موضوعات داغ: # بارش برف # تعطیلی ادارات # تعطیلی مدارس # سرما # آلمان # انتخابات # سایپا # واگذاری خودروسازان

11 راز برنامه ریزی کنکور انسانی که باید بدانید!

امروزه قبولی در کنکور و درس خواندن در دانشگاه و رشته مورد علاقه، دغدغه بسیاری از داوطلبان کنکور می باشد. چطور در کنکور موفق شوم؟ برای رتبه برتر شدن چه برنامه ای باید داشته باشم؟

یک برنامه خوب شامل چه مواردی است؟ از کجا باید شروع کنم؟ برنامه ریزی کنکور انسانی چطور باید باشد که موارد فرار در ذهن ماندگار شود؟ دروس تخصصی چطور مطالعه شود تا به درستی درک شود و در کنکور درصد بالایی از آنها کسب شود؟  اگر شما به عنوان یک فرد کنکوری یا به عنوان شخصی که با یک کنکوری در ارتباط هستید، به دنبال پاسخی برای این سوالات هستید، می‌توانید این مقاله را تا انتها بخوانید.

کنکور انسانی و برنامه ریزی جدانشدنی هستند

مطالب درسی در رشته انسانی خیلی زیاد است، پس باید یه برنامه اصولی داشته باشید تا بتوانید زمان در دسترس را مدیریت کنید و وقت برای مرور و جمع‌بندی بزارید و هم حجم مطالبی که باید مطالعه کنید را مدیریت کنید.

با داشتن برنامه ریزی نحوه عملکردتان افزایش پیدا میکند و باعث کاهش استرس و نگرانی‌تان می‌شود. به دین ترتیب انگیزه‌تان بالا می‌رود و با پشتکار زیاد به مسیر راه‌تان ادامه خواهید داد.

زمان توصیه شده برای برنامه ریزی کنکور انسانی

زمان شروع  مطالعه برای کنکور انسانی بستگی به هدف شما از شرکت در کنکور انسانی و مقطع تحصیلی که در حال حاضر دارید، می‌شود.

شاید بگویید که چه فرقی داره؟ در ادامه به طور کامل توضیح داده‌ایم.

79

  • اگر هدفتان از شرکت در کنکور انسانی قبولی در دانشگاه و رشته‌های تاپ دانشگاهی باشد، باید از همان سال دهم برنامه ریزی کنید. برنامه ریزی کوتاه مدت و بلند مدت داشته باشد و در تابستان سال ورود به دوازدهم به طور جدی کنکوری خواندن را شروع کنید.
  • اگر دهمی یا یازدهمی هستید هم، پیشنهاد میدم تا پایان تابستون سال ورود به دوازدهم تمام دروس پایه را بخوانید و با اصول و نکات هر درس کاملا آشنا شوید.

جهت بهره‌مندی از بهترین راهنمایی‌های مشاوران با تجربه الف مشاور روی لینک زیر کلیک کنید.

مشاوره تحصیلی رایگان

انواع برنامه ریزی برای کنکور انسانی

  1. برنامه ریزی کوتاه مدت
  2. برنامه ریزی بلند مدت
  3. برنامه ریزی روزانه
  4. برنامه ریزی هفتگی
  5. برنامه ریزی ماهانه
  6. برنامه ریزی حجمی
  7. برنامه ریزی زمانی

برای کنکور انسانی باید چگونه برنامه ریزی کنیم؟ در ادامه به معرفی 11 راز مهم برنامه ریزی برای کنکور انسانی می‌پردازیم.

برنامه ریزی کنکور انسانی

روش توصیه شده برنامه ریزی درسی برای کنکور انسانی

خب ما قرار است در این بخش به سوال پرتکرار دانش آموزان، بهترین و اصولی‌ترین برنامه ریزی درسی چه نوع برنامه ریزی هست؟، به طور کامل پاسخ دهیم.

برنامه ریزی برای کنکور انسانی باید هم شامل هدف‌های کوتاه مدت شود و هم هدف‌های بلند مدت. به طور مثال اگر فردا امتحان ادبیات دارید، باید طوری برنامه ریزی کنید که بتوانید تمام مباحثی را که فردا امتحان دارید را به طور کامل بخوانید و از هدف بلند مدت‌تان که کنکوری خواندن است هم غافل نشوید. مثلا می‌توانید به جای مطالعه چهار درس، دو درس را بخوانید و بقیه زمان را صرف امتحان فردا کنید.

خب خیلی از دانش آموزان می‌پرسند که برنامه ریزی حجمی بهتره یا زمانی؟

برنامه ریزی اصولی است که ترکیبی از این دو برنامه ریزی باشد. هم حجم مطالب درسی را در بر بگیرد و هم زمان مناسبی را به هر درس اختصاص دهد.

 برنامه ریزی کنکور انسانی

80

11 راز برنامه ریزی کنکور انسانی

مهم‌ترین نکاتی که باید در برنامه ریزی کنکور رعایت کنید را اینجا به طور کامل توضیح خواهیم داد. پس با دقت به موارد زیر توجه کنید.

  • تهیه لیست از تمامی کارها

یک دفتر برنامه ریزی بردارید و تمامی کارهایی را که در طول روز انجام می‌دهید را یادداشت کنید. شاید بپرسید همه کارها؟ بله همه کارها. از حمام رفتن و غذا خوردن تا حجم درسی که باید در طول روز بخوانید را یادداشت کنید.

  • اولویت بندی کارها

خب حالا بنشینید و کارهایتان را بر اساس اهمیتشان اولویت‌بندی کنید. چه کارهایی فوری و مهم است. چه کارهایی غیر فوری و مهم است. چه کارهایی غیر فوری و کم اهمیت است. چه کارهایی نه فوری است و نه پر اهمیت.  

  • پارت بندی دروس

برای هر درس باید یه زمان خاصی رو در نظر بگیرید. خب بر چه اساسی؟ زمان مطالعه هر درس باید بر اساس اهمیت درس، حجم کتاب، میزان سختی و … تعیین شود.

  • تعیین زمان استراحت و تفریح

قطعا مطالعه بدون استراحت اصلا معنا ندارد. باید بعد از هر پارت درسی استراحت کنید تا به مغزتان استراحت دهید و برای مطالعه پارت بعدی آماده شوید. اگر هم سال دهمی و یازدهمی هستید، بهتر است که برنامه مسافرت و یک استراحت چند روزه را برای خودتان در نظر بگیرید.

  • تهیه جدول برنامه ریزی روزانه و هفتگی

به طور روزانه، هفتگی و ماهانه برای خودتان برنامه ریزی کنید. بعد از مشخص کردن اولویت کارها، پارت بندی دروس و … جدول برنامه ریزی مخصوص به خودتان را تشکیل دهید. جدول برنامه ریزی کنکورتان را اصولی برنامه ریزی کنید تا بهترین نتیجه را در کنکور بگیرید.

  • اختصاص ساعات مطالعه جبرانی

برنامه ریزی که طراحی می‌کنید باید منعطف باشد. اصلا رویایی فکر نکنید. اگر اول کار نمی‌توانید ساعت زیادی را مطالعه کنید و یا حجم درسی قابل توجهی را بخوانید اصلا ایرادی ندارد. به مرور زمان می‌توانید این موارد را بهبود بخشید. اختصاص ساعات جبرانی برای مطالعه در طول روز و آخر هر هفته باعث می‌شود تا استرس و نگرانی‌  شما کم شود؛ زیرا ممکن است در طول روز مریض شوید و یا به ناچار از یک مهمان سرزده پذیرایی کنید.

  • جمع بندی و مرور

بخش مهم برنامه ریزی کنکور، مرور است. بیشتر دروس انسانی حفظی هستند و اگر مرور نداشته باشید، خیلی زود مطالب درسی از یادتان می‌روند. حتما در طول روز بازه‌های مختلفی را برای مرور مطالب درسی خوانده شده بگذارید. همچنین دروسی که قرار است فردا توسط معلم تدریس شود هم نیاز به پیش خوانی دارد. پس باید تایمی را به مطالعه روزنامه وار مطالب درسی تدریس نشده اختصاص دهید. مرور و جمع بندی مطالب برای دسترسی آسان به مطالب درسی خیلی مهم است، اصلا این مورد را دست کم نگیرید.

  • کنکوری خوندن

همانطور که می‌دانید درس خواندن برای امتحانات نهایی و پرسش کلاس با مطالعه برای کنکور از زمین تا آسمان فرق می‌کند. پس باید بهترین روش‌های مطالعه برای کنکور را بدانید.

  • تست زدن

شاید با ضرب المثل آب در هاون کوبیدن آشنا باشید. درس خواندن بدون تست زدن درست مثل آب در هاون کوبیدن است. حالا هر چقدر هم که به مطالب درسی مسلط باشید ولی هر روز تست نزنید و مهارت تست زنی خودتان را تقویت نکنید، فایده‌ای ندارد. چرا؟ چون کنکور تستی است و باید مهارت کافی برای حل تست تو زمان کم را داشته باشید.

  • افزایش ساعت مطالعه

باید به طور تدریجی ساعت مطالعه خودتان را افزایش دهید. چرا؟ چون بتوانید در طول روز حجم بیشتری از مطالب درسی را بخوانید و دوره‌های مرور مطالب را افزایش دهید. بدین صورت به طور تضمینی در کنکور موفق می‌شوید. 

  • افزایش سرعت مطالعه

خب استفاده از تکنیک‌های تندخوانی نه تنها باعث مطالعه حجم زیادی از مطالب می‌شود بلکه باعث افزایش تمرکز و یادگیری بیشتر هم می‌شود. تندخوانی باعث افزایش سرعت مطالعه می‌شود؛ با بهره‌مندی از بهترین روش‌های تندخوانی می‌توانید به مرور ساعات مطالعه خودتان را نیز افزایش دهید.

اگر هدف بزرگ دارید و دوست دارید در بهترین رشته و دانشگاه قبول شوید، باید برنامه ریزی اصولی داشته باشی. برنامه ریزی کنکور از مهم‌ترین مواردی است که هر دانش آموزان هدفمند باید داشته باشد. ما تو این مقاله به 11 نکته مهم در برنامه ریزی کنکور انسانی اشاره کرده‌ایم. از اینکه تا انتها با ما همراه بودید، سپاسگزارم.

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی