل آیدی» تضامین دیگری مانند چک صیادی را اخذ کنند. مورد دیگری که خریدار باید مدنظر داشته باشد، این است که فاکتور و کارت گارانتی از سوی فروشنده مهر و امضا و تاریخ فروش در آن قید شده باشد.

یونسی همچنین با بیان اینکه مشتری حتی موقع کشیدن کارت بانکی باید دقت کند، دستگاه پوز مربوط همان فروشگاه باشد، بیان کرد: گاهی مشاهده می‌شود برخی فروشندگان موبایل، دستگاه پوز دیگر فروشگاه‌ها را به صورت سیار در اختیار می‌گیرند و اقدام به کشیدن کارت می‌کنند این کار تخلف است و برای مشتری معضلاتی به وجود می‌آید. البته  سازمان مالیاتی نیز با این موارد برخورد خواهد کرد. به طور نمونه فردی یک دستگاه گوشی موبایل خریداری کرده، اما وقتی کارت کشیده، متوجه شده که سربرگ آن برای چلوکبابی است. در صورت برخورد با چنین مواردی، حتما باید قید شود به درخواست فروشنده بوده یا مشتریان سعی کنند وارد این نوع معاملات دردسرساز نشوند تا درگیر معضلات پس از خرید نشوند. 

او همچنین تاکید کرد که مشتری هنگام خرید گوشی آکبند نیز باید گارانتی آن را چک کند و ببیند گارانتی مربوط به کدام شرکت است. البته بعضی از شرکت‌های معتبر کد استعلام دارند که می‌توانند تاریخ آن را استعلام و از شرایط گارانتی گوشی مطلع شوند.

براساس توضیحات یونسی، راه دیگر جهت استعلام این است که با اتحادیه فروشندگان تلفن همراه تماس بگیرند. اتحادیه قطعا اطلاعات دقیق و به‌روزتری در اختیار مشتریان قرار می‌دهد تا هم از خریدشان رضایت داشته باشند و هم واحدهای صنفی بتوانند به صورت دقیق‌تر و قانونی‌تر خرید و فروششان را انجام دهند.

او با اشاره به اینکه میزان شکایت از نحوه خرید تلفن همراه و لوازم جانبی آن بسیار افزایش یافته است، گفت: مشتری باید حتما قبل از خرید تمام مواردی که گفته شده را رعایت و استعلامات لازم را انجام دهد تا معضلات پس از خرید کالای مورد نظرشان به حداقل برسد.

 

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

تیترِ یک

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار