فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۹۵۰۹۰۹

«تجارت‌نیوز» آمار وام‌دهی بانک‌ها در ۷ ماهه امسال را بررسی می‌کند:

عقب‌ماندگی در پرداخت وام بانکی؛ پس‌لرزه کفایت سرمایه غیراستاندارد

۷۴ هزار میلیارد تومان تسهیلات امهال شد

عقب‌ماندگی در پرداخت وام بانکی؛ پس‌لرزه کفایت سرمایه غیراستاندارد

از ابتدای سال جاری تا پایان مهرماه، بیش از 3671 هزار میلیارد تومان وام بانکی به متقاضیان پرداخت شد اما 6 بانک با کفایت سرمایه کمتر از حد استاندارد، ضعیف‌ترین عملکرد در وام‌دهی را به خود اختصاص دادند.

به گزارش تجارت نیوز،

بانک مرکزی در جدیدترین گزارش خود از آمارهای شبکه بانکی کشور، داده‌های مربوط پرداخت وام و تسهیلات امهالی بانک‌ها و موسسات اعتباری، از ابتدای سال جاری تا پایان مهرماه را منتشر کرد. با استناد به اعداد و ارقام این گزارش، شبکه بانکی کشور در هفت‌ماهه امسال 11 میلیون و 655 هزار و 625  فقره وام به اشخاص حقیقی و حقوقی پرداخت کردند که ارزش ریالی این تسهیلات معادل سه هزار و 671 هزار میلیارد تومان بود.

در این گزارش همچنین عملکرد هر یک از بانک‌ها در زمینه وام‌دهی و امهال تسهیلات نیز افشا شده که در ادامه مورد بررسی قرار می‌گیرد.

پیشتازی یک بانک قرض‌الحسنه در پرداخت وام بانکی

بر اساس گزارش بانک مرکزی، با در نظر گرفتن تعداد تسهیلات پرداختی، بانک قرض‌الحسنه مهر ایران از ابتدای سال تا پایان مهرماه، پیشتاز پرداخت وام به متقاضیان بوده است؛ طوری که این بانک در مدت بررسی‌شده، حدود دو میلیون و 762 هزار فقره وام به مشتریان خود پرداخت کرد.

در ادامه این فهرست، نام بانک ملی ایران به چشم می‌خورد که با پرداخت یک میلیون و 558 هزار فقره تسهیلات و اختلافی چشمگیر با بانک مهر ایران، در رده دوم قرار گرفت. دیگر بانک قرض‌الحسنه کشور، یعنی بانک رسالت نیز با پرداخت یک میلیون و 232 هزار فقره تسهیلات، دیگر بانکی بود که بیش از یک میلیون فقره وام به مشتریان خود اعطا کرد.

در انتهای این رده‌بندی، سه بانک تخصصی کشور حضور دارند؛ بانک توسعه صادرات، بانک مشترک ایران و ونزوئلا و بانک صنعت و معدن، در هفت‌ماهه سال جاری به‌ترتیب هزار و 780 فقره، دو هزار و 597 فقره و هشت هزار و 806 فقره تسهیلات پرداخت کردند که کمترین میزان پرداخت وام در میان بانک‌ها بود.

تعداد تسهیلات بانک ها

عقب‌ماندگی 7 بانک در پرداخت تسهیلات

با بررسی آمار تسهیلات پرداختی از اول سال تا پایان مهرماه بر اساس مبلغ وام‌ها، رده‌بندی بانک‌ها تغییر چشمگیری پیدا می‌کند. داده‌های بانک مرکزی حاکی از آن است که بیشترین تسهیلات از سوی بانک ملت با رقم 601 هزار میلیارد تومانی به مشتریان این بانک اختصاص یافت. بانک‌های پاسارگاد و ملی نیز با پرداخت به‌ترتیب 447 هزار میلیارد تومان و 375 هزار میلیارد تومان وام در رده‌های دوم و سوم جای گرفتند.

بررسی‌ها نشان می‌دهند هفت بانک و موسسه اعتباری، عقب‌ماندگی قابل توجهی نسبت به باقی بانک‌ها در پرداخت تسهیلات داشتند. بانک‌های سرمایه، ایران و ونزوئلا و دی در بازه زمانی بررسی‌شده، به‌ترتیب 2192 میلیارد تومان، 2338 میلیارد تومان و 5641 میلیارد تومان تسهیلات دادند و رقم اعطای وام برای بانک‌های آینده، ایران‌زمین، موسسه اعتباری ملل و بانک گردشگری نیز کمتر از 9 هزار میلیارد تومان بود.

نکته شایان توجه در مورد بانک‌های نامبرده این است که به‌جز بانک ایران و ونزوئلا، باقی آنها نرخ کفایت سرمایه غیراستاندارد دارند؛ نرخ کفایت سرمایه بانک گردشگری کمتر از هشت درصد استاندارد بانک مرکزی است و باقی بانک‌ها نیز با نرخ کفایت سرمایه منفی دست‌وپنجه نرم می‌کنند.

مبلغ تسهیلات بانک ها

74 هزار میلیارد تومان وام امهال شد

بخش دیگری از گزارش بانک مرکزی به وام‌های امهالی شبکه بانکی پرداخته است. اگر وام‌گیرنده به هر دلیلی نتواند مبلغ اصل و جریمه تسهیلات را به بانک بپردازد و پس از توافق با بانک، این مبالغ را با تمدید مدت، تعیین شرایط جدید یا تعیین یک زمان جدید پرداخت کند، فرایند امهال اتفاق افتاده است.

طبق آمار بانک مرکزی، تا پایان مهرماه امسال 64 هزار و 401 وام به ارزش 73 هزار و 789 میلیارد تومان امهال شدند. در این میان اما بانک‌های تجارت، ملی و گردشگری با مبالغ 15.7 هزار میلیارد تومان، 15.5 هزار میلیارد تومان و 11 هزار میلیارد تومانی، بیشترین تسهیلات امهالی را به خود اختصاص دادند.

این در حالی است که بانک‌های، قرض‌الحسنه مهر ایران و رسالت، اقتصاد نوین، پارسیان، کارآفرین و ایران و ونزوئلا، هفت ماه ابتدایی سال را بدون امهال تسهیلات به پایان رساندند.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.