خبر مهم:

فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۹۴۸۶۹۲

«تجارت‌نیوز» از نشست خبری یازدهمین همایش سالانه بانکداری نوین و نظام‌های پرداخت گزارش می‌دهد:

تمرکز بر مسائل کنونی زیست‌بوم مالی به‌جای بحث‌های دور از واقعیت/ در سال‌های اخیر به چالش‌هایی برخوردیم که باید حل شوند

تمرکز بر مسائل کنونی زیست‌بوم مالی به‌جای بحث‌های دور از واقعیت/ در سال‌های اخیر به چالش‌هایی برخوردیم که باید حل شوند

یازدهمین همایش سالانه همایش بانکداری نوین و نظام‌های پرداخت، با تاکید بر کشف راهکار برای چالش‌های کنونی، در تاریخ ۵ و ۶ آذر برگزار خواهد شد.

به گزارش تجارت نیوز،

امروز نشست خبری یازدهمین همایش سالانه بانکداری نوین و نظام‌های پرداخت، با تاکید بر حکمرانی دیجیتال و نظارت فناورانه با حضور کوروش پرویزیان رئیس پژوهشکده پولی و بانکی، نوش‌آفرین مومن‌واقفی معاون فناورین‌های نوین بانک مرکزی و علیرضا ماهیار، مدیر عامل شرکت ملی انفورماتیک، به میزبانی پژوهشکده پولی و مالی بانک مرکزی برگزار شد. 

همایش بانکداری نوین امسال با سال‌های گذشته چه تفاوتی دارد؟

یازدهمین همایش سالانه بانکداری نوین و نظام‌های پرداخت در تاریخ ۵ و ۶ آذرماه در محل سالن‌های همایش برج میلاد برگزار خواهد شد. در این نشست خبری ابتدا کوروش پرویزیان رئیس پژوهشکده پولی و بانکی، ضمن ارائه گزارشی از نحوه برگزاری این همایش گفت:

این همایش با حضور فعالان و نخبگان و چهره‌های ماندگار این حوزه برگزار خواهد شد. یازدهمین دوره این همایش با تاکید و موضوعیت اکوسیستم بانکداری نوین و حکمرانی دیجیتال و نظارت فناورانه‌ است.

با پیشرفت روزافزون تکنولوژی نهاد رگولاتوری موظف به بازنگری در تعارف خود خواهد شد. مساله‌ای که در این نشست خبری چه در صحبت پرویزیان و چه در صحبت نوش‌آفرین مومن‌واقفی نمایان شد همین نکته بود. مومن‌واقفی در بخشی از اظهارات خود به تناسب میان نهادهای فناورانه و نهاد رگولاتور یا تنظیم‌کننده پرداخت و اظهار کرد:

طبیعی‌ است که نهاد تنظیم‌گر همیشه از جریان تکنولوژی عقب‌تر حرکت می‌کند. بانک مرکزی به عنوان نهاد نظارت کننده بر این حوزه با تاکید بر مولفه‌های خود- مانند شفافیت صورت‌های مالی و مواردی از این دست- ضمن برگزاری یازدهمین همایش سالانه بانکداری نوین و نظام‌های پرداخت، تاکیدی مستمر بر حل مسائل کنونی دارد. 

مومن‌واقفی افزود:

تفاوت این دوره با دوره‌های قبل در همین مساله‌ است که امسال با تمرکززدایی از مسائلی که دور از دست بودند، تاکیدی بر وضعیت کنونی داریم.

بدین معنا که با به‌کارگیری ابزارهای موجود، در جهت رفع موانع موجود قدم برداریم. این در حالی‌ است که اکوسیستم در کل و جزء خود با مسائل و بحرانی‌هایی روبه‌روست؛ از چالش‌های زیرساختی و برساخته گرفته تا بحران‌های امنیتی و نیاز به تعریف مجدد قوانین و قواعد، همه و همه می‌تواند موضوعاتی باشد که در این دوره از این نمایشگاه باید به آنها پرداخته شود. 

حضور 80 شرکت در یازدهمین همایش سالانه بانکداری نوین و نظام‌های پرداخت

نمایشگاه فرصتی‌ است برای شناخت. شناخت اجزا از یکدیگر منجر به هم‌افزایی می‌شود. یکی از ضعف‌های اساسی اکوسیستمیک در ایران نبود همین شناخت است. اجزا گاه در حال موازی‌کاری هستند و از طرف دیگر، در غیاب یک رابطه سالم بین اجزا و نهاد رگولاتوری، تصمیمات طوری اتخاذ می‌شوند که متناسب با نیاز اجزا نیستند. 

پرویزیان نظر خود را دراین‌باره این‌چنین شرح داد:

همزمان با برگزاری این همایش، نمایشگاه صنعت پرداخت و بانکداری در محل سالن همایش‌های برج میلاد برگزار خواهد شد. این نمایشگاه با حضور 80 شرکت فعال در این عرصه، فرصت مناسبی خواهد بود برای رسیدن به این حدود. در این نمایشگاه 30 فرصت برای معرفی محصول تعبیه شده است. 

پرویزیان به منظور معرفی بیشتر این دوره از همایش بانکداری نوین افزود:

محورهای اصلی همایش امسال، شامل نگرش اکوسیستمی به بانکداری هوشمند، تحول دیجیتال در نظارت و همسو با آن پایداری مالی، در بحث دیگر یعنی رمزپول‌ها-ریال دیجیتال- و دارایی‌های هوشمند، بانکداری نوین و روش‌های مدرن پرداختی مورد بحث قرار خواهند گرفت. 

با وجود تغییر شرایط هنوز نگرش جدیدی برای این حوزه شکل نگرفته است

نوش‌آفرین مومن‌واقفی معاون فناوری نوین بانک مرکزی در ادامه صحبت خود پیرامون تفاوت این دوره با دوره‌های قبل، به تشریح بیشتر نگرش برگزارکنندگان پرداخت و توضیح داد:

سعی کرده‌ایم با طرح دغدغه‌های روز، برای رفع چالش‌ها راهکارهایی داشته باشیم. هرچند در اکوسیستم مالی و پولی کشور بازیگران جدیدی وارد شده‌اند، اما هنوز نگاه سنتی به این حوزه بر جای خود باقی مانده و نگرش جدیدی شکل نگرفته است. 

دوران آزمایشی ریال دیجیتال به پایان رسید

بحث‌ها و موضوعات جدیدی در گفتمان بانکداری کشور در چند سال گذشته طرح شده که شکل این صنعت را تحت تاثیر خود قرار داده است. بحث‌های پیرامون ارز دیجیتال و دارایی‌های مدرن یکی از این موارد است. مومن‌واقفی در مورد ریال دیجیتال و رمزپول‌ها گفت:

یکی از محورهایی که در این همایش بر آن تاکید خواهد شد، مساله نظارت هوشمند است. در بحث رمزپول‌ها و دارایی‌های دیجیتال با توجه به اینکه دوره آزمایشی ریال دیجیتال به پایان رسیده است، بانک مرکزی در پی آن خواهد بود که در سال آینده بر توسعه ریال دیجیتال بیشتر کار کند. 

ریال دیجیتال برای دور زدن تحریم‌ها به‌کار خواهد رفت؟

در بخش دیگری از این نشست با طرح پرسش در مورد ریال دیجیتال از سوی خبرنگاران، مومن‌واقفی برای توضیح بیشتر گفت:

در آینده تمرکز بر کاربردپذیری ریال دیجیتال خواهد بود. 

علیرضا ماهیار مدیرعامل شرکت ملی انفورماتیک نیز درباره ریال دیجیتال توضیح داد:

طرح‌های در استفاده از ریال دیجیتال در نظر داریم. از این موارد می‌توان به استفاده از ریال دیجیتال برای دور زدن تحریم‌ها و توکنایز کردن دارایی‌ها اشاره کرد.

در دو ماه گذشته هیچ هکی اتفاق نیفتاده است 

بحث امنیت سایبری در حوزه بانکداری اهمیت بسیار دارد. درز هرگونه اطلاعات از این درگاه می‌تواند ضررهای مالی و ریسک‌های بسیاری به همراه داشته باشد. در همایش زیرساخت دیجیتال رسول لطفی معاون فناوری اطلاعات با حضور در یکی از پنل‌های این رویداد تخصصی در مورد امنیت سایبری در حوزه فناوری‌ها و زیرساخت بانکی گفت:

پیامد اتفاقاتی را که اخیراً در مورد هک بانک‌ها رخ داده هنوز کسی تشریح نکرده است. ما یکسری از داده‌هایمان را از دست داده‌ایم. مثل نحوه پسوردگذاری کاربران ایرانی و این مساله می‌تواند زمینه حملات بعدی باشد. 

شما می‌توانید برای مطالعه بیشتر گزارش «اگر به شاپرک حمله شود، مردم توان خرید نان را هم نخواهند داشت/ هنوز کسی پیامد هک شدن بانک‌ها را بیان نکرده است» را مطالعه کنید. 

مومن‌واقفی در جواب سوالی درباره هک بانک ملت گفت:

در دو ماه گذشته هیچ هکی در سامانه‌های بانکی نداشتیم. اختلالاتی که منجر به انتشار اطلاعات می‌شوند در تمام دنیا مشاهده می‌شوند. در مورد بانک ملت هم سیستم دچار اختلالات شده و سامانه‌ای هک نشده است. 

در پاسخ به یادآوری صحبت معاون فناوری اطلاعات در رویداد زیرساخت دیجیتال، مومن‌واقفی گفت:

مورد اخیر (اختلالات) بانک ملت، اختلال سیستمی بوده و بحث هک رخ نداده است؛ اما این را می‌پذیرم که در یک سال گذشته مواردی در شبکه بانکی داشته‌ایم. با تمهیداتی که در بانک‌ها و نهادهای نظارتی اندیشیده شده، خوشبختانه فضا مدیریت شده و از درس‌آموخته‌های آن برای باقی بانک‌ها استفاده شده تا تکرار نشود.

می‌توانید شرح کامل گزارش اختصاصی تجارت‌نیوز را با عنوان «بانک مرکزی هک شدن برخی بانک‌ها در یک سال اخیر را تایید کرد» بخوانید. 

پوشش 90 درصدی مشتریان بانک‌ها در پروژه کهربا

یکی دیگر از مسائلی که در این نشست خبری مطرح شد پیرامون پروژه کهربا بود. شما می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد پروژه کهربا گزارش «پروژه کهربا چیست و چه خدماتی ارائه می‌دهد؟» را بخوانید. 

مومن‌واقفی در پاسخ به پرسش خبرنگاران دراین‌باره گفت:

اطلاع‌رسانی‌ها دراین‌باره تقریباً یک‌ هفته پیش انجام شد و هنوز آپدیتی در این زمینه نداریم. نام بانک‌ها طبق اطلاع‌رسانی اعلام شد. در پروژه کهربا بانک‌های بزرگ کشور حضور دارند و حداقل نزدیک ۹۰ درصد مشتریان بانکی در خصوص کهربا پوشش داده شده‌اند.

برای مطالعه بیشتر صفحه بانک و بیمه را در تجارت‌نیوز دنبال کنید.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

تیترِ یک

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار